Vicepresidència Primera i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
S'obri el teló de la 12a Trobada de Teatre Jove, una celebració del teatre i la joventut - IVAJ
A la Mar 2025 - Programa lliure d'estiu
Ja està ací el Programa lliure d'estiu de les "Escoles de la Mar"! A partir dels 9 anys podeu apuntar-vos als cursos d'alguna de les modalitats de navegació que ofereixen les escoles de...
Camps de Voluntariat 2025. Oberta la inscripció en els Camps nacionals.
Del 10 d'abril al 14 de maig estarà oberta la inscripció en els Camps organitzats per les comunitats autònomes. Un estiu més podreu fer voluntariat de diferents tipus (arqueologia, medi ambient,...
Ves enrere S'obri el teló de la 12a Trobada de Teatre Jove, una celebració del teatre i la joventut
S'obri el teló de la 12a Trobada de Teatre Jove, una celebració del teatre i la joventut
- Des del 24 de març fins al 9 d'abril tindrà lloc a València, Alacant i Castelló este projecte d'Inestable i l'IVAJ amb el seu programa Carnet Jove, que en 2025 complix la seua dotzena edició.
- En números, esta edició es concreta en: 1.662 joves participants, 43 representacions, un total de 76 grups assistents provinents de centres de Secundària de tota la Comunitat Valenciana, 70 tallers didàctics, 14 dinàmiques grupals i més de 30 professionals de les arts escèniques.
S'obri el teló a València de la dotzena edició de la Trobada de Teatre Jove, una iniciativa d'Inestable i l'IVAJ amb el seu programa Carnet Jove que es desenvoluparà a València, Alacant i Castelló fins al 9 d'abril, i que arribarà a més de 1.600 joves de la Comunitat Valenciana.
La Trobada de Teatre Jove és un projecte que, des de fa dotze anys, oferix experiències teatrals a l'adolescència i la joventut perquè es consoliden com a font de coneixement i enriquiment personal, així com vehicle d'aproximació a les arts escèniques per a fomentar la creació de nous espectadors i usuaris de la cultura.
Amb este esperit, un any més, la Trobada convoca en Espai Inestable als primers grups de joves que gaudiran d'una jornada de convivència al voltant de les arts escèniques, així diàriament fins al divendres 28 de març. Posteriorment, des de l'1 fins al 4 d'abril el projecte tindrà lloc en el Centre Cultural Las Cigarreras d'Alacant; i, finalment, serà Castelló, en el Teatre Raval, la seu del projecte els dies 2,3,7 i 9 d'abril.
“Estem molt feliços per tornar a arrancar la nostra Trobada. El curs no està sent fàcil per a molts dels centres de la Comunitat per les raons que bé
“Ens consta que alguns dels treballs que podrem veure han pres com a punt de partida l'esdevingut a partir del 29 d'octubre, evidentment, a la província de València. A Alacant i Castelló, per la seua part, podrem assistir, entre altres, a treballs d'instituts molt còmplices amb la Trobada, perquè ens acompanyen des de l'inici en eixes seus, al capdavant dels quals hi ha docents molt compromesos amb l'educació artística i el teatre en l'educació: IES Santa Pola, IES 8 de març, IES María Blasco o el Col·legi Nostra Senyora del Carme, a Alacant, o IES Bovalar i IES Sos Baynat, a Castelló, són exemples perfectes d'aquesta aposta per les arts escèniques en l'educació”, explica la coordinació del projecte.
Cadascuna de les jornades està dividida en exhibició, tallers i una dinàmica grupal: una planificació diària que afavorix la convivència entre joves interessats en la seua formació artística. “La convivència dels i les joves a la calor del teatre és la raó per la qual existix des del seu inici la Trobada de Teatre Jove”, asseveren els coordinadors.
En números, la dotzena edició es concreta en: 1662 joves participants inscrits, 43 grups que representen, altres 33 que assistixen com a públic, 70 tallers didàctics (5 per jornada), 14 dinàmiques de fi de festa i més de 30 professionals de les arts escèniques implicats.
A la ciutat de València: IES Sedaví, IES Dr. Faustí Barberá, IES La Valldigna, IES Juan de Garay, IES Federica Montseny, Escola Les Carolines, IES El Saler, IES Albal, IES Campanar, IES Músic Martí i Soler, IES Serpis, IES Benicalap, IES Font de Sant Lluís, IES Gabriel Císcar, IES Josep Ribera, IES María Enríquez, IES Joan Fuster, IES José María Parra i IES Berenguer Dalmau.
Els centres d'Alacant que participen són: IES Germans Amorós, Col·legi Sant Agustí, IES José Marhuenda Prats, IES Enric Valor, IES Assut d’Afeitamí, Col·legi Don Bosco, IES Misteri d’Elx, IES Mare Nostrum, IES Les Nòries, IES Bellaguarda, IES Cap de l’horta, IES Verge del Remei, IES Les Llomes, IES Altaia, IES Figueras Pacheco, IES 8 de març, IES María Blasco, IES Allusser, IES Vicente Verdú, IES Severo Ochoa, IES Santa Pola, IES Los Montesinos, Col·legi Nostra Senyora del Carme, IES Rafal i IES Platja de Sant Joan.
Finalment, a Castelló, els centres assistents són: IES Bovalar, IES Sos Baynat, IES Matilde Salvador, Fundació Flors Fancis, IES Vila-roja, IES Borriol, IES Ribalta, IES Politècnic, IES Broch i Llop, IES Francesc Tàrrega, IES Violant de Casalduch, IES Torrelló, IES La Plana i IES Enrique Tierno Galván.
La 12a Trobada de Teatre Jove és finançada per l'IVAJ a través del Carnet Jove, institució que des de la cinquena edició ha permés fer arribar aquesta iniciativa, originària d'Inestable, a les ciutats de Castelló i Alacant.
En paraules del seu director, Vicent Ripoll “A través del Carnet Jove, l'IVAJ manté el seu compromís un exercici més amb el foment d´activitats culturals dirigides a joves de la Comunitat Valenciana”. I a més, assenyala que “Les arts escèniques constituïxen una peça clau en el desenvolupament de qualsevol societat avançada i especialment per a la joventut, és una via d'expressió artística i d'enriquiment personal sense oblidar els seus beneficis per a la sociabilització”.
En tot cas, este projecte no seria possible sense la participació i col·laboració d'altres institucions compromeses amb el teatre, l'educació i la joventut com Teatre de Caixó de Castelló, Projectes Teentheatre d’Alacant, Màster en Teatre Aplicat (UV), AVEC Teatre, la Regidoria de Cultura d’Alacant, CCOO de Comarques del Nord, la Federació d’Ensenyament de CCOO del PV, l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló i Les Aules Espai Cultural Obert. “Les institucions públiques que col·laboren amb nosaltres estan plenament convençudes de la importància d'oferir contextos com el de la Trobada per a donar a conéixer possibilitats d'oci de qualitat i de formació a la joventut valenciana”, afirmen els coordinadors.
A més, les tres setmanes de la Trobada es complementen amb una jornada de formació en didàctica de les arts escèniques per a docents, el dissabte 5 d'abril a València, en Espai Inestable. Esta jornada és organitzada pel Màster en Teatre Aplicat (UV) i Inestable en col·laboració amb Escalante i CEFIRE València, i manté com a objectiu reunir el col·lectiu de professors més implicats en les arts escèniques en l'educació, per a compartir idees i recursos, continuant la seua pràctica docent en este àmbit.