T'interessa

enllaços

Destacat

Presentem "L'estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

Dona entre 24 i 30 anys; així és el perfil majoritari de participació juvenil en el territori valencià Educar en participació en edats primerenques per fer conscients a les persones joves del seu...

Inscripcions obertes a la II Jornada d'Acompanyament Socioeducatiu a Adolescents i Joves

Una de les primeres línies de treball de la Càtedra, en col·laboració amb l'IVAJ, és la formació dels i les professionals que intervenen amb persones joves. Des d’aquesta perspectiva, apostem de...

Novetats

Ves enrere Prorroguem la validesa del Carnet Jove fins que finalitze l'estat d'alarma per COVID-19

Prorroguem la validesa del Carnet Jove fins que finalitze l'estat d'alarma per COVID-19

* Esta mesura s'aplica als carnets expedits en la Comunitat Valenciana en la modalitat clàssica
* Inclou als documents caducats des del 16 de febrer fins que es reprenga l'atenció presencial

L'IVAJ ha prorrogat la validesa del Carnet Jove expedit en la Comunitat Valenciana,en la seua modalitat clàssica, fins que finalitze l'estat d'alarma i es reprenga l'atenció presencial en els punts d'emissió.


Esta validesa s'aplica a aquells Carnets Jove clàssics que hagen caducat o caduquen des del 16 de febrer a causa de la COVID-19.
 
La situació excepcional actual impedeix a les persones joves i adolescents acudir a sol·licitar renovacions que, únicament, es poden realitzar de manera presencial.
 
L'extensió de la malaltia provocada per la COVID-19 està suposant una emergència sanitària a escala global amb la consegüent limitació a la llibertat de circulació i el tancament de serveis administratius no essencials, la qual cosa porta a garantir aquesta vigència en tant no es puga realitzar en les seus emissores de l'IVAJ i d'ajuntaments i mancomunitats.
 
La resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV 17/04/2020), assenyala que, en els casos que durant el període de la pròrroga automàtica es produïsca l'extinció del títol de Carnet Jove per complir la persona titular els 31 anys, les persones titulars i beneficiàries no podran fer ús dels beneficis associats al títol una vegada superada la data d'extinció d'aquest, a partir de la qual la pròrroga automàtica deixaria de tindre efectes.
 
Més de 235.000 titulars del Carnet Jove
Actualment, més de 235.000 joves de 14 a 30 anys de la Comunitat Valenciana disposen de Carnet Jove. Es tracta d'un document de caràcter personal i intransferible que ofereix a la persona titular serveis i avantatges per a facilitar la seua mobilitat i intercomunicació, així com l'accés a béns i serveis de caràcter social, cultural, econòmic, educatiu, recreatiu, esportiu, de consum, de transport i similars.
 
Un total de 1.441 empreses i entitats estan adherides a la xarxa de Carnet Jove realitzen descomptes als seus titulars. Entre les entitats adherides figuren 141 ajuntaments (51 de la província d'Alacant, 26 de la de Castelló i 64 de la de València).
 
Este programa de l'IVAJ es desenvolupa juntament amb la resta de les comunitats autònomes i amb més de 30 països de l'entorn europeu que conformen l'Associació del Carnet Jove Europeu (Eyca), que garanteix la reciprocitat de les prestacions en els diferents països adscrits.
 
 

Twitter