T'interessa

enllaços

Destacat

Residències per a joves 2024-2025

Es convoquen places per al curs 2024/2025 en les residències juvenils "La Florida", d'Alacant, "Mare de Déu del Lledó", de Castelló de la Plana i "Sant Crist de la Mar", de Benicarló. Pots...

Novetats

Ves enrere La Senda del Poeta 2024

La Senda del Poeta 2024

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Vicent Ripoll, ha convidat a la població més jove a participar en la XXVIII edició de la Senda del Poeta, que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 d'abril des d'Orihuela, on va nàixer el poeta, fins a Alacant, en el cementeri del qual està enterrat. 

Des de Cox, on s'ha presentat este itinerari cultural, turístic i mediambiental basat en la vida i obra del Miguel Hernández, ha destacat “el valor cultural d'este esdeveniment” al qual acudixen un gran nombre de joves de tots els municipis participants, a més del “interés esportiu” que té, ja que ha sigut declarada Senda de Gran Recorregut “amb 68 quilòmetres que discorren pels llocs més importants en la vida i obra de l'escriptor alacantí, Miguel Hernández”. La inscripció és fins al 17 d'abril a les 15.00 hores o fins que s'hagen cobert la totalitat de les places.

La presentació de la Senda del Poeta, que s'ha realitzat al costat de l'alcalde Cox, Antonio Bernabeu, també ha comptat amb la presència dels municipis d'Albatera, Alacant, Callosa de Segura, Crevillent, Elx Granja de Rocamora, Orihuela, Redován i San Isidro, localitats per on passa la senda, i que també participen en els diferents actes plantejats al llarg del recorregut. Vicente Ripoll ha agraït la “labor de tots els que fan possible esta activitat”, des dels ajuntaments, que col·laboren en l'organització i preparació de la senda al seu pas per ells, fins a la Diputació d'Alacant, que juntament amb l'IVAJ contribuïx al finançament de l'activitat, passant per la Universitat Miguel Hernández, on es realitza una pernocta i els estudiants de la qual es posen a la disposició dels senderistes per a ajudar-los de manera desinteressada en el que necessiten. 

Així mateix, Ripoll ha assenyalat que la Senda del Poeta, “més enllà de ser una simple caminada”, s'ha convertit ja en “el camí de Sant Jaume de la província d'Alacant, el ‘camí Hernandià’ en el qual es gaudix de la vida i obra de Miguel Hernández, de la seua passió per la seua terra, d'un entorn privilegiat i d'una activitat esportiva que enriquix i reconforta als participants que, després de realitzar-la, no deixa indiferent a ningú”. 

Premi Senderista de l'Any

En l'acte de presentació celebrat a l'Ajuntament de Cox s'ha donat a conéixer el nom de ‘Senderista de l'Any’, un guardó que concedixen, des de l'any 2002, l'IVAJ, la Fundació Cultural Miguel Hernández, l'Associació d'Amics de Miguel Hernández i la Càtedra Miguel Hernández (UMH) per a reconéixer a una persona o entitat especialment vinculada amb la Senda del Poeta o amb la vida del poeta Miguel Hernández. 

Es tracta de distingir a persones, institucions o col·lectius que han destacat en la difusió de valors que representen la pròpia figura del poeta Miguel Hernández o de la Senda, com la solidaritat, la promoció de la cultura, la diversitat, la tolerància o la defensa activa de valors democràtics.

En esta edició ha recaigut en Amelia Cartagena Mazón per fomentar l'activitat en col·legis i instituts de la comarca des d'una múltiple perspectiva: juvenil, cultural, esportiva i mediambiental per a inculcar valors com la tolerància, la defensa de la naturalesa i un sentiment de pertinença a una comarca com la de la Vega Baixa a la qual Miguel Hernández va cantar i va defendre amb la seua poesia i la seua veu. 

Twitter