T'interessa

enllaços

Destacat

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

Es presentarà en el segon semestre de 2024 i comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut La vicepresidenta segona i consellera de Servicis...

Novetats

Ves enrere La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, clausura l'inFòrum 2023

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, clausura l'inFòrum 2023

  • Susana Camarero ha clausurat inFòrum 2023, que ha reunit a Elda durant dos dies a 160 professionals de la Xarxa Jove
  • Ha destacat l'aposta del seu departament per un sector de joventut “professionalitzat i reconegut”

 

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat que per a 2024 s'ha incorporat una partida de 10,6 milions d'euros perquè els ajuntaments i mancomunitats puguen contractar un 30% més de tècnics i tècniques de joventut, és a dir, fins a 365 professionals, 85 més que enguany, per a consolidar un sector de joventut “professionalitzat i reconegut”.

Susana Camarero ha clausurat a Elda l'edició d'este any d'inFòrum, un esdeveniment organitzat per l'IVAJ, que, sota el lema, “Pensant en el futur, en nous cicles; buscant les claus del nou sistema de joventut”, ha reunit durant dos dies a 160 professionals de la joventut procedents dels municipis i mancomunitats de la Comunitat Valenciana que formen part de la Xarxa Jove.

En la seua intervenció, la vicepresidenta segona s'ha referit a la importància d'este esdeveniment que, des del seu naixement ja fa més de 20 anys, s'ha consolidat com una de les cites de “major rellevància en el camp de les polítiques de joventut que tenen lloc al nostre país”.

Tal com ha assenyalat Camarero, per al Consell abordar els problemes de la població jove és una prioritat “essencial”, i en este camí els tècnics i tècniques de joventut juguen un paper “imprescindible” que ha de ser reforçat i potenciat a través de la “municipalització d'estes polítiques”.

Susana Camarero ha fet referència a les diferents iniciatives i mesures que es posaran en marxa al llarg d'esta legislatura, com un nou Pla estratègic de joventut de la Comunitat Valenciana o el decret de desenvolupament de la Llei de polítiques integrals de joventut, que donen resposta a les “demandes del sector”. Així mateix, ha esmentat l'elaboració d'una nova Llei de voluntariat per a la Comunitat Valenciana, que incorporarà les necessitats de la joventut.

D'altra banda, ha posat l'accent que en estos moments el grup d'edat amb més persones “vulnerables econòmicament” ja no són les persones majors, sinó els i les joves de 20 a 29 anys.

Es tracta, ha afegit, d'una realitat que des dels poders públics hem d'afrontar amb actuacions concretes per a “facilitar l'emancipació, que té hui dos reptes: el mercat laboral i l'habitatge”. Amb este objectiu, ha assenyalat, “implementarem les polítiques d'habitatge integrades amb una perspectiva social i dissenyades per a les persones joves”.

Per a finalitzar, ha agraït el treball dels i les professionals de joventut que amb la seua labor “aconsegueixen que milers de joves troben el suport necessari per a recórrer el seu propi camí de manera autònoma”.

inFòrum 2023 

inFòrum és la cita anual més important de professionals de joventut per a actualitzar-se i trobar solucions als problemes diaris en els seus llocs de treball, a través de sessions específiques sobre diferents temes d'especial interés per a la gent jove, com el foment de la participació, la comunicació o el benestar emocional.

En l'edició d'enguany ha participat el filòsof i divulgador David Pastor Vico amb la conferència ‘Polítiques de joventut per a desconfiats’, on ha explicat la seua tesi en favor del pensament crític i col·lectiu enfront de l'individualisme, i Andrea Henry, presidenta del Consell de la Joventut d'Espanya, entre altres ponents.

Al llarg d'estos dos dies, s'ha presentat també l'estudi ‘Joventut i pornografia en l'era digital’, realitzat per FAD Joventut amb el finançament de l'Observatori Valencià de la Joventut, i s'han donat a conéixer els programes que gestiona l'IVAJ, com Erasmus+ Joventut, el Cos Europeu de Solidaritat o Jove Oportunitat (JOOP).

També, s'ha celebrat la taula redona titulada ‘40 anys, i ara què?’, en la qual diferents professionals de joventut han reflexionat sobre l'evolució de les polítiques de joventut en els últims anys i sobre el camí a seguir.

Twitter