T'interessa

enllaços

Destacat

Residències per a joves 2024-2025

Es convoquen places per al curs 2024/2025 en les residències juvenils "La Florida", d'Alacant, "Mare de Déu del Lledó", de Castelló de la Plana i "Sant Crist de la Mar", de Benicarló. Pots...

Novetats

Ves enrere L'exposició 'Exili Il·lustrat' de l'IVAJ arriba al setembre a Algemesí i Godelleta

L'exposició 'Exili Il·lustrat' de l'IVAJ arriba al setembre a Algemesí i Godelleta

La mostra, que es pot sol·licitar a través de la web mimporta.info  pels centres educatius i centres socials, consta de 36 il·lustracions de personatges que van marxar a l'exili i acosta la problemàtica actual de les persones refugiades.

L'IVAJ, a través del programa 'M'importa. Educació en Valors', ha programat l'exposició Exili Il·lustrat en l'IES Sant Vicent Ferrer d'Algemesí i a la Biblioteca Pública Municipal de Godelleta.
 
La iniciativa 'Exili Il·lustrat' es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l'actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.
 
Del 13 al 17 de setembre, s'exposa en l'IES Sant Vicent Ferrer d'Algemesí i del 27 de setembre al 3 d'octubre a la Biblioteca Municipal de Godelleta.
 
L'exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a persones que van marxar a l'exili, entre les quals es troben Rafael Alberti, Max Aub, Manuel Azaña, Luis Buñuel, Clara Campoamor, Neus Català, Antonio Machado o Josep Renau, entre altres.
 
'Exili I·lustrat' va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.
 
A més, a través de la sèrie 'M'importa d'Educació en Valors', s'acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l'actualitat.
 
Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats a acostar tant l'exposició 'Exili Il·lustrat' poden sol·licitar-la telemàticament a través de la web del programa: consultar ací.
 

La programació de l'exposició itinerant està condicionada per la situació provocada per la COVID-19 i les mesures sanitàries vigents. consultar aquí.

La programación de la exposición itinerante está condicionada por la situación provocada por la COVID-19 y las medidas sanitarias vigentes.

Twitter