T'interessa

enllaços

Destacat

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

Es presentarà en el segon semestre de 2024 i comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut La vicepresidenta segona i consellera de Servicis...

La gira teatral M’Importa d'Escena Erasmus arriba al juny a Altea, Torreblanca, Muro i Viver

Escena Erasmus de l'IVAJ i de la Universitat de València presenta, dins de les activitats del programa Carnet Jove, una nova edició de la gira ‘M'importa’, el programa d'educació en valors de...

Novetats

Ves enrere L'IVAJ i el Festival 10 Sentidos han oferit a 50 joves la possibilitat de conéixer este certamen d'arts vives

L'IVAJ i el Festival 10 Sentidos han oferit a 50 joves la possibilitat de conéixer este certamen d'arts vives

El certamen ha comptat un any més amb el Club d'Espectadors Joves 10 Sentidos-IVAJ, dirigit a persones d'entre 14 i 30 anys. 

L'IVAJ i el Festival 10 Sentidos han posat en marxa un any més l'experiència Club d'Espectadors Joves 10 Sentidos-IVAJ, en la qual han participat 50 persones d'entre 14 i 30 anys i a les quals se'ls ha donat l'oportunitat de conéixer aquest certamen d'arts vives des de dins, amb l'assistència gratuïta a espectacles, assajos, workshops i trobades amb diferents artistes.

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha explicat que l'objectiu és “acostar les arts vives a un públic jove i promoure la fidelitat de noves audiències”, alhora que es dota a la joventut d'eines “per a concebre i imaginar futurs projectes culturals i artístics” i fomentar l'aparició de vocacions professionals en l'àmbit de les arts vives i les pràctiques artístiques contemporànies.

Esta iniciativa, que s'ha desenvolupat al llarg de tot el Festival, entre el 4 i el 21 de maig, ha comptat amb la participació de 50 persones joves, que en tot moment han estat acompanyades per professionals de la gestió cultural, “amb els qui han compartit experiències des del pati de butaques com a espectadors, però també entre bastidors i backstage”, ha afirmat Martí. 

En este sentit, ha destacat que enguany el grup ha tingut una participació “molt activa”, amb trobades amb artistes internacionals de la talla de Yoann Bourgeois o Israel Galván a través de les diferents jornades programades per al grup.

Així mateix, alguns dels moments més especials en la present edició han sigut els compartits en el Certamen Coreogràfic, on han presenciat en primera línia els assajos i posada de llarg final de les companyies finalistes, així com el lliurament del Premi Jove 2023. 

D'altra banda, el Club d'Espectadors Joves 10 Sentidos-IVAJ també ofereix un seguiment complet de les persones participants durant el seu pas pel Festival, la qual cosa es tradueix en la tutorització de cròniques i ressenyes que les persones participants estan elaborant per activitat completada i que es publiquen en els canals de difusió i xarxes socials del certamen. 

Festival 10 Sentidos

El Festival, que enguany celebra la seua onzena edició sota el lema ‘Las Ilusiones’, cerca proposar una reflexió oberta a la mirada dels diferents creadors i creadores participants en diàleg amb el públic i la ciutadania.

En esta edició, els escenaris, centres culturals i barris de València atenen i defensen les il·lusions de manera intergeneracional. D'esta manera, el Festival aposta per les il·lusions en totes les etapes de la vida, des de la il·lusió més clara i coneguda de la infància fins a aquelles tan reals de les persones majors després d'una llarga experiència en el seu viatge per la vida.

També aposta per investigar amb nous llenguatges de comunicació des de l'art, generar coneixement i consolidar un espai obert a les relacions entre artistes, societat i individus.

La creació contemporània, la investigació, l'interdisciplinària o el transversal protagonitzen el Festival, una cita totalment oberta a la cerca de nous codis, a la creació emergent i al treball d'artistes ja consagrats, a la internacionalització de propostes en convivència tant amb les locals com amb les de nivell estatal. 

 

Participa:

Col·laboren:

Twitter