T'interessa

enllaços

Destacat

S'amplia el termini fins al 17 d'abril a les 15.00 hores, per a inscriure's a la "Senda del Poeta" 2024!

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Vicent Ripoll, ha convidat a la població més jove a participar en la XXVIII edició de la Senda del Poeta, que se celebrarà els...

Camps de Voluntariat d'estiu 2024

Viu una experiència plena de diversió i solidaritat amb el Camps de Voluntariat de l'IVAJ! Recordeu que, per als més atrevits i les més atrevides, encara podeu obtindre plaça en els Camps de...

Novetats

Ves enrere Joves voluntaris i voluntàries de diferents comunitats autònomes participaren per Nadal en els camps ‘Diverteix-te’ organitzats per l'IVAJ

Joves voluntaris i voluntàries de diferents comunitats autònomes participaren per Nadal en els camps ‘Diverteix-te’ organitzats per l'IVAJ

  • Els camps es celebraren del 26 de desembre al 4 de gener de 2022 en els albergs juvenils de Teulada-Moraira i Benicàssim
  • Participaren 50 joves donant l'oportunitat al fet que 42 xiquets i xiquetes gaudisquen d'unes vacances solidàries
Un total de 50 joves participaren en els camps de voluntariat juvenil, "Diverteix-te", organitzats per l'IVAJ, amb la col·laboració de la Direcció General d'Infància i Adolescència de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.
 
Es tracta dels camps de voluntariat juvenil d'hivern que l'IVAJ organitza  dins del programa "*Viu la Solidaritat", i que es desenvoluparen en els albergs juvenils ‘La Marina' a Teulada-Moraira i ‘l'Argentina' a Benicàssim.
 
Els camps se celebrararen del 26 de desembre de 2021 al 4 de gener de 2022, i assistiren 42 xiquetes i xiquets del sistema de protecció de la Generalitat d'edats compreses entre els 9 i 12 anys que gaudiran d'uns dies de vacances, gràcies a la dedicació desinteressada de joves voluntaris i voluntàries.
 
El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha agraït el "lliurament i dedicació" dels i les joves participants en els camps de voluntariat 'Diverteix-te', que permeten a estos xiquets i xiquetes "gaudir en Nadal d'un complet programa d'activitats lúdiques i d'oci, al mateix temps que tixen complicitats i viuen situacions que afavoreixen el creixement personal i la realització d'un servei a la comunitat"·.
 
Jesús Martí, ha explicat que estos camps, a més de les activitats lúdiques i soci-educatives organitzades per als xiquets i xiquetes participants, "potència l'educació en valors i suposa una experiència de voluntariat que crea complicitats, cohesió grupal i un servei a la comunitat".
 
Camps Diverteix-te
En els camps de voluntariat juvenil un grup de joves de diferents comunitats autònomes es comprometen voluntàriament a dur a terme un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, tot això combinat amb activitats d'animació. El treball consisteix en la convivència, cura i assistència dels xiquets i xiquetes, així com en el desenvolupament d'activitats d'oci i temps lliure.
 
Complementàriament es desenvolupen excursions i visites, tallers i activitats formatives i d'animació, vetlades nocturnes, dinàmiques de grup, activitats esportives i jocs.
 
Els albergs disposen de tots els serveis necessaris com a cuina, menjador, dormitoris, zones d'activitats, etc. El menjar s'elabora en la mateixa instal·lació, per cuiners professionals.
 
Els dos camps, Diverteix-te I en Moraira i Diverteix-te II a Benicàssim, es desenvoluparen del 26 de desembre al 4 de gener de 2021 i comptaren amb un total de 25 joves, en cadascun d'ells, de diferents procedències. En Diverteix-te I participaren dos joves de La Rioja i 23 de la Comunitat Valenciana.
 
Per part seua, en Diverteix-te II a Benicàssim participaren 20 joves de la Comunitat Valanciana i cinc procedents de Castella Lleó, Castella-la Manxa, Aragó, Astúries i Andalusia.
 
En este sentit, ha indicat que es tracta d'una oportunitat per a passar "unes vacances diferents, solidàries i creatives portant a la pràctica activitats d'oci educatiu amb xiquets i xiquetes".

Twitter