Destacat

RE-PRESENTA'T - Participa en el sorteig al Consell Rector de l'IVAJ

El Consell Rector de l'IVAJ és l'òrgan de representació i participació de l'IVAJ en el qual es prenen les principals decisions que afecten la joventut. Si vols que la teua veu s'escolte, pots...

No et quedes sense la teua plaça en els Camps de Voluntariat d'hivern de l'IVAJ

Encara queden places lliures en els Camps de Voluntariat d'hivern de l'IVAJ Diverteix-te I, a Benicàssim, i Diverteix-te II, a Biar. Si voleu viure una experiència de voluntariat, realitzant...

Novetats

Ves enrere L' IVAJ participa en la ‘Expedició Cavanilles’ per a difondre entre la joventut el medi rural valencià

L' IVAJ participa en la ‘Expedició Cavanilles’ per a difondre entre la joventut el medi rural valencià

  • L'expedició es desenvoluparà per la ribera dels rius Xúquer i Sellent i inclou múltiples activitats
  • La inscripció està oberta a joves d'entre 15 i 17 anys residents en la Comunitat Valenciana 

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) participa en la ‘Expedició Cavanilles’, una iniciativa amb la qual es pretén difondre entre les persones joves que resideixen en la Comunitat Valenciana “els pilars que componen el medi rural del nostre territori, i fer-lo d'una manera educativa, dinàmic i aventurer”.

Així ho ha explicat el director general de l'IVAJ, Jesús Martí, que ha indicat que aquesta proposta, dirigida a joves d'entre 15 i 17 anys residents en la Comunitat Valenciana, s'inspira en la manera de treballar del botànic valencià Antonio José Cavanilles, qui va recórrer la geografia valenciana classificant i inventariant la flora autònoma. 

"Expedició Cavanilles“ pretén despertar entre el públic més jove una consciència social que els porte a comprometre's amb el medi rural i així poder donar a conéixer la seua realitat i garantir la transmissió del patrimoni natural, cultural i històric de la Comunitat Valenciana, segons Martí, qui ha afegit que el foment de l'ús del valencià serà un altre dels objectius de la proposta. 

La iniciativa, que també compta amb la participació de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, la Diputació de València i altres entitats de diferents àmbits, es desenvoluparà entre els dies 1 i 12 de juliol a la comarca de la Ribera Alta, concretament a l'entorn dels rius Xúquer i Sellent, i serà totalment gratuïta per als i les 40 joves que siguen seleccionats.

Termini d'inscripció

Martí ha informat que el termini per a la inscripció estarà obert fins al pròxim 28 de febrer a través del formulari que es pot trobar en la web i ha explicat que, a més, les persones aspirants han d'aportar un vídeo o carta motivadora on expliquen què els porta a voler formar part d'aquesta aventura. 

L'expedició no tindrà cap cost per a les persones seleccionades i els permetrà durant 12 dies explorar els diferents paratges naturals, així com visitar les diferents localitats que conformen La Vall Farta, nom amb el qual Cavanilles va batejar fa 290 anys les terres de la Ribera Alta banyades pels rius Xúquer i Sellent. 

El programa inclou la realització d'activitats esportives, caminades i acampades perquè les persones expedicionàries tinguen l'oportunitat de conéixer els parcs naturals de la geografia valenciana, interaccionen de forma més directa amb els municipis que visiten i adquirisquen un estil de vida saludable. 

Un altre dels pilars de l'activitat és la difusió del medi rural valencià, i per això les persones seleccionades per a la expidició participaran en xarrades, conferències, visites culturals i activitats. 

Així mateix, treballaran amb diferents ONG, organismes territorials i associacions culturals per a desenvolupar valors com l'emprenedoria, la cooperació i el voluntariat, com a fórmula per a aconseguir un entorn rural actiu i sostenible.

Twitter