T'interessa

enllaços

Destacat

Residències per a joves 2024-2025

Es convoquen places per al curs 2024/2025 en les residències juvenils "La Florida", d'Alacant, "Mare de Déu del Lledó", de Castelló de la Plana i "Sant Crist de la Mar", de Benicarló. Pots...

Novetats

Ves enrere Cultura aposta per la il·lustradora Laura Wächter per a dissenyar la imatge de la 39a edició de Cinema Jove

Cultura aposta per la il·lustradora Laura Wächter per a dissenyar la imatge de la 39a edició de Cinema Jove

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha apostat pel treball de la il·lustradora i dissenyadora editorial andalusa Laura Wächter (Algesires, 1987) per a desenvolupar la imatge de la 39a edició de Cinema Jove.

La directora d’art del festival, Ada Díez, ha destacat la capacitat de Wächter per a convidar, a través de les seues il·lustracions, a formar part d’un realisme màgic, amb una potent i envolupant gamma cromàtica molt pròpia de l’autora, “on, mitjançant la interacció de personatges, objectes i perspectives espacials, ens trasllada a escenaris quasi propis d’un set de rodatge”.

La creadora establida als Estats Units empra un llenguatge ric en subtileses que encaixa perfectament amb la narrativa del certamen. El seu treball conté un aire de misteri que traslladarà la persona que el contemple a un entorn noir que funciona com a escenari i on incorpora Cinema Jove a la mateixa ciutat de València.

“El cinema sempre és un espill a noves o quotidianes realitats, una cosa que sempre intentem reflectir en Cinema Jove a través de les diferents ficcions. Per això, quan busquem una imatge representativa del festival, triem creadors que siguen capaços d’introduir-nos en un món visual 360, quasi projectat”, ha argumentat Díez, qui considera oportú comptar amb el treball de Wätcher per la seua capacitat immersiva.

El cartell ampliarà el seu espectre amb diverses peces animades i suports gràfics, “on el públic i la fantasia del cinèfil es donaran la mà, amb un cartell ple de detalls, curiositats, on tots podem trobar un gènere del qual enamorar-nos per a fer un primer pas cap a Cinema Jove, o continuar formant part un any més”, ha conclòs la directora d’art del festival.

La presentació del cartell tindrà lloc el pròxim 23 de maig, a les 19.00 hores, a la Sala 7 de l’edifici Rialto de València. L’accés serà lliure fins que es complete l’aforament.

Guardonada per les seues cobertes per a la premi Nobel Annie Ernaux

La creadora seleccionada és una il·lustradora andalusa establida als Estats Units des de 2021. Actualment residix en un poblet on ha complit el seu somni de tindre un estudi estable i fa classes d’art a la Universitat de Virgínia. En 2020 va ser guardonada amb el World Illustration Awards en la categoria de cobertes de llibres per la sèrie de llibres de la premi Nobel de literatura Annie Ernaux, publicada per l’editorial Tusquets.

En el seu treball com a il·lustradora, Laura s’enfoca principalment en iniciatives editorials i de premsa, encara que també participa ocasionalment en projectes publicitaris. Ha col·laborat amb clients com El País Setmanal, Tusquets Editores, Blackie Books, Anagrama i Penguin Random House, entre altres.

El seu estil visual es caracteritza per una paleta cromàtica molt característica centrada en una tríada de colors bàsica de turquesa, roig pàl·lid i groc, la qual cosa li permet crear una varietat de combinacions amb les seues diferents lluminositats on empra contrastos de color quasi complementaris.

El seu treball és recognoscible pels universos visuals íntims i a vegades crus, en els quals la vulnerabilitat humana, l’autenticitat i una mirada aguda a la vida quotidiana estan sempre presents. L’interés de Wächter per temes que naveguen entre la psicologia, l’art, la cultura i els problemes socials des d’una perspectiva progressista ha ressonat especialment en alguns mitjans de premsa amb els quals col·labora habitualment.

Cinema Jove està acreditat per la FIAPF en la categoria de Festivals Competitius Especialitzats, i se celebrarà del 20 al 29 de juny a València.

Twitter