Destacat

RE-PRESENTA'T - Participa en el sorteig al Consell Rector de l'IVAJ

El Consell Rector de l'IVAJ és l'òrgan de representació i participació de l'IVAJ en el qual es prenen les principals decisions que afecten la joventut. Si vols que la teua veu s'escolte, pots...

No et quedes sense la teua plaça en els Camps de Voluntariat d'hivern de l'IVAJ

Encara queden places lliures en els Camps de Voluntariat d'hivern de l'IVAJ Diverteix-te I, a Benicàssim, i Diverteix-te II, a Biar. Si voleu viure una experiència de voluntariat, realitzant...

Novetats

Ves enrere L'IVAJ obri nous espais de debat i estudis sobre la joventut

L'IVAJ obri nous espais de debat i estudis sobre la joventut

La reivindicació del dret a l'oci ha sigut abordada pel professor Domingo Comas en el context de #TemaJove, una iniciativa de l'IVAJ amb la qual, a través de xarrades, taules redones i presentacions d'estudis entorn de la joventut, vol acostar a professionals de joventut, associacions i temes actualitat que, segons el secretari general de l'IVAJ, Jesús Martí, "estan en la base de les noves polítiques de la Comunitat per a promoure el coneixement de la realitat i la participació de la joventut".

 

banner_TemaJove

El professor de la UNED i president de la Fundació Atenea, Domingo Comas, ha abordat el "Oci Infantil i Juvenil. La perspectiva dels drets" en el Centre Cultural L'Escorxador d'Elx, on ha defensat el respecte al dret a l'oci de les persones joves i la seua necessitat de gaudir i aprofitar els temps i els espais d'oci i ha afegit que "es tracta d'un dret de caràcter universal que ha de ser promocionat i recolzat per les administracions públiques per a compensar les dependències i els dèficits que els impedeix gaudir i aprofitar d'una forma plena del mateix".  
 
Comes ha apuntat que el dret a l'oci ha de propiciar la igualtat i la no discriminació, la interdependència del conjunt dels drets, la participació informada i la transparència i ha defensat que "cal promocionar en l'opinió pública i, en particular entre les famílies, l'exercici d'aquest dret".  
 
Al llarg del mes de maig, s'ha desenvolupat a Vilafranca una jornada sobre "Com treballar amb joves en l'àmbit rural" i, dins dels Debats en La Nau. Generació Jove, Ariadna Fernández va abordar "TIC's i xarxes socials", en la Universitat de València.  
 
Després de la conferència a Elx de Domingo Comas; el 16 de maig en la Universitat d'Alacant, Jordi Serrano va abordar "Dubtes i propostes per a les polítiques d'emancipació de les persones joves". Finalment, el 31 de maig, es va desenvolupar en la Universitat Jaume I de Castelló, la conferència- debat de Jáume Funes, al voltant d'"Infància, Adolescència i Joventut, propostes per a un nou marc jurídic".
 

Twitter