T'interessa

enllaços

Destacat

Camps de Voluntariat d'estiu 2024

Viu una experiència plena de diversió i solidaritat amb el Camps de Voluntariat de l'IVAJ! Recordeu que, per als més atrevits i les més atrevides, encara podeu obtindre plaça en els Camps de...

Ja està oberta la inscripció a la "Senda del Poeta" 2024

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Vicent Ripoll, ha convidat a la població més jove a participar en la XXVIII edició de la Senda del Poeta, que se celebrarà els...

Novetats

Ves enrere L'IVAJ tanca 2023 amb una ocupació del 82 % de les places convocades en els Camps de Voluntariat

L'IVAJ tanca 2023 amb una ocupació del 82 % de les places convocades en els Camps de Voluntariat

  • El director general de l'IVAJ assenyala que les activitats dels camps potencien l'educació en valors i el servei als altres i a l'entorn
  • El 79 % de participants han sigut dones i hi ha hagut dos campaments internacionals

 

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) va tancar l'anterior campanya de camps de voluntariat amb una ocupació de les places convocades del 82,17 %. En concret, es van obrir 375 places i es van ocupar un total de 311 places.

Per al director general de l'IVAJ, Vicente Ripoll, l'alt percentatge d'ocupació de les places dels camps de voluntariat "reflectix que les persones joves de la Comunitat Valenciana tenen un esperit compromés i solidari”. 

A més, ha destacat el treball que es fa en estos camps de voluntariat perquè “potencien l'educació en valors” i “promouen un creixement humà a través del servei a les altres persones i a l'entorn”. 

Respecte al perfil de les voluntàries i voluntaris que han participat en els camps, el director general de l'IVAJ ha destacat que per edats el 52,5 % de les places van ser ocupades per joves d'entre 18 i 24 anys; el 41,8 % per joves de 15 a 17 anys i la resta han sigut joves de 25 a 30 anys. La distribució per sexes se salda amb una gran majoria de participació de dones, de fet, van ser el 79 % per cent del total. 

Al llarg de l'exercici s'han organitzat un total de 15 camps de voluntariat a la Comunitat Valenciana en els quals grups de joves de diferents comunitats autònomes s'han compromés voluntàriament a dur a terme un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, tot això combinat amb activitats d'animació. 

S'han organitzat camps de voluntariat amb projectes mediambientals, socials o d'arqueologia, entre altres, a La Pujada al Castell, Xàtiva; El Castillet, Millars; el Jardí Botànic de l'estació biològica de Torretes, a Ibi; al Port de Catarroja, Catarroja; Viver; i el Parc Natural de Chera-Sot de Chera, Chera. 

Diverteix-te

Als albergs de Benicàssim, Alcossebre, Biar, Piles i Moraira han tingut lloc les iniciatives ‘Diverteix-te’, que consistixen en la convivència, cura i assistència de xiquets i xiquetes que residixen en centres d'acollida, així com en el desenvolupament d'activitats d'oci i temps lliure.

Complementàriament, s'han desenvolupat excursions i visites, tallers i activitats formatives i d'animació, vetlades nocturnes, dinàmiques de grup, activitats esportives i jocs.

Twitter