T'interessa

enllaços

Destacat

Presentem l'"Estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

Dona entre 24 i 30 anys; així és el perfil majoritari de participació juvenil en el territori valencià Educar en participació en edats primerenques per fer conscients a les persones joves del seu...

Inscripcions obertes a la II Jornada d'Acompanyament Socioeducatiu a Adolescents i Joves

Una de les primeres línies de treball de la Càtedra, en col·laboració amb l'IVAJ, és la formació dels i les professionals que intervenen amb persones joves. Des d’aquesta perspectiva, apostem de...

Novetats

Ves enrere Vols ser un guardabosc?

Vols ser un guardabosc?

Guardabosc, una innovadora iniciativa d’educació ambiental dissenyada per a sensibilitzar l’alumnat d’entre 10 i 16 anys en la prevenció dels incendis forestals i, es portarà a terme aquest curs entre gener i juny en 40 escoles i instituts. S’adreça als nivells de 5é i 6é de Primària i a tota l’etapa de l’ESO.

S’ha considerat important crear aquest nou projecte de reforç després dels dramàtics incendis forestals del passat estiu a les nostres terres. L’objectiu és  crear en els centres educatius entorns de treball col·laboratius que unisquen educació i medi ambient, amb l’objectiu de dotar l’alumnat de coneixements i capacitats per a comprendre el seu entorn natural més pròxim i que coneguen la riquesa i diversitat que ofereixen els espais naturals.

La implicació de tota la societat en la prevenció dels incendis forestal és essencial, així com extraure aprenentatges sobre el que ha succeït i exercir una gestió sostenible que evite nous incendis, i hi ha afegit: “Pensem que ‘Guardabosc’ és una oportunitat per a impulsar aquest tipus d’actuacions en els centres educatius i una eina per a prendre plena consciència de l’emergència climàtica i la necessitat de cuidar els nostres boscos i serres”.

‘Guardabosc’ vol impulsar el treball en els centres educatius amb programes mediambientals que desenvolupen de forma creativa la innovació pedagògica a través del contacte amb la natura. Així es pretén generar una actitud proactiva entre l’alumnat, de respecte i cura cap a la natura incidint en els recursos i serveis que aporten els boscos per al desenvolupament de la vida del nostre planeta, al mateix temps que es fomenta entre els escolars la companyonia, l’empatia i el treball en equip.

El projecte inclou un pla de treball distribuït en tres fases. La primera és de formació del professorat, a càrrec del personal especialitzat de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals, amb una durada de 10 hores de formació en línia i presencial. 

La segona fase ja serà d’aplicació teòrica a l’aula de les unitats didàctiques de ‘Guardabosc’, que s’impartiran durant un període d’entre 6 i 8 setmanes dins de l’horari lectiu setmanal del projecte interdisciplinari.

En la tercera i última fase, amb la finalitat de consolidar tots els conceptes treballats a l’aula, l’alumnat realitzarà una jornada en espais naturals de la localitat o rodalia.

+info

Twitter