T'interessa

enllaços

Destacat

Pla de formació de l'IVAJ 2024

(descarrega el pla *.pdf) Dirigit al personal tècnic de la Xarxa Jove i als equips de formació de les escoles d'animació juvenil, té una doble finalitat, d'una banda, a través de les diferents...

Entrega dels premis de la Càtedra de Joventut 2023

Vicent Ripoll ha assistit a l'entrega dels premis de la Càtedra de Joventut a la millor tesi doctoral i els millors treballs de fi de grau La Càtedra de Joventut és fruit d'un conveni amb l'IVAJ...

Novetats

Ves enrere Regulació dels òrgans de protecció i participació de la Infància i l'Adolescència en la Comunitat Valenciana

Regulació dels òrgans de protecció i participació de la Infància i l'Adolescència en la Comunitat Valenciana

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha publicat el Decret que regula la constitució del "Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana" i del "Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció"
 
Este Decret actualitza la normativa de protecció a la infància i adolescència i desenvolupa els òrgans encarregats de garantir la presa de decisions de processos d'adopció i la resta de les mesures de protecció.
 
 
 
 
 
 
El "Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana" estarà format per un total de 24 xiquets, xiquetes o adolescents en representació dels consells locals d'infància, del Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció, del Consell de la Joventut i del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.
 
Entre altres funcions, busca sensibilitzar a la societat sobre la importància de la participació de la infància i l'adolescència com a part de la ciutadania activa, així com impulsar la realització de campanyes, jornades i altres activitats que visibilitzen les aportacions de la infància i l'adolescència en la societat.
 
Quant al "Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció", este organisme busca fer efectiu el dret de xiquets, xiquetes i adolescents sota la guarda o tutela de l'entitat pública a ser escoltats col·lectivament respecte de l'acció protectora.
 
Este Consell, a més, estarà compost per 12 persones menors d'edat que residisquen en les llars i residències del sistema de protecció de la Comunitat i altres 12 en representació de la infància i adolescència que es troben en acolliment familiar, o en guarda amb finalitats d'adopció.

 

 

 

Twitter