T'interessa

enllaços

Destacat

Residències per a joves 2024-2025

Es convoquen places per al curs 2024/2025 en les residències juvenils "La Florida", d'Alacant, "Mare de Déu del Lledó", de Castelló de la Plana i "Sant Crist de la Mar", de Benicarló. Pots...

Novetats

Ves enrere Segell Europeu de Qualitat de la Informació Juvenil

Segell Europeu de Qualitat de la Informació Juvenil

 

S'han publicat en el DOGV els criteris i requisits necessaris que hauran de complir les entitats locals que vulguen obtindre el Segell Europeu de Qualitat de la Informació Juvenil.

Cal recordar l'IVAJ ha obtingut el Segell Europeu de Qualitat de la Informació Juvenil de l'Agència Europea d'Informació i Assessorament per a la Joventut (ERYICA), reconeixent-ho com un organisme que es caracteritza per oferir una informació “veraç i imparcial” en este àmbit.

Este segell està dissenyat i implementat per a i amb les persones joves i vinculat a un conjunt de criteris, mecanismes i ferramentes d'avaluació de la qualitat, que garantix que aquelles entitats públiques o organismes que el reben estan oferint una informació fiable que no requerix d'una confirmació posterior per part de qui la reba.

L'obtenció d'este segell no sols suposa el reconeixement de la qualitat de la informació, sinó que també permet a l'IVAJ atorgar-lo a les entitats titulars de Serveis d'Informació Juvenil de la Comunitat Valenciana que complisquen els requisits de qualitat que arreplega la "Carta Europea d'Informació Juvenil".

Requisits

Podran sol·licitar el Segell de Qualitat de la Informació Juvenil les entitats locals que compten amb un Servei d'Informació inscrit en el Cens de la "Xarxa d'Informació Juvenil de la Comunitat Valenciana", com a mínim, un any abans de la data de presentació de la sol·licitud.

En segon lloc, hauran d'haver firmat la "Carta Europea d'Informació Juvenil" amb el compromís de respectar els principis que s'arrepleguen en esta.

Finalment, realitzaran un procediment d'autoavaluació de la informació que es facilita a les persones joves i un procés d'avaluació externa per un grup de joves que valoraran aspectes relacionats amb la qualitat de la informació, la seua utilitat i comprensió, entre altres qüestions.

Les sol·licituds es podran presentar de manera telemàtica en el següent enllaç.

Informació fiable i de qualitat

L'objectiu d'este reconeixement és oferir a les persones joves informació fiable que els ajude en la presa de decisions a les quals s'enfronten en les seues vides i els facilite l'autonomia, capacitat de pensar críticament i la seua participació activa en la societat.

En este context, en 2018 ERYICA va crear este segell de qualitat com a símbol visible per a afrontar la sobrecàrrega d'informació a la qual s'enfronten els i les joves i reconéixer la qualitat de la informació i la fiabilitat de la font que la proporciona, garantint que siga objectiva i imparcial.

Una vegada que una organització rep l'etiqueta, pot etiquetar els diferents productes i serveis d'informació juvenil que brinda.

 

Twitter