T'interessa

enllaços

Destacat

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

Es presentarà en el segon semestre de 2024 i comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut La vicepresidenta segona i consellera de Servicis...

La gira teatral M’Importa d'Escena Erasmus arriba al juny a Altea, Torreblanca, Muro i Viver

Escena Erasmus de l'IVAJ i de la Universitat de València presenta, dins de les activitats del programa Carnet Jove, una nova edició de la gira ‘M'importa’, el programa d'educació en valors de...

Novetats

Ves enrere L’IVAJ va dur a terme a Xàtiva les jornades de formació especialitzada sobre la joventut rural

L’IVAJ va dur a terme a Xàtiva les jornades de formació especialitzada sobre la joventut rural

  • Des del dilluns 24 i fins al dijous 27 d'octubre, s'impartiren a les tres províncies de la Comunitat Valenciana
  • Dirigides als professionals de Joventut, s'emmarquen en el pla de formació Tema Jove 2022/2023

L'IVAJ va oferir les jornades de formació especialitzada sobre la joventut rural Participació, col·laboració i creativitat per a la dinamització juvenil en territoris rurals

Es tracta d'unes jornades de formació itinerants que s'impartiren el 24 a Xàtiva, el 25 a Alacant i que finalitzaren el 27 a Benicàssim, dirigides a professionals de la Joventut, dins del pla de formació Tema Jove 2022/23. 

Les jornades abordaren la desconnexió de les zones rurals amb les grans ciutats i l'aïllament que a vegades es produeix entre els agents dinamitzadors del territori (culturals, socials i educatius), a causa de l'escassetat o la falta de connexions físiques o per la falta de recursos per a l'accés a la informació. En moltes ocasions, això dificulta la visibilització i la promoció de les iniciatives i les activitats dutes a terme.

Aquest context obliga a trobar noves fórmules d'activisme i participació social i noves estratègies de desenvolupament territorial i comunitari, així com fomentar l'elaboració de propostes per part de la joventut i per a la joventut, per a respondre als reptes dels territoris rurals. 

Amb aquest objectiu, les jornades tractaren de desenvolupar, per mitjà de grups de treball amb professionals de Joventut participants, estratègies d'educació no formal basades en l'art i la cultura per a la joventut rural.

Les jornades se celebraren, el 24 a la Casa de la Joventut de Xàtiva; a la residència La Florida d'Alacant el dimarts 25 d'octubre, i a l'alberg juvenil Argentina de Benicàssim el dijous 27. 

Pla de formació Tema Jove 2022/2023
Aquest pla de formació està dirigit al personal tècnic de la Xarxa Jove i als equips de formació de les escoles d'animació juvenil, i té una finalitat doble: d'una banda, mitjançant les diverses accions formatives programades en els itineraris formatius, es pretén treballar les competències professionals necessàries per a un exercici àgil, eficaç i flexible de la pràctica professional i afavorir, així, l'adaptació permanent a les necessitats de l'adolescència i la joventut, i a les noves exigències socials i professionals en aquest àmbit. 

D'altra banda, es pretén incentivar les persones que s'incorporen per primera vegada a la prestació de serveis en matèria de joventut a rebre una formació inicial dins de l'àmbit de l'educació no formal i l'oci educatiu, per a portar avant les polítiques integrals de joventut en l'àmbit municipal.

Twitter