T'interessa

enllaços

Destacat

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

Es presentarà en el segon semestre de 2024 i comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut La vicepresidenta segona i consellera de Servicis...

La gira teatral M’Importa d'Escena Erasmus arriba al juny a Altea, Torreblanca, Muro i Viver

Escena Erasmus de l'IVAJ i de la Universitat de València presenta, dins de les activitats del programa Carnet Jove, una nova edició de la gira ‘M'importa’, el programa d'educació en valors de...

Novetats

Ves enrere Regulació dels òrgans de protecció i participació de la Infància i l'Adolescència en la Comunitat Valenciana

Regulació dels òrgans de protecció i participació de la Infància i l'Adolescència en la Comunitat Valenciana

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha publicat el Decret que regula la constitució del "Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana" i del "Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció"
 
Este Decret actualitza la normativa de protecció a la infància i adolescència i desenvolupa els òrgans encarregats de garantir la presa de decisions de processos d'adopció i la resta de les mesures de protecció.
 
 
 
 
 
 
El "Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana" estarà format per un total de 24 xiquets, xiquetes o adolescents en representació dels consells locals d'infància, del Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció, del Consell de la Joventut i del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.
 
Entre altres funcions, busca sensibilitzar a la societat sobre la importància de la participació de la infància i l'adolescència com a part de la ciutadania activa, així com impulsar la realització de campanyes, jornades i altres activitats que visibilitzen les aportacions de la infància i l'adolescència en la societat.
 
Quant al "Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció", este organisme busca fer efectiu el dret de xiquets, xiquetes i adolescents sota la guarda o tutela de l'entitat pública a ser escoltats col·lectivament respecte de l'acció protectora.
 
Este Consell, a més, estarà compost per 12 persones menors d'edat que residisquen en les llars i residències del sistema de protecció de la Comunitat i altres 12 en representació de la infància i adolescència que es troben en acolliment familiar, o en guarda amb finalitats d'adopció.

 

 

 

Twitter