T'interessa

enllaços

Destacat

Presentem "L'estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

Dona entre 24 i 30 anys; així és el perfil majoritari de participació juvenil en el territori valencià Educar en participació en edats primerenques per fer conscients a les persones joves del seu...

Inscripcions obertes a la II Jornada d'Acompanyament Socioeducatiu a Adolescents i Joves

Una de les primeres línies de treball de la Càtedra, en col·laboració amb l'IVAJ, és la formació dels i les professionals que intervenen amb persones joves. Des d’aquesta perspectiva, apostem de...

Novetats

Ves enrere L'Any Europeu de la Joventut marca l'agenda de les CCAA en 2022

L'Any Europeu de la Joventut marca l'agenda de les CCAA en 2022

Després de les reunions del Consell Interterritorial de Joventut i del Consell Rector de l'Agència Nacional Espanyola dels programes Erasmus+: Joventut i Cos Europeu de Solidaritat

Ha tingut lloc la reunió del Consell Interterritorial de Joventut, òrgan en el qual participen els directors i directores generals de joventut de les Comunitats Autònomes amb un doble objectiu: afermar la cooperació entre les administracions autonòmica i estatal referent a les polítiques públiques de joventut; i posar en marxa accions que repercutisquen en la millora de la qualitat de vida de les persones joves. En esta reunió han participat també representants de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i de la Subdirecció General de Cooperació Autonòmica del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.
 
La trobada ha girat entorn de l'Estratègia Espanyola de Joventut que es posarà en marxa en 2022, coincidint amb la celebració de l'Any Europeu de la Joventut que pretén retornar als joves europeus les perspectives d'un futur millor, truncat en molts casos per l'impacte de la pandèmia de la Covid 19. Així, l'objectiu, tant de l'estratègia nacional com de la commemoració europea, és donar un paper protagonista als joves com a motor de canvi social, és integrar les seues prioritats en tots els nivells del procés de presa de decisions i és dissenyar polítiques que donen resposta a les seues necessitats i reivindicacions. En este mateix sentit, en la reunió també s'ha exposat un avançament del que han de ser les línies fonamentals de la Presidència Espanyola de la UE en 2023 en matèria de joventut.
 
El balanç i les accions futures del Carnet Jove i del programa Camps Internacionals de Voluntariat han sigut uns altres dels temes abordats.
 
Posteriorment al Consell Interterritorial de Joventut, ha tingut lloc la reunió del Consell Rector de l'Agència Nacional (ANE) per als programes Erasmus+: Joventut i Cos Europeu de Solidaritat per a avaluar el seu desenvolupament i preparar la gestió dels mateixos en el nou marc financer. En la reunió han participat els directors i directores generals de joventut de les Comunitats Autònomes i representants del Consell de la Joventut d'Espanya (CJE).
 
El programa Erasmus+: Joventut és un instrument clau per a la construcció d'un espai educatiu europeu i per a fomentar la cooperació en les polítiques de joventut de la UE. I, per part seua, el Cos Europeu de Solidaritat és una iniciativa de la Comissió Europea que busca fomentar la solidaritat en les societats europees mitjançant la implicació de joves i organitzacions en activitats de voluntariat, pràctiques i ocupació solidària. Per tant, tots dos programes exerceixen un paper central en la implementació i finançament de les activitats de l'Any Europeu de la Joventut 2022.
 
Totes dues reunions han posat de manifest que la joventut, sent un dels col·lectius més vulnerables i més afectats per les crisis dels últims anys i per la pandèmia, ha de ser, al mateix temps, un factor indispensable de desenvolupament i de transformació social.

Twitter