T'interessa

enllaços

Destacat

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

Es presentarà en el segon semestre de 2024 i comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut La vicepresidenta segona i consellera de Servicis...

La gira teatral M’Importa d'Escena Erasmus arriba al juny a Altea, Torreblanca, Muro i Viver

Escena Erasmus de l'IVAJ i de la Universitat de València presenta, dins de les activitats del programa Carnet Jove, una nova edició de la gira ‘M'importa’, el programa d'educació en valors de...

Novetats

Ves enrere L'IVAJ inicia una ronda de trobades per a acostar als municipis els recursos que la Generalitat oferix en matèria de joventut

L'IVAJ inicia una ronda de trobades per a acostar als municipis els recursos que la Generalitat oferix en matèria de joventut

  • Les primeres trobades han començat a Alcalà de Xivert i Castellò de la Plana.
  • Tractaran assumptes com la Xarxa Jove, el Carnet Jove, el programa Jove Oportunitat (JOOP) o M’Importa.

 

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Vicent Ripoll, ha iniciat una ronda de contactes amb els regidors i regidores de Joventut dels diferents municipis de la Comunitat Valenciana per a donar a conéixer “la totalitat de recursos que els podem oferir”.

Les primeres trobades s'han celebrat a Alcalà de Xivert i Castelló de la Plana on Vicent Ripoll s'ha reunit amb els/les representants municipals de l'àrea de joventut d'ajuntaments de la província de Castelló. Així mateix, el 25 de gener visitarà Requena i Torrent, i al febrer, el dia 2 estarà a Guadassuar; el 6 a Albaida; el 7 a Xàbia; i el 9 el tancarà a Muro de Alcoy i Redován.

Ripoll ha emfatitzat que esta iniciativa “va dirigida a regidors i regidores de joventut. Molts estrenen el càrrec després dels canvis als ajuntaments i estes trobades els permetran conéixer el que l'IVAJ pot fer en cada ajuntament o mancomunitat”.

L'objectiu és “explicar tot el que l'IVAJ oferix en polítiques dirigides a la joventut en l'àmbit municipal”. Es tracta, ha remarcat, “de posar en el punt de mira que l'IVAJ pot ajudar els regidors i regidores”.

Programes municipals

El responsable autonòmic de Joventut ha incidit en el fet que els assumptes que vol tractar en estes reunions són, entre altres, el Carnet Jove “perquè és una de les vies més importants perquè les persones joves s'acosten als ajuntaments. I això és una ferramenta que els consistoris poden emprar per a entrar en contacte amb este segment de la població.”

També la Xarxa Jove, “que és el vehicle per a arribar a les localitats”, ja que “dividirem la planificació de les visites en nou zones”, ha agregat.

Igualment, es parlarà de formació, del programa Jove Oportunitat (JOOP), els recursos de l'IVAJ o el programa M’Importa. “En definitiva, de les polítiques de joventut que estan municipalitzades i són les entitats locals les que han de dur-les a terme”, ha indicat el director general.

Així mateix, ha explicat que vol enfocar les accions de les persones professionals de les àrees de joventut perquè les activitats que duguen a terme servisquen també per al creixement personal i que obtinguen competències en el camí cap a la vida adulta.

“Estem construint un futur de persones joves democràtiques. De persones que saben que els poden dir que no, que han d'aprendre a negociar i treballar en equip, entre altres competències”, ha afirmat.

Twitter