T'interessa

enllaços

Destacat

Residències per a joves 2024-2025

Es convoquen places per al curs 2024/2025 en les residències juvenils "La Florida", d'Alacant, "Mare de Déu del Lledó", de Castelló de la Plana i "Sant Crist de la Mar", de Benicarló. Pots...

Novetats

Ves enrere Més de 1.300 senderistes recorreran durant el cap de setmana la Senda del Poeta Miguel Hernández 2024

Més de 1.300 senderistes recorreran durant el cap de setmana la Senda del Poeta Miguel Hernández 2024

  • El director general de l'IVAJ ha destacat el “valor cultural i esportiu" d'este itinerari basat en la vida i obra del poeta.
  • També ha destacat que l'organització d'este esdeveniment és un exemple de col·laboració institucional.


El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Vicente Ripoll, ha assistit este divendres a la inauguració de la XVIII edició de la Senda del Poeta Miguel Hernández, que enguany compta amb la participació de 1.370 senderistes que recorreran durant el cap de setmana el trajecte des d'Orihuela fins a Alacant.

La Senda del Poeta és un itinerari cultural, esportiu i mediambiental basat en la vida i obra del poeta, organitzat per l'IVAJ i en el qual també participen la Diputació d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández d'Elx, la Càtedra Miguel Hernández de la UMH d'Elx, la Fundació Cultural Miguel Hernández i l'Associació Amics de Miguel Hernández.

Vicente Ripoll ha destacat “el valor cultural i esportiu d'este esdeveniment”, i ha subratllat que, “a més de conéixer les ciutats vinculades a la vida i obra del poeta oriolà més universal, les persones joves participants tindran l'oportunitat de conviure durant tres dies en un entorn paisatgístic i mediambiental d'enorme interés”.

El director general de l'IVAJ ha agraït la “labor de tots els que fan possible esta activitat”, des dels ajuntaments que col·laboren en l'organització i preparació de la senda al seu pas pels seus municipis, fins a la Diputació d'Alacant, que juntament amb l'IVAJ, contribuïx al finançament de l'activitat, passant per la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Ripoll ha destacat que este esdeveniment “involucra a totes les administracions públiques i és el millor exemple de com la col·laboració institucional repercutix positivament en la joventut alacantina”.

En este sentit, ha animat a totes les persones joves de la província “a interessar-se per l'obra de Miguel Hernández, que transmet uns valors d'enorme actualitat i que han de servir d'inspiració a les noves generacions.”

Senderista de l'Any

La 28 edició de la Senda ha reconegut com a senderista de l'any a Amelia Cartagena Mazón, una de les principals impulsores de la Senda des de la seua creació en 1998, per fomentar l'activitat en col·legis i instituts de la comarca des d'una múltiple perspectiva: juvenil, cultural, esportiva i mediambiental, per a inculcar valors com la tolerància, la defensa de la naturalesa i un sentiment de pertinença a una comarca com la de la Vega Baixa a la qual Miguel Hernández va cantar i va defendre amb la seua poesia i la seua veu.

Activitats de l'edició

Els i les senderistes inscrits recorreran a peu durant tres dies diferents localitats vinculades amb el poeta Miguel Hernández.

El recorregut s'inicia a Orihuela, on va nàixer el poeta el 30 d'octubre de 1910; passant per Redován, on va nàixer el pare del poeta; Cox, on va viure la seua primera etapa familiar amb la seua esposa Josefina Manresa; per la ciutat d'Elx, on van viure i van morir la seua viuda i fill i on es troba la seu de la Universitat que porta el seu nom, per a acabar finalment a Alacant, ciutat on va morir el poeta el 28 de març de 1942 i en el cementeri del qual es troba enterrat.

La sendera es dividix en tres etapes realitzant parades en cada localitat de la ruta. En elles es descansa i es realitzen diversos actes culturals de poesia, teatre i música.

En tot moment la Senda compta amb persones monitores-guia que, al llarg de la marxa, estan a la disposició dels i les senderistes oferint la informació necessària.

L'organització disposarà, per a qui ho sol·licite, de vehicles per al trasllat de l'equipatge i motxilles des de les localitats d'eixida fins a les d'arribada, a fi de realitzar la Senda amb total comoditat.

Les pernoctacions es duran a terme en les instal·lacions designades per l'IVAJ (divendres en el Poliesportiu d'Albatera i el dissabte en la Universitat Miguel Hernández d'Elx), sent imprescindible que cada senderista porte el seu propi sac de dormir i estoreta o matalàs inflable.

Twitter