T'interessa

enllaços

Destacat

Residències per a joves 2024-2025

Es convoquen places per al curs 2024/2025 en les residències juvenils "La Florida", d'Alacant, "Mare de Déu del Lledó", de Castelló de la Plana i "Sant Crist de la Mar", de Benicarló. Pots...

Novetats

Ves enrere L'exposició "No em toques el Whatsapp" de l'IVAJ contra la violència de gènere recorrerà 25 municipis abans que acabe l'any

L'exposició "No em toques el Whatsapp" de l'IVAJ contra la violència de gènere recorrerà 25 municipis abans que acabe l'any

  • L'objectiu és conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de detectar qualsevol tipus de violència sobre les dones.
  • Es tracta d'una mostra realitzada a partir de materials aportats per joves d'entre 14 i 30 anys.

 

L'exposició ‘No em toques el Whatsapp”, impulsada per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per a sensibilitzar i conscienciar a les persones joves sobre la importància de detectar i denunciar qualsevol tipus de violència contra les dones, visitarà un total de 25 municipis de tota la Comunitat Valenciana abans que finalitze enguany.

La mostra s'ha generat a partir dels treballs presentats per joves d'entre 14 i 30 anys als concursos que ha convocat l'IVAJ sobre aquesta temàtica en els últims anys.

Ajuntaments, associacions i altres entitats interessades a treballar amb xiquets, xiquetes i adolescents la prevenció d'actituds violentes són els que acullen l'exposició, que pretén, mitjançant dinàmiques lúdiques i atractives basades en les fotografies i els vídeos del concurs ‘No em toques el WhatsApp’, oferir la informació oportuna en relació amb la violència de gènere.

A més, existeix una exposició virtual, que puga utilitzar-se en diferents espais i amb l'horari que millor s'adapte a les necessitats dels centres educatius i de les entitats que treballen en el temps lliure infantil i juvenil.

El nom del concurs i de l'exposició ve a recollir una realitat reflectida per un estudi de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere, una de les conclusions de la qual més destacables és la presència de les TIC com a espais en els quals es pot donar la violència de gènere, així com conductes de risc en la població adolescent.

Exposicions per tota la Comunitat

L'IVAJ compta amb diverses exposicions, la qual cosa permet que entre setembre i octubre la mostra puga moure's per fins a 25 municipis de tota la Comunitat Valenciana, dels quals 5 estan a Castelló, 11 a València i 9 a Alacant.

La gira expositiva ha iniciat la seua programació de final d'any a l'Ajuntament de Suera, on va estar entre l'1 i el 3 de setembre, per a després anar a la Mancomunitat d'Espadán-Millars, entre el 4 i el 19 de setembre, i a Bétera, on ha estat entre el 4 i el 8 de setembre.

El 25 de setembre es traslladarà a Bocairent, on estarà fins al 6 d'octubre, mentre que entre el 2 i el 6 d'octubre estarà a Dolores i, posteriorment, viatjarà a Ontinyent, on estarà del 10 al 20 d'octubre, coincidint en part amb l'exposició de la mostra en les localitats de Monovar i Petrer, que la tindran entre el 16 i el 20 d'octubre.

Alaquàs, Pego i Torrent acolliran l'exposició entre el 23 i 27 d'octubre, i després viatjarà a Onda, on estarà entre el 30 d'octubre i el 4 de novembre, i al Puig, que la mantindrà entre el 30 d'octubre i el 3 de novembre.

A principis de novembre la mostra viatjarà a Alacant, en concret a Poble Nou de Benitatxell, on podrà contemplar-se entre el 2 i el 10 de novembre i també estarà a Moncada entre el 6 i el 17 de novembre; després es desplaçarà a Altea i a la mancomunitat Xarpolar, on estarà del 13 al 17 de novembre.

Les localitats de Beniparrell, Catarroja i la mancomunitat de la Marina Baixa la mostraran entre el 20 i el 24 de novembre, i després estarà a Alboraia, del 27 de novembre al 10 de desembre, i a L'Alcora i a la ciutat de València, on podrà visitar-se entre el 27 de novembre i el 4 de desembre.

La mostra tancarà l'any en les localitats de Moncofar i Finestrat, on podrà veure's entre l'11 i el 22 de desembre en el primer cas, i de l'11 al 15 de desembre en el segon.

La informació sobre els llocs exactes de les exposicions pot consultar-se en la web ‘M’importa’ de l'IVAJ. 

Twitter