T'interessa

enllaços

Destacat

Residències per a joves 2024-2025

Es convoquen places per al curs 2024/2025 en les residències juvenils "La Florida", d'Alacant, "Mare de Déu del Lledó", de Castelló de la Plana i "Sant Crist de la Mar", de Benicarló. Pots...

Novetats

Ves enrere L'IVAJ centra en el 'bullying' la nova edició de Lectura Oberta amb el llibre ‘Invisible’ d'Eloy Moreno

L'IVAJ centra en el 'bullying' la nova edició de Lectura Oberta amb el llibre ‘Invisible’ d'Eloy Moreno

A través d'un scape room, es plantejaran escenaris per a saber aprendre a actuar en casos d'assetjament i violència escolar.

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha triat el llibre ‘Invisible’, de Eloy Moreno, per a tractar l'assetjament escolar a través de la iniciativa Lectura Oberta. Una proposta que conjuga la lectura, el joc interactiu i l'educació en valors per a joves de 12 a 16 anys. Es tracta d'una proposta per a crear una experiència lectora transmèdia, social i interactiva que tindrà per títol ‘Sense Rostre’.

A través de la lectura de ‘Invisible’ es planteja una scape room que permet protagonitzar una aventura en primera persona, en el qual es tractarà reflexionar sobre la capacitat per a denunciar i enfrontar-se a situacions de bullying.

La novel·la, que pensada per al públic juvenil, relata la història d'un xic adolescent que pateix assetjament escolar. Exposa les situacions de violència, la depressió del protagonista, la inacció de l'entorn, però també els qui decideixen prendre cartes en l'assumpte.

Què fer si som testimonis d'una agressió? Què ocorre si mirem cap a un altre costat? En quina persona ens volem convertir? Com ajudar a millorar el nostre món, el nostre col·legi, el nostre institut, la vida de les nostres companyes i companys? On està la nostra força realment? I l'heroisme? són preguntes que hauran de fer-se els qui accepten el repte lector i s'embarquen en aquesta aventura.

Aquesta metodologia potencia la creativitat i la participació de les persones lectores, també les destreses de lectura i les habilitats socials, creatives i col·laboratives, així com les competències transmèdia.

Programació

La proposta es desenvolupa en diverses fases; la primera d'elles destinada a la formació telemàtica del personal tècnic de joventut i agents culturals dels municipis.

Al llarg de tot el mes d'octubre es desenvoluparan les activitats del Scape Room literari del personal tècnic de joventut i agents culturals amb el seu grup de joves. I des del 6 de novembre, fins a final de mes, seran les activitats lectores en diferents plataformes en línia.

LEA

LEA és una plataforma que redefineix el concepte de club de lectura aprofitant el potencial de les noves tecnologies. El seu objectiu és dinamitzar i enriquir la lectura apostant per una experiència transmèdia, social i interactiva on l'o el lector es convertisca en el protagonista de la història.
És un club de lectura en línia amb sessions de debat, continguts col·laboratius i activitats digitals i presencials al voltant d'un llibre, del seu autor o autora i del seu ecosistema literari.

Twitter