T'interessa

enllaços

Destacat

Residències per a joves 2024-2025

Es convoquen places per al curs 2024/2025 en les residències juvenils "La Florida", d'Alacant, "Mare de Déu del Lledó", de Castelló de la Plana i "Sant Crist de la Mar", de Benicarló. Pots...

Novetats

Ves enrere 8a Edició Premi Culturama

8a Edició Premi Culturama

Es convoca la 8a edició del Premi Culturama per a donar suport a projectes d'innovació social en joventut.

El "Premi Culturama de Innovació Social en Joventut" que organitza Culturama, celebra la seua huitena edició. La convocatòria, pionera a la Comunitat Valenciana en aquesta mena d'iniciatives, premia projectes de caràcter innovador, desenvolupats per joves o dirigits a joves entre els 16 i els 35 anys d'edat.

Seran objecte d'aquest premi aquelles activitats que impliquen la població juvenil en processos d'apoderament ciutadà actiu, que usen com a eines la creativitat i les arts, que incloguen bones pràctiques en l'àmbit sociocultural i metodologies pròpies de la participació ciutadana.
Aquest suport es formalitzarà mitjançant la realització d'una trobada pública de presentació dels projectes finalistes seleccionats el mes de novembre, un premi a l'experiència més significativa dotat amb 1.000 €, una menció d'honor dotada amb 400 € i 2 accèssits dotats amb 350 € cadascun, i una publicació amb els projectes més destacables de la present edició.

El jurat està compost per un grup de treball format per professionals de joventut de les entitats que col·laboren i patrocinen el Premi. Aquest equip seleccionarà els projectes finalistes que participaran en la trobada i atorgarà els premis després d'aquest acte de presentació.

Des de la primera convocatòria en 2010, Culturama, com a empresa de l'àmbit professional de la mediació socioeducativa i de la gestió cultural, pretén contribuir a teixir espais de reflexió i debat per a la millora del context social de la joventut. La iniciativa subratlla la importància del treball en xarxa, reunint professionals d'entitats públiques, del tercer sector i de l'empresa privada que participen en el desplegament de polítiques de joventut innovadores.

Durant els catorze anys que porta el Premi en actiu, articulat en huit edicions biennals, les sinergies creades entre els diferents agents relacionats amb la joventut han sigut la pedra angular de la convocatòria. Aquestes col·laboracions no sols han possibilitat la realització del Premi, sinó que també s'han convertit en una fi en si mateixes. Hem tractat que el Premi Culturama es configure com un encaix de peces que proporcione una superfície de treball estable, en connexió amb el territori i que aculla a les iniciatives juvenils que responen als reptes de la societat actual. Ens inspira la imatge de les teulades tradicionals, construïdes amb materials naturals i sostenibles, amb capacitat de protegir-nos de les inclemències del temps, i que gràcies a l'encaix intel·ligent de les teules que es van acoblant de manera eficaç i creativa, configuren llars per a ser habitats.

Twitter