T'interessa

enllaços

Destacat

Residències per a joves 2024-2025

Es convoquen places per al curs 2024/2025 en les residències juvenils "La Florida", d'Alacant, "Mare de Déu del Lledó", de Castelló de la Plana i "Sant Crist de la Mar", de Benicarló. Pots...

Novetats

Ves enrere El Consell aprova el conveni de col·laboració entre l'IVAJ i el Consell Valencià de la Joventut per a finançar el programa d'actuacions en 2024

El Consell aprova el conveni de col·laboració entre l'IVAJ i el Consell Valencià de la Joventut per a finançar el programa d'actuacions en 2024

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i el Consell Valencià de la Joventut (CVJ), que permetrà finançar el programa anual d'actuacions del màxim òrgan de representació de les organitzacions de joventut en la Comunitat Valenciana.

El conveni és el resultat de la col·laboració i cooperació entre l'IVAJ i el Consell Valencià de la Joventut que perseguix coordinar recursos per a fer efectives les polítiques integrals de joventut.

D'esta manera, es desenvolupa el que s'establix en la Llei de Polítiques Integrals de Joventut la Comunitat Valenciana, on es garantix el funcionament del CVJ amb les dotacions específiques que se li atribuïsquen amb càrrec al pressupost de la Generalitat. Per a això, en 2024 el Consell Valencià de la Joventut rebrà un total de 468.000 euros.

Esta dotació pressupostària permetrà la promoció d'actuacions dirigides a assegurar la participació de les persones joves en les decisions i en les mesures que els afecten, així com l'elaboració d'estudis o informes sobre matèries relacionades amb la joventut i amb els seus problemes.

Fins i funcions del CVJ

El Consell Valencià de la Joventut és l'encarregat de defendre els interessos i els drets de la joventut, col·laborar en la promoció d'una efectiva igualtat d'oportunitats de les persones joves en el seu desenvolupament polític, social, econòmic i cultural, així com fomentar l'associacionisme de les persones joves perquè emprenguen en grup la solució de les qüestions que els afecten.

Així mateix, exercix la representació del moviment associatiu juvenil valencià en les institucions de joventut i col·labora amb la Generalitat en l'elaboració de la política juvenil.

El CVJ és també l'encarregat de la creació de consells de joventut d'àmbit local i territorial, la prestació de servicis a les associacions i els consells locals de la joventut que ho formen, la participació en els òrgans consultius de l'Administració quan se li requerix i l'elaboració anual d'un informe sobre les actuacions que realitza.

La Llei de Polítiques Integrals de la Joventut establix que podrà proposar també les mesures que es consideren oportunes per a la millora de la qualitat de la vida dels i les joves, per a promoure la cultura i, especialment, el valencià i la cultura valenciana.

Finalment, el Consell Valencià de Joventut també fomenta la vertebració de relacions de participació amb qualsevol organisme, plataforma, entitat i estructura de participació juvenil en l'àmbit de la Unió Europea, en col·laboració amb el Consell de la Joventut d'Espanya.

Twitter