T'interessa

enllaços

Destacat

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

Es presentarà en el segon semestre de 2024 i comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut La vicepresidenta segona i consellera de Servicis...

La gira teatral M’Importa d'Escena Erasmus arriba al juny a Altea, Torreblanca, Muro i Viver

Escena Erasmus de l'IVAJ i de la Universitat de València presenta, dins de les activitats del programa Carnet Jove, una nova edició de la gira ‘M'importa’, el programa d'educació en valors de...

Novetats

Ves enrere El planter del cinema espanyol s'ha reunit en la Trobada Audiovisual de Joves del festival Cinema Jove

El planter del cinema espanyol s'ha reunit en la Trobada Audiovisual de Joves del festival Cinema Jove

  • En esta edició s’han presentat 150 curtmetratges d’estudiants de finsa 25 anys.
  • La cita audiovisual torna a ser completament presencial.


 

Després de dos anys en format híbrida conseqüència dela pandèmia,la Trobada Audiovisual de Joves organitzada per Cinema Jove torna a ser completament presencial. La secció que va donar origen al FestivalInternacional de Cine de València se celebrarà del 29 de juny a l’1 de juliol.

La trobada dels participants de la categoria A, dirigida a escolars d’Infantil iPrimària de fins a 12 anys, i la categoria B, per a estudiants de l’ESO i Batxillerat de fins a 20 anys, tindrà lloc al Col·legi Major Rector Peset, mentre que les projeccions de la categoria C, que reuneix curts realitzats per alumnesde cicles formatius d’imatge, universitats, escoles de cinema i associacions juvenils, amb edats compreses entre els 16 i els 25 anys, es duran a terme a la Sala 7 de l’Edifici Rialto.

Enguany s’han presentat a concurs un total de 150 curts, dels quals més d’un 80 per cent pertanyien a la categoria ‘amateur’. Del total, s’han seleccionat a concurs set curts d’infantil; huit, de juvenil, i 14, d’‘amateur’, la qual cosasuma 29 curts del nou planter del cinema espanyol.“

Entre els treballs proposats en les categories infantil i juvenil crida l’atenció el retrat de la pandèmia com si fora un mal somni. El plantejament de la crisi sanitària per als més joves no està integrat en la realitat, sinó com una distopia en un context molt fosc i negatiu”, valora la coordinadora de la trobada, TeresaAguilar.

Els curts seleccionats esta edició es dividiran en tres programes en quès’impartiran sessions de mentoria als participants. Els tutors seran els cineastes Emilio Martí, Gabi Ochoa i Begoña Soler, que enguany estaran acompanyatsper la directora guanyadora de la secció ‘amateur’ en Cinema Jove 2021, ‘Las flores que arrancas’, Claudia Estrada.

La trobada es clausurarà amb una projecció amb música en directe i constarà dedues activitats especials: la presentació als participants de la secció C del llibre del cineasta, improvisador teatral i guionista Alejandro Portaz, ‘Cow Lost’, i una projecció de dos curts realitzats en la residència, un facturat en 2020, ‘Agosto’, de Remedios Sola, i un altre en 2021, ‘Cantando en chino’, de JorgeIguaz.

L’impuls de la residència

Del total, cinc peces amb “mirada singular” seran seleccionades per a participaren la V residència de formació organitzada per Cinema Jove, programada en esta ocasió de l’1 al 8 de setembre.

La coordinadora de la trobada atribueix elgran repunt de participants en la secció ‘amateur’, precisament, als quatre anys que fa que es troba en marxa laresidència: “El projecte ha donat una espenta a esta categoria perquè s’està corrent la veu de la iniciativa en escoles de cinema i cercles universitaris. Al llarg de l’any treballem per difondre la trobada i està arribant a este perfil principiant”.

Els participants en aquesta residència estaran concentrats a València amb elsmentors Emilio Martí, Gabi Ochoa i Begoña Soler. L’equip tutor guiarà el procés de creació dels seus segons curts. El nou planter de cineastes rebrà assessorament en el procés de guió i desenvolupament, així com consells per a realitzar el ‘pitch’ davant de productores. Durant els set dies que dural’experiència, reescriuran el guió, realitzaran diverses versions i rodaran algunes seqüències.

Guardons de l’IVAJ i À Punt

El festival atorgarà un accèssit i un premi principal, i el premi especial delprograma de televisió ‘La aventura del saber’de La 2 de TVE al millor treballrealitzat dins de l’àmbit educatiu.

Així mateix, Cinema Jove renova la col·laboració per segon any amb À Punt il’Institut Valencià de la Joventut a través del programa ‘Carnet Jove’. La radiotelevisió valenciana premiarà el millor treball en l’àmbit de la Comunitat Valenciana en les categories infantil i juvenil amb una visita a les seues instal·lacions, al Centre de Producció de Programes de Burjassot. L’IVAJ, per part seua, patrocinarà els millors curts en l’àmbit local en les categories Juvenil i Amateur. 

Participa:

 Col·laboren:

 

Twitter