T'interessa

enllaços

Destacat

Ves enrere Entrega dels premis de la Càtedra de Joventut 2023

Entrega dels premis de la Càtedra de Joventut 2023

  • Vicent Ripoll ha assistit a l'entrega dels premis de la Càtedra de Joventut a la millor tesi doctoral i els millors treballs de fi de grau
  • La Càtedra de Joventut és fruit d'un conveni amb l'IVAJ per al coneixement, la investigació i la innovació

 

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Vicent Ripoll, ha afirmat que la “formació constant” és l’“única manera que estiguem en sintonia amb la gent jove” i puguem “parlar el seu mateix idioma”.

Ripoll ha fet estes declaracions en l’acte d’entrega dels premis de la Càtedra de Joventut a la millor tesi doctoral i els millors treballs de fi de grau, fi de màster i al millor projecte d’investigació sobre joventut. La celebració i l’entrega dels reconeixements ha tingut lloc a les instal·lacions de la Facultat de Psicologia i Logopèdia de la Universitat de València.

El responsable de l’IVAJ ha destacat la importància d’estos premis, “perquè per a desenvolupar qualsevol activitat hem d’estar formats i per a treballar amb persones joves, la formació ha de ser constant”.

De fet, ha remarcat, això permet que els/les treballadors/res de joventut “estiguen al dia i parlen el seu mateix idioma”. Segons Ripoll, “és impossible crear polítiques de joventut sense comptar amb la joventut”.

Així mateix, ha agraït la “implicació i el treball” tant de les persones premiades com de les que han participat en esta edició dels Premis Càtedra de Joventut.

Entrega de premis

El premi a la millor tesi doctoral, dotat amb 1.000 euros, ha sigut atorgat a David Gil Solsona per un treball sobre ‘L’emancipació complexa". Canvis en els processos d’independència juvenil a Espanya entre 1990 i 2020 en perspectiva comparada’. Aborda els canvis en el model d’emancipació de les persones jóvens a Espanya en els últims trenta anys.

La tesi doctoral assenyala que, cada vegada més, hi ha un canvi en el model d’emancipació clàssic cap a modalitats més flexibles, com ara anar-se’n de casa sense independència econòmica per a viure en pisos compartits o en solitari, o alternant-ho amb la vida a la casa familiar.

En este sentit, advertix que estos canvis són conseqüència, fonamentalment, de l’afebliment del model d’habitatge basat en la propietat, i a la difusió de nous valors familiars.

Pel que fa al premi de fi de màster, dotat amb 500 euros, ha sigut per a Janís Piñana Fernández, pel treball titulat ‘La intervenció educativa amb jóvens en els plans de joventut de la Xarxa Jove Valenciana’.

Es tracta d’una anàlisi de la planificació de les polítiques públiques de joventut en els últims anys desplegades a través de la Xarxa Jove, especialment en els aspectes centrats en la participació, l’educació en valors i l’oci educatiu. L’objectiu del projecte és detectar els punts forts i els aspectes a millorar, i fer propostes que potencien l’impacte d’estes mesures.

Quant al premi de fi de grau, dotat amb 400 euros, ha sigut per a Carla Murillo Grifo per un treball sobre el ‘Programa socioeducatiu de participació social a través de la mediació artística’.

La proposta d’este treball naix del propòsit de rehabitar els espais públics a través de la mediació artística com a eina de participació col·lectiva i educativa.

Finalment, el guardó al millor projecte d’investigació ha sigut per a Angustias Olga Fernández García, amb un treball denominat ‘Proposta d’intervenció per a la prevenció de pràctiques de sèxting i d’experiències de victimització sexual en línia en un grup de jóvens del sistema de protecció’. La finalitat serà poder realitzar una proposta d’intervenció ajustada a les necessitats del col·lectiu estudiat.

Càtedra de Joventut

La Càtedra de Joventut és fruit d’un conveni de col·laboració entre l’IVAJ i la Universitat de València per al desenvolupament de coneixement, investigació i innovació en temes relacionats amb les polítiques de joventut.

A través d’este projecte, es desenvolupen activitats formatives, culturals, d’investigació i d’extensió universitària, orientades cap al coneixement i la difusió permanent de la realitat de les persones jóvens i de les polítiques de joventut de la Comunitat Valenciana.

Novetats

Experiència Carnet Jove al Saló del Còmic de València 2024

L'IVAJ, un any més, et convida de l'1 al 3 de març en Fira València, al Saló del Còmic de València 2024, un dels majors esdeveniments de còmic i entreteniment a nivell nacional. Amb el teu Carnet...

El director General de l'IVAJ ha visitat les accions de JOVE OPORTUNITAT 2024 que s'han posat en marxa en el nord de Castelló

JOVE OPORTUNITAT (JOOP) és un programa de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) dirigit a joves entre 16 i 21 anys, que estan fora del període d'educació obligatòria, i que han abandonat el...

Oferta Concertada 2024/2025

El DOGV ha publicat l'Oferta Concertada en les modalitats Viu l’estiu i Viu l’hivern per a estades en 2024-2025 S'oferix per a associacions juvenils, ajuntaments, grups de Primària, Secundària,...

Saló del Còmic de València 2024

El major esdeveniment sobre còmic se celebra a Fira València els dies 1, 2 i 3 de març de 2024. Amb el teu Carnet Jove podràs obtindre la teua entrada al Saló del Còmic amb 2 euros de descompte...

L'IVAJ inicia una ronda de trobades per a acostar als municipis els recursos que la Generalitat oferix en matèria de joventut

Les primeres trobades han començat a Alcalà de Xivert i Castellò de la Plana. Tractaran assumptes com la Xarxa Jove, el Carnet Jove, el programa Jove Oportunitat (JOOP) o M’Importa.   El director...

Twitter