T'interessa

enllaços

Destacat

Presentem l'"Estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

Dona entre 24 i 30 anys; així és el perfil majoritari de participació juvenil en el territori valencià Educar en participació en edats primerenques per fer conscients a les persones joves del seu...

Inscripcions obertes a la II Jornada d'Acompanyament Socioeducatiu a Adolescents i Joves

Una de les primeres línies de treball de la Càtedra, en col·laboració amb l'IVAJ, és la formació dels i les professionals que intervenen amb persones joves. Des d’aquesta perspectiva, apostem de...

Novetats

Ves enrere L'IVAJ patrocina la "Trobada Audiovisual de Joves" que se celebra en el Festival Internacional Cinema Jove

L'IVAJ patrocina la "Trobada Audiovisual de Joves" que se celebra en el Festival Internacional Cinema Jove

La Trobada, que se celebra els dies 28, 29 i 30 de juny, mostra treballs realitzats per xiquets, xiquetes, adolescents i joves, de fins a 25 anys, amb l'objectiu de visibilitzar el treball de joves que volen obrir-se camí en el món de la indústria cinematogràfica i la creació audiovisual.

L'IVAJ participa en el patrocini de la Trobada Audiovisual de Joves, que enguany celebra la seua 38 edició, entre els dies 28 i 30 de juny, dins de la programació del Festival Internacional de Cinema de València-Cinema Jove, i amb l'objectiu de promocionar l'art cinematogràfic entre la joventut. 

Estes jornades es presenten com una oportunitat per a fomentar la participació de col·legis, instituts, universitats i escoles de cinema, que troben en el certamen un espai on presentar els treballs realitzats pel seu alumnat, així com una plataforma per a visibilitzar les creacions audiovisuals d'autors i autores joves que busquen obrir-se camí dins del món de la creació audiovisual. 

La Trobada compta amb tres categories de competició: una infantil, dirigida a escolars d'Infantil i Primària, fins als 12 anys; una juvenil, per a estudiants de l'ESO i Batxillerat, fins als 20 anys; i una amateur o semi professional, dirigida a persones que estudien cicles formatius d'imatge, universitats, escoles de cinema i associacions juvenils o persones que presenten el seu projecte de curtmetratge, amb edats compreses entre els 16 i els 25 anys.  

Enguany s'han presentat a concurs un total de 110 curts, dels quals més de la meitat pertanyien a la categoria 'amateur'. Del total, s'han seleccionat a concurs 5 curts d'infantil; 9, de juvenil, i 14, de semiprofessional, la qual cosa suma 28 curts de la nova pedrera del cinema espanyol.

Els curts seleccionats aquesta edició es dividiran en tres programes on s'impartiran sessions de mentoría als participants. Els tutors seran els cineastes Emilio Martí, Gabi Ochoa i Begoña Soler, que enguany estaran acompanyats per un dels directors guanyadors de la secció semiprofessional en Cinema Jove 2022, 'L'explosió'.

Les seccions oficials

La categoria infantil compta amb un total de 5 curts que competiran entre ells i que són: “¿Y tu de qué te quejas?”, realitzat pel CEIP Vicente Ferrer Ramos; “Una escuela específica” del CEIP Pedro Corchado; “Toi al pati” del CEIP L'Horta; “No sé qué me pasa” del CEIP Serradora i “Diversos”, també del CEIP Pedro Corchado. 

Per part seua, en l'apartat dedicat a estudiants d'ESO i Batxiller competiran 9 treballs, entre els quals es troben “Fake”, presentat per l'alumnat de l'Institut de Secundària Pedro de Lluna; “La vida soñada”, realitzat per joves del taller de cinema del centre jove de Paiporta; “Unha illa no medio del mar”, de l'IES Valadares i “WO-MEN” de l'Institut Pedro de Lluna. 

La categoria es completa amb els següents treballs: “The man with the broken hand”, realitzat per Javier Frasquet i Lucía Martín de l'Institut Luis Vives; “Amigas” de Diana Gimeno; “La Cinta” de Pablo Iranzo Pineda; “Mascletà” de Diego Gatto; i “Nombres primos”, signada per Patricia Alonso, Fran Cabezas, Joaquín Gala, Pilar Moreno i Adrián Rodríguez. 

La categoria amateur, compta amb 14 curts, entre els quals es troben: “L’espera” de Cristian Tormo; “Tierras ociosas” d'Alejandro Caicedo; “Venus no es santo” de Mey Montero; “Wow” de Pol Álvaro Puig; “De rimes i rius” d'autor anònim; “Ancla” d'Ángel Morales Ballesta; “Si mai no ens haguéssim separat” de Marc Esquirol; “Plastic Touch” d'Aitana Ahrens; “Pieds-Noirs” de Priscil·la Rubio” i “Paqui será mía cuando tenga 21 años” de Celia Dosal.

Este apartat de la competició es completa amb els següents treballs: “Los habitantes del pasto” de Pablo Pagán Méndez; “Lo que pedí aquel día” de Fernando Morillo; “La suerte de Katalina” de Guillermo Ordás Blanco; i “Juego de Villanos” d'autor anònim. 

La totalitat de les projeccions d'aquesta secció a concurs del festival tindrà lloc a la Sala 7 de l'Edifici Rialto, des del 28 al 29 de juny, sent el lliurament de premis el 30 de juny.

Cinema Jove

El Festival Internacional de Cinema de València–Cinema Jove està organitzat per l'Institut Valencià de Cultura (IVC), amb l'objectiu de promocionar a joves cineastes professionals procedents de tot el món. 

Al llarg de la seua trajectòria s'ha convertit en un fòrum de trobada entre joves cineastes internacionals, compta amb dues seccions oficials, una dedicada a llargmetratges que s'estrenen en el panorama nacional i una altra dedicada als curtmetratges més sòlids del panorama internacional, i una programació que proposa altres seccions amb homenatges a cineastes veterans, joves directors "de culte", exposicions, trobades professionals, etc. 

Twitter