T'interessa

enllaços

Destacat

Presentem l'"Estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

Dona entre 24 i 30 anys; així és el perfil majoritari de participació juvenil en el territori valencià Educar en participació en edats primerenques per fer conscients a les persones joves del seu...

Inscripcions obertes a la II Jornada d'Acompanyament Socioeducatiu a Adolescents i Joves

Una de les primeres línies de treball de la Càtedra, en col·laboració amb l'IVAJ, és la formació dels i les professionals que intervenen amb persones joves. Des d’aquesta perspectiva, apostem de...

Novetats

Ves enrere El Consell crega la nova Xarxa Jove com 'ventana única' dels servicis de joventut locals

El Consell crega la nova Xarxa Jove com 'ventana única' dels servicis de joventut locals

El Consell crea la nueva Xarxa Jove como 'ventana única' de los servicios de juventud locales

Alberto Ibáñez ha presidit este matí les 'Trobades de regidoríes #joventut' celebrades a València, en les que han participat al voltant de 50 regidors de municipis de la província de València i també el secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) , Jesús Martí, el president del CJCV, David Latorre i la diputada provincial de joventut, Isabel García.

En la trobada, el Secretari Autonòmic ha explicat que la Xarxa Jove integrarà i reforçar el paper dels ajuntaments com a administració més pròxima a la ciutadania. Segons ha indicat, la iniciativa té un plantejament "multiplicador i integrador" i suposarà transformar l'estructura actual d'oficines de l'IVAJ en 250 servicis locals de joventut que fusionen i establisquen sinergies amb altres recursos socials i amb altres municipis i per a "municipalizar els programes i un servici d'assessoria a plans locals de Juventud".

També ha destacat que la nova Llei de Joventut, Adolescència i Infància concretarà les competències en la matèria de cada administració pública per a "evitar duplicitats i empoderar als municipios". Respecte d'això ha manifestat que la nova nova llei es treballarà des del consens amb el CJCV, entitats juvenils i grups parlamentaris per a convertir-se en el marc legislatiu de les polítiques de joventut, adolescència i infància, i desplegarà cada cinc anys el Pla Estratègic d'Infància, Adolescència i Joventut amb partides pressupostàries concretes i específiques.

L'IVAJ ha organitzat, en col·laboració amb les tres Diputacions Provincials i el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, les Trobades de Regidories #Joventut que s'ha celebrat ja en a Alacant i València i que demà 29 tindrà lloc en trobada amb les regidories de Joventut de la província de de Castelló. L'objectiu de les Trobades és donar a conéixer les esbosses estratègiques de l'IVAJ, rebre aportacions des dels municipis i les Diputacions per a transformar-les en un document base que es treballarà en l'Infòrum de Joventut de Novembre.

Twitter