T'interessa

enllaços

Destacat

Pla de formació de l'IVAJ 2023-2024

(descarrega el pla *.pdf) Dirigit al personal tècnic de la Xarxa Jove i als equips de formació de les escoles d'animació juvenil, té una doble finalitat, d'una banda, a través de les diferents...

Entrega dels premis de la Càtedra de Joventut 2023

Vicent Ripoll ha assistit a l'entrega dels premis de la Càtedra de Joventut a la millor tesi doctoral i els millors treballs de fi de grau La Càtedra de Joventut és fruit d'un conveni amb l'IVAJ...

Novetats

Ves enrere La Comunitat Valenciana, membre d'ERYICA

La Comunitat Valenciana, membre d'ERYICA

Firma de la Carta Europea d' Informació Juvenil

 

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha signat la Carta Europea d'Informació Juvenil, amb motiu de la integració de la Comunitat Valenciana com a membre de ple dret en l'Agència Europea d'Informació i Assessorament Juvenil (ERYICA).

Gràcies a aquesta incorporació, l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) compartirà a partir d'ara decisions i coneixements amb la resta de serveis d'informació juvenils de tota Europa. La integració va ser reconeguda en el marc de la 28 assemblea general d'aquesta organització europea independent.

La vicepresidenta ha indicat que "els principis de la Carta Europea coincideixen amb el treball de l'IVAJ en matèria d'informació juvenil i, concretament, dins de les nostres polítiques per a les persones jóvens, els centres i serveis d'informació juvenil de la Comunitat Valenciana estan oberts a tota la població jove sense excepció".

Oltra ha manifestat que "també volem garantir la igualtat en l'accés a la informació amb independència de la seua ubicació, origen, gènere, religió, o classe social, amb especial atenció a col·lectius desfavorits o amb necessitats específiques."

ERYICA va ser fundada en 1986 com a agència europea independent, integrada per serveis públics d'informació juvenil, organismes i xarxes de coordinació. L'Agència treballa en la cooperació europea en l'àmbit dels servicis d'informació juvenil per a satisfer les necessitats d'informació dels jóvens a Europa i l'aplicació dels principis de la Carta Europea d'Informació Juvenil, aprovada a Bratislava (República Eslovaca) el 19 de novembre de 2004.

En l'actualitat, igual que la Comunitat Valenciana, són membres de ple dret Catalunya, les Illes Balears i Andalusia.

"La informació ajuda a prendre decisions en moments crucials i promou la participació activa de la joventut en una societat democràtica", ha indicat la vicepresidenta, qui ha explicat que "el cens de la xarxa valenciana compta amb un total de 449 serveis oferits per l'IVAJ, ajuntaments i associacions, dels que 207 són centres d'informació juvenil i 242 punts d'informació distribuïts per tota la Comunitat".

Així mateix, Oltra ha destacat que "aquests servicis faciliten l'accés a la informació rellevant, la distribueixen i garanteixen el dret a la informació de la població jove".

En este sentit, ha insistit en el fet que "també els mitjans de comunicació i les xarxes socials formen part d'una activitat, la informació juvenil, indispensable per al suport als processos d'emancipació, la promoció sociocultural, el foment de la participació i l'associacionisme juvenil, el desenrotllament de programes i activitats de temps lliure, d'oci educatiu, d'intercanvis juvenils i d'enfortiment del voluntariat europeu i internacional, dins de les polítiques integrals de joventut".

"Els treballadors i treballadores d'informació juvenil a la Comunitat Valenciana s'esforcen diàriament per conéixer les necessitats informatives i oferir informació puntual, rellevant i comprensible per a assegurar el dret a la informació de la població jove, a obtenir respostes i a la construcció del seu propi projecte de vida a escala europea i internacional", ha dit la vicepresidenta.

Carta Europea d'Informació Juvenil

 

Twitter