T'interessa

enllaços

Destacat

Presentem l'"Estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

Dona entre 24 i 30 anys; així és el perfil majoritari de participació juvenil en el territori valencià Educar en participació en edats primerenques per fer conscients a les persones joves del seu...

Inscripcions obertes a la II Jornada d'Acompanyament Socioeducatiu a Adolescents i Joves

Una de les primeres línies de treball de la Càtedra, en col·laboració amb l'IVAJ, és la formació dels i les professionals que intervenen amb persones joves. Des d’aquesta perspectiva, apostem de...

Novetats

Ves enrere Plaça Europa! Amb ganes de futur

Plaça Europa! Amb ganes de futur

Plaça Europa, un punt de trobada amb la joventut

Amb motiu de l'Any Europeu de la Joventut la Direcció General de Fons Europeus de la Generalitat Valenciana ha organitzat una jornada lúdic-formativa on es donaran a conéixer les oportunitats que la Unió Europea posa a l'abast de la joventut.
El dissabte 1 d'octubre, de les 10.00 a 22.00 h. en la zona del MuVIM l'esdeveniment Plaça Europa, es va crear un espai de trobada on els i les joves podran conéixer bona part de les oportunitats que la Unió Europea els brinda en matèria de formació i ocupació.
L'IVAJ va tindre un estand en el qual et podràs informar d'Erasmus+ Juventud, Cos Europeu de Solidaritat i JOOP. També vam tindre un plató en el qual entrevistarem joves sobre temes del seu interés, motivacions, etc.
A més es van poder veure les experiències sobre projectes de la mà de les persones voluntàries, i dels seus tutors i tutores. I a les 18.00 h., presentat per Jesús Martí, es va fer en una taula redona de Solidaritat en la qual diverses persones comptaran la seua experiència en diferents projectes solidaris.
També, seguint el recorregut Discover EU, es va informar dels programes que tenen la resta dels organismes que van ser presents en Plaça Europa com poden ser beques formatives, oportunitats de treball i programes com Eurodisea o la xarxa EURES. Si et segellaven el carnet participant en les dinàmiques i participaves en un sorteig d'un premi especial.

Entre els objectius principals que es va marcar la Generalitat per a l'organització de Plaça Europa es trobava ajudar i guiar a la joventut a través dels diferents estands, proporcionant-los informació bàsica sobre estudis i treball, que adquiriren coneixements, habilitats i competències per al seu desenvolupament professional, enfortint el seu compromís cívic, donant forma al futur d'Europa i ressaltar la importància dels joves en aquest any Europeu de la Joventut 2022. En aquest sentit es va voler que la veu de la joventut se sentira i que tinguera més oportunitats d'aprendre, compartir visions, conéixer a persones i participar en activitats per tota Europa, és el moment ideal per a avançar amb confiança i esperança.

 


Pel que fa a la part artística, a través del llenguatge universal de la música es va donar també protagonisme a bandes joves que van amenitzar Plaça Europa amb les seues cançons fins a les 22.00 h del dissabte i entre les quals van destacar grups com
Hinds, Ay Trick, Sandra Monfort, Lespurna o Zanco Shadow.

Twitter