Destacat

Doble convocatòria de la Càtedra de Joventut

L'IVAJ i la Universitat de València, a través de la Càtedra de Joventut, han convocat les ajudes de la Càtedra de Joventut al millor projecte d'investigació relacionat amb la millora de la salut...

Nova edició de Plaça Europa!

El divendres 22 de setembre de 2023, de 10 a 22 hores, va tornar "Plaça Europa". Enguany va tindre lloc en la plaça de l'Ajuntament de València i l'IVAJ va estar present amb els seus programes...

Novetats

Ves enrere Conveni entre l'IVAJ i la Xarxa per la Inclusió Social (EAPN-CV): "En marxa per la inclusió"

Conveni entre l'IVAJ i la Xarxa per la Inclusió Social (EAPN-CV): "En marxa per la inclusió"

El programa "En marxa per la inclusió" promou la transmissió de valors solidaris, la inclusió, la diversitat i el voluntariat entre joves.

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'IVAJ i la Xarxa per a la Inclusió Social de la Comunitat Valenciana (EAPN-CV) per al desenvolupament del programa educatiu "En marxa per la inclusió. Transmissió de valors solidaris de la inclusió, la diversitat i el voluntariat social entre joves".

Este programa, al qual l’IVAJ destinarà un total de 25.000 euros per a desenvolupar-lo en 2023, és el resultat de la col·laboració amb les entitats d’inclusió de l’EAPN-CV per a la sensibilització sobre drets socials bàsics, buscant sinergies amb l’objectiu que la joventut s’acoste a la realitat de la pobresa i el treball per la inclusió social, trenque visions estereotipades i conega directament les entitats d’acció social.

En marxa per la inclusió s’emmarca en la campanya M’importa. Educar en valors, de l’IVAJ, i es fonamenta en la línia de sensibilització de l’Estratègia valenciana per a la igualtat de tracte, la no discriminació i la prevenció dels delictes d’odi 2019-2024.

L’educació, la sensibilització, la difusió i la transmissió de valors solidaris des de la inclusió, la diversitat i el voluntariat social entre la joventut es fa a través de múltiples activitats, amb especial rellevància a posar en contacte persones joves amb situacions de desemparament social perquè les coneguen i se sensibilitzen.

Entre les accions específiques destaquen sessions formatives per a personal de la Xarxa Jove, professionals de joventut, així com per a joves de diversos centres educatius, en les quals s’explica la realitat de la pobresa a la Comunitat Valenciana, a través de la taxa Arope i la relació entre joventut i pobresa.

Així mateix, el conveni preveu també visites guiades a entitats socials i activitats en línia, com ara cursos, seminaris web i ús de plataformes.

Totes les accions es dirigeixen a la consecució d’una societat més conscienciada, cohesionada i respectuosa, mitjançant el foment del coneixement i el voluntariat social entre la joventut.

Twitter