Destacat

Els premis #NOEMTOQUESELWHATSAPP 2022 estaran en el festival IGUALMENTFEST

Vine a la festa de la Igualtat! L'IVAJ farà lliurament el diumenge 27 de novembre, en el marc del festival IGUALMENTFEST en la plaça de l'Ajuntament de València, dels guardons a les persones...

#25NTallaAmbLaToxicitat

25 de novembre - Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra les dones Este any la campanya del Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra les dones, que se celebra el...

Novetats

Ves enrere Sanitat posa en marxa el 024, el telèfon de prevenció del suïcidi

Sanitat posa en marxa el 024, el telèfon de prevenció del suïcidi

El Ministeri de Sanitat posa en marxa la Línia 024 d'Atenció a la Conducta Suïcida. Amb el lema "Telefona a la vida", que funcionarà les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, els 365 dies de l'any, serà forma gratuïta, accessible, immediata, confidencial i estarà atesa per persones expertes per a intervindre en situacions complexes d'alt risc, per a donar suport tant a les persones que puguen tindre conductes suïcides com als seus familiars i afins.
El 024, a més, estarà connectat amb els serveis d'emergència de les diferents comunitats i ciutats autònomes per a ajudar a aquells el sofriment dels quals els porta al límit de les seues forces.
Amb l'objectiu que tota la ciutadania puga usar el 024 en condicions d'igualtat i no discriminació, el telèfon està adaptat i s'inclourà un servei de videointerpretació en llengua de signes, així com un servei d'interpretació telefònica que ofereix la solució per a superar les barreres idiomàtiques permetent la comunicació en temps real, amb persones que parlen en un altre idioma.

El suïcidi és la primera causa de mort externa al nostre país i la primera causa de mort en joves i, segons dades de l'INE, en 2020 es van registrar 3.491 morts per suïcidi a Espanya, la qual cosa va suposar un 7,4% més que en 2019.
La posada en marxa de la Línia 024 se suma així a altres iniciatives del Ministeri de Sanitat en matèria de Salut Mental l'Especialitat de Psiquiatria Infantojuvenil, o el Pla d'Acció en Salut Mental, dotat amb 100 milions d'euros, i que serà debatut en el pròxim ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).
En aquest mateix sentit, el Ministeri de Sanitat, al costat de les comunitats i ciutats autònomes, va actualitzar recentment l'Estratègia de Salut Mental del Sistema Nacional de Salut, amb la participació de societats científiques, associacions de pacients i familiars, que hui també han volgut participar en la presentació del 024.

+info

Twitter