Destacat

RE-PRESENTA'T - Participa en el sorteig al Consell Rector de l'IVAJ

El Consell Rector de l'IVAJ és l'òrgan de representació i participació de l'IVAJ en el qual es prenen les principals decisions que afecten la joventut. Si vols que la teua veu s'escolte, pots...

No et quedes sense la teua plaça en els Camps de Voluntariat d'hivern de l'IVAJ

Encara queden places lliures en els Camps de Voluntariat d'hivern de l'IVAJ Diverteix-te I, a Benicàssim, i Diverteix-te II, a Biar. Si voleu viure una experiència de voluntariat, realitzant...

Novetats

Ves enrere Presentació de la nova Estratègia de Joventut 2030

Presentació de la nova Estratègia de Joventut 2030

La nova Estratègia de Joventut 2030 naix d'un procés de reflexió sobre quin país i quina societat volem tindre d'ací a deu anys, i sobre com podem construir un present i un futur més igualitaris, sostenibles i amb justícia social tant per a la joventut com per a la societat i el medi ambient.

El Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 ha presentat l'Estratègia de Joventut 2030, aprovada en el Consell de Ministres. En l'acte que s'ha celebrat en el Ministeri, la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha destacat que aquest Estratègia “constitueix el nostre full de ruta, la d'aquest Govern i la del conjunt de les Administracions Públiques, per a aconseguir un nou acord amb els i les joves del nostre país”.
Aquest nou acord “és imprescindible perquè moltes persones joves senten que la seua vida és això que passa entre crisi. Primer, la crisi financera que es va saldar amb aules massificades, desigualtat i taxes universitàries impagables. Després, una pandèmia que es va emportar alguns dels seus millors anys, i ara una guerra en el cor d'Europa. Crisi que venen a sumar-se a un present ple de reptes com l'acumulació de riquesa en mans d'uns pocs o l'emergència climàtica”. Belarra ha afegit que totes aqueixes crisis “han trencat la confiança de molts joves en les institucions, en la nostra capacitat, com a societat, d'oferir-los un futur digne i feliç. Per això és urgent renovar el nostre contracte social amb ells, i aquesta estratègia és el nostre compromís –negre sobre blanc- amb tots ells i elles”.
Les mesures desgranades en l'Estratègia de Joventut 2022-2030 i en els seus futurs Plans d'Acció conformen la base d'un nou pacte social renovat per a i amb els joves. L'Estratègia s'articula sobre la base de deu eixos de caràcter específic i dos eixos transversals:
•    Autonomia, ocupació digna i emprenedoria jove.
•    Emancipació, habitatge, natalitat i projecte vital. 
•    Salut integral i qualitat de vida. 
•    Col·lectius joves i adolescents en greu risc d'exclusió social o subjectes a doble discriminació. Economia de les cures i polítiques d'inclusió.
•    Joventut i transformació global: participació i voluntariat.
•    Mobilitat Juvenil: Emigració i Retorn.
•    Joventut i món rural.
•    Gestió del coneixement sobre la realitat juvenil i els serveis a la joventut.
•    Governança jove i Cooperació institucional.
•    Dones joves i igualtat.
•    Joventut, medi ambient i sostenibilitat.
Aquests eixos estan encaminats al fet que la joventut escriguen la seua pròpia història. Incloent assegurar que tenen seguretat material per a poder desenvolupar els seus projectes de vida. Aquest document planteja com a objectius una millor sanitat i una millor educació pública i de qualitat, una ocupació digna i un habitatge per a emancipar-se. Uns objectius que inclouen també a la joventut que viu en el medi rural, perquè puguen quedar-se en el seu entorn i desenvolupar allí el seu projecte.
Finalment, ha expressat que aquesta Estratègia és “un magnífic exercici d'intel·ligència col·lectiva, que continuarà en el fòrum Diàleg Obert amb la Joventut que hem establit amb caràcter permanent”.
L'Estratègia planteja incorporar psicòlegs en l'àmbit educatiu, de manera similar a l'orientador laboral, perquè puguen atendre problemes de salut mental des d'espais “pròxims i assegurances”. Així mateix, s'ha destacat que el document proposa desenvolupar un parc públic de lloguer destinat a la població jove, impulsar el debat públic sobre la reducció de l'edat per al sufragi a partir dels 16 anys, i fomentar un major accés a l'educació pública secundària i superior mitjançant suport econòmic i beques.
+ info

Twitter