Destacat

Campaments i intercanvis d'estiu "Viu l'Estiu" 2023

Vine a divertir-te este estiu amb l'IVAJ Si residiu en la Comunitat Valenciana i teniu entre 12 i 17 anys prepareu-vos per a gaudir este estiu. Podreu divertir-vos durant 10 dies amb un munt...

ERYICA li ha concedit a l'IVAJ el Segell de Qualitat de la Informació Juvenil

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha obtingut el Segell Europeu de Qualitat de la Informació Juvenil, concedit per l’Agència Europea d’Informació i Assessorament per a la Joventut...

Novetats

Ves enrere Conveni entre l'IVAJ i la Xarxa per la Inclusió Social (EAPN-CV): "En marxa per la inclusió"

Conveni entre l'IVAJ i la Xarxa per la Inclusió Social (EAPN-CV): "En marxa per la inclusió"

El programa "En marxa per la inclusió" promou la transmissió de valors solidaris, la inclusió, la diversitat i el voluntariat entre joves.

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'IVAJ i la Xarxa per a la Inclusió Social de la Comunitat Valenciana (EAPN-CV) per al desenvolupament del programa educatiu "En marxa per la inclusió. Transmissió de valors solidaris de la inclusió, la diversitat i el voluntariat social entre joves".

Este programa, al qual l’IVAJ destinarà un total de 25.000 euros per a desenvolupar-lo en 2023, és el resultat de la col·laboració amb les entitats d’inclusió de l’EAPN-CV per a la sensibilització sobre drets socials bàsics, buscant sinergies amb l’objectiu que la joventut s’acoste a la realitat de la pobresa i el treball per la inclusió social, trenque visions estereotipades i conega directament les entitats d’acció social.

En marxa per la inclusió s’emmarca en la campanya M’importa. Educar en valors, de l’IVAJ, i es fonamenta en la línia de sensibilització de l’Estratègia valenciana per a la igualtat de tracte, la no discriminació i la prevenció dels delictes d’odi 2019-2024.

L’educació, la sensibilització, la difusió i la transmissió de valors solidaris des de la inclusió, la diversitat i el voluntariat social entre la joventut es fa a través de múltiples activitats, amb especial rellevància a posar en contacte persones joves amb situacions de desemparament social perquè les coneguen i se sensibilitzen.

Entre les accions específiques destaquen sessions formatives per a personal de la Xarxa Jove, professionals de joventut, així com per a joves de diversos centres educatius, en les quals s’explica la realitat de la pobresa a la Comunitat Valenciana, a través de la taxa Arope i la relació entre joventut i pobresa.

Així mateix, el conveni preveu també visites guiades a entitats socials i activitats en línia, com ara cursos, seminaris web i ús de plataformes.

Totes les accions es dirigeixen a la consecució d’una societat més conscienciada, cohesionada i respectuosa, mitjançant el foment del coneixement i el voluntariat social entre la joventut.

Twitter