T'interessa

enllaços

Destacat

Residències per a joves 2024-2025

Es convoquen places per al curs 2024/2025 en les residències juvenils "La Florida", d'Alacant, "Mare de Déu del Lledó", de Castelló de la Plana i "Sant Crist de la Mar", de Benicarló. Pots...

Novetats

Ves enrere L'IVAJ participa en la "Trobada Audiovisual de Joves" del Festival Internacional Cinema Jove amb la presentació de 27 curtmetratges

L'IVAJ participa en la "Trobada Audiovisual de Joves" del Festival Internacional Cinema Jove amb la presentació de 27 curtmetratges

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Vicente Ripoll, ha destacat la importància de la "Trobada Audiovisual de Joves" del Festival Cinema Jove com una plataforma de visibilització i exhibició de les creacions audiovisuals d'autors i autores joves que estan obrint-se camí dins del món de la indústria cinematogràfica i de la creació audiovisual”.

Vicente Ripoll ha participat en el lliurament dels premis de la 39a edició de la "Trobada Audiovisual", que ha tingut lloc esta setmana a València dins de la programació del Festival Internacional Cinema Jove, i que ha comptat amb la presentació de 27 curtmetratges seleccionats entre més de 130 propostes.

La Trobada Audiovisual és una secció emmarcada dins de l'àmplia programació del Festival Cinema Jove, en el qual poden concursar curtmetratges realitzats per joves, bé individualment o en grup.

En la seua intervenció, el director general de l'IVAJ ha assenyalat que esta trobada “és una ferramenta de participació i aprenentatge juvenil brillant, no sols per si mateixa, sinó per l'entorn en el qual es realitza”.
Així mateix, Ripoll ha recordat que, des dels seus inicis, “l'IVAJ ha impulsat, potenciat i donat suport a este festival” i ha assegurat que “es continuarà apostant per aquelles activitats que permeten a les persones joves descobrir i potenciar el seu talent aprenent a través de la pràctica, sobretot el que envolta el món audiovisual”.

Gràcies a la Trobada Audiovisual, totes aquelles persones joves amb inquietuds relacionades amb les arts cinematogràfiques poden participar, des dels 12 fins als 25 anys, en les diferents competicions i trobades,  representant als seus instituts, col·legis i universitats.  

Actualment, esta secció oficial compta amb tres categories de competició: la infantil, dirigida a escolars d'infantil i primària de fins a 12 anys; juvenil, per a estudiants de l'ESO i Batxillerat de fins a 20 anys i amateur o semi professional, dirigida a persones que estudien cicles formatius d'imatge, universitats, escoles de cinema i associacions juvenils o persones que presenten el seu projecte de curtmetratge semi professional, amb edats compreses entre els 16 i els 25 anys.

Cinema Jove

El Festival Internacional de Cinema de València - CINEMA JOVE, organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, va nàixer a València en 1985 amb l'objectiu de promocionar a joves cineastes professionals procedents de tot el món.

Reconegut per la Federació Internacional d'Associacions de Productors de Films, Cinema Jove s'ha convertit, al llarg de la seua trajectòria, en un fòrum de trobada entre joves cineastes internacionals.

El certamen compta amb dos seccions oficials: una dedicada a llargmetratges que s'estrenen en el panorama nacional i una altra dedicada als curtmetratges més sòlids del panorama internacional, a més d'una programació que proposa altres seccions amb homenatges a cineastes veterans, joves directors "de culte", exposicions, trobades professionals, etc.

Twitter