T'interessa

enllaços

Destacat

Presentem "L'estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

Dona entre 24 i 30 anys; així és el perfil majoritari de participació juvenil en el territori valencià Educar en participació en edats primerenques per fer conscients a les persones joves del seu...

Inscripcions obertes a la II Jornada d'Acompanyament Socioeducatiu a Adolescents i Joves

Una de les primeres línies de treball de la Càtedra, en col·laboració amb l'IVAJ, és la formació dels i les professionals que intervenen amb persones joves. Des d’aquesta perspectiva, apostem de...

Novetats

Ves enrere Regulació dels òrgans de protecció i participació de la Infància i l'Adolescència en la Comunitat Valenciana

Regulació dels òrgans de protecció i participació de la Infància i l'Adolescència en la Comunitat Valenciana

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha publicat el Decret que regula la constitució del "Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana" i del "Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció"
 
Este Decret actualitza la normativa de protecció a la infància i adolescència i desenvolupa els òrgans encarregats de garantir la presa de decisions de processos d'adopció i la resta de les mesures de protecció.
 
 
 
 
 
 
El "Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana" estarà format per un total de 24 xiquets, xiquetes o adolescents en representació dels consells locals d'infància, del Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció, del Consell de la Joventut i del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.
 
Entre altres funcions, busca sensibilitzar a la societat sobre la importància de la participació de la infància i l'adolescència com a part de la ciutadania activa, així com impulsar la realització de campanyes, jornades i altres activitats que visibilitzen les aportacions de la infància i l'adolescència en la societat.
 
Quant al "Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció", este organisme busca fer efectiu el dret de xiquets, xiquetes i adolescents sota la guarda o tutela de l'entitat pública a ser escoltats col·lectivament respecte de l'acció protectora.
 
Este Consell, a més, estarà compost per 12 persones menors d'edat que residisquen en les llars i residències del sistema de protecció de la Comunitat i altres 12 en representació de la infància i adolescència que es troben en acolliment familiar, o en guarda amb finalitats d'adopció.

 

 

 

Twitter