Destacat

Ves enrere El Consell aprova els convenis de col·laboració de l’IVAJ amb el Consell Valencià de la Joventut i amb 15 consells locals de Joventut

El Consell aprova els convenis de col·laboració de l’IVAJ amb el Consell Valencià de la Joventut i amb 15 consells locals de Joventut

  • La Generalitat contribueix amb 468.000 euros al funcionament del màxim òrgan de representació de les organitzacions de joventut.
  • A escala local l'IVAJ hi destinarà un total de 120.000 euros. L'objectiu d'aquests acords és donar suport a la participació i l'associacionisme juvenil. 

Conveni de col.laboració entre l'IVAJ i el Consell Valencià de la Joventut 

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i el Consell Valencià de la Joventut (CVJ), que permetrà finançar el programa anual d’activitats del màxim òrgan de representació de les organitzacions de joventut a la Comunitat Valenciana.

El conveni és el resultat de la col·laboració i la cooperació entre l’IVAJ i el Consell Valencià de la Joventut, que segueix l’objectiu de coordinar recursos per a fer efectives les polítiques integrals de joventut.
 
D’aquesta manera, es desenvolupa el que s’estableix en la Llei de polítiques integrals de joventut de la Comunitat Valenciana, en què es garanteix el funcionament del CVJ amb les dotacions específiques que se li atribuïsquen amb càrrec al pressupost de la Generalitat. Per a fer-ho, en 2023 el Consell Valencià de la Joventut rebrà un total de 468.000 euros.

Aquesta dotació pressupostària pretén permetre la promoció d’activitats dirigides a assegurar la participació de les persones joves en les decisions i en les mesures que les afecten, així com l’elaboració d’estudis o informes sobre matèries relacionades amb la joventut i amb els seus problemes.

El Consell Valencià de la Joventut és l’encarregat de defensar els interessos i els drets de la joventut; col·laborar en la promoció d’una efectiva igualtat d’oportunitats de les persones joves en el seu desenvolupament polític, social, econòmic i cultural, així com fomentar l’associacionisme de les persones joves perquè emprenguen en grup la solució de les qüestions que les afecten.

Així mateix, ostenta la representació del moviment associatiu juvenil valencià en les institucions de joventut i col·labora amb la Generalitat en l’elaboració de la política juvenil.

El CVJ és també l’encarregat de la creació de consells de joventut d’àmbit local i territorial, la prestació de serveis a les associacions i els consells locals de la joventut que el formen, la participació en els òrgans consultius de l’Administració quan es requerisca i l’elaboració anual d’un informe sobre les actuacions que desenvolupa.

La Llei de polítiques integrals de la joventut estableix que podrà proposar, si és el cas, les mesures que es consideren oportunes per a la millora de la qualitat de la vida dels i les joves, per a promoure la cultura i, especialment, el valencià i la cultura valenciana.

Finalment, el Consell Valencià de la Joventut també fomenta la vertebració de relacions de participació amb qualsevol organisme, plataforma, entitat i estructura de participació dels joves en l’àmbit de la Unió Europea, en col·laboració amb el Consell de la Joventut d’Espanya.

Conveni entre l’IVAJ i 15 consells locals de Joventut 

El Ple del Consell ha aprovat els convenis de col·laboració entre l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i els consells locals de joventut de Gandia, Ontinyent, Alacant, Mislata, Castelló de la Plana, Borriana, València, Novelda, Carcaixent, Xàtiva, Quart de Poblet, Alzira, Elda, Sueca i Elx per a contribuir al funcionament i el desenvolupament dels respectius programes d’activitats.

Aquests convenis tenen com a objectiu fomentar l’associacionisme juvenil i promoure iniciatives que asseguren la participació de les persones joves en projectes, decisions i mesures que els afecten; portar les seues propostes davant del Consell Valencià de la Joventut, i garantir la representació i la interlocució de les associacions juvenils del seu territori davant de l’Administració.

L’IVAJ destinarà un total de 120.000 euros distribuïts entre els 15 consells locals per a finançar activitats de participació, col·laboració, formació i assessorament a associacions juvenils, informació juvenil, divulgació dels drets i els deures de la joventut (amb especial atenció a la igualtat i la promoció de la dona jove), així com al foment de les activitats solidàries i d’educació en valors.
 

Novetats

Trobada Audiovisual de Joves 2023

L’IVAJ participarà de nou en la 38a edició de la Trobada Audiovisual de Joves, que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de juny de 2023, dins de la programació de Festival Internacional de Cinema de...

Pot dels Camps de Voluntariat d'estiu 2023

L'1 de juny s'obri un nou termini d'inscripció per als Camps nacionals Un any més podreu fer voluntariat de diferents tipus (arqueologia, medi ambient, social, etc.), durant dues setmanes...

Descobreix la campanya Prejudice Collection

Nova entrada en el blog de l'IVAJ Combatre el racisme o desmuntar els prejudicis de la xenofòbia, són alguns dels objectius de la campanya ‘Prejudice Collection’ que s'ha posat en marxa......

Un ventall de música i experiències

Conveni de col·laboració entre l'IVAJ i CALCSICOVA per a la promoció i difusió de la salut sexual en els festivals d'estiu de la Comunitat Valenciana Aquest estiu continua la col·laboració entre...

2º Adjudicació de places Oferta Concertada 2023/2024

S'ha publicat la 2a adjudicació de places de l'Oferta Concertada de l'IVAJ 2023/2024, per a entitats amb sol·licituds presentades a partir del 21 d'abril. Els albergs i campaments de l'IVAJ es...

Twitter