T'interessa

enllaços

Destacat

Presentem "L'estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

Dona entre 24 i 30 anys; així és el perfil majoritari de participació juvenil en el territori valencià Educar en participació en edats primerenques per fer conscients a les persones joves del seu...

Inscripcions obertes a la II Jornada d'Acompanyament Socioeducatiu a Adolescents i Joves

Una de les primeres línies de treball de la Càtedra, en col·laboració amb l'IVAJ, és la formació dels i les professionals que intervenen amb persones joves. Des d’aquesta perspectiva, apostem de...

Novetats

Ves enrere Vols Organitzar un Projecte Solidari en la teua comunitat?

Vols Organitzar un Projecte Solidari en la teua comunitat?

El Cos Europeu de Solidaritat us ofereix l'oportunitat als grups de joves de idear i presentar projectes solidaris d'abast nacional destinats a abordar les problemàtiques d'un col·lectiu.

Els projectes, que hauran de tindre una duració entre 2 i 12 mesos, han de dirigir-se en les seues temàtiques a col·lectius dins de les comunitats locals que es troben en risc d'exclusió o situació d'aïllament. Per a això, hauran de planificar-se les accions a dur a terme considerant els impactes del projecte i la seua sostenibilitat a llarg termini.

Els joves, de entre 18 i 30 anys, tots dos inclusivament, que desitgen participar en un projecte d'aquest tipus han d'inscriure's en el portal del Cos Europeu de Solidaritat i presentar el projecte en les pròximes rondes del 7 de maig i l'1 d'octubre.

Per a això, hauran de formar un grup d'almenys 5 persones en el qual hauran de nomenar a un representant legal. En la gestió del projecte hauran de participar de manera equilibrada tots ells i podran comptar amb el suport d'una organització per als aspectes de gestió administrativa així com amb un equip d'orientadors.

Encara que siguen projectes d'abast nacional han de comptar amb un valor afegit europeu, que podrà expressar-se a través de qualsevol principi com la integració social, la diversitat o el medi ambient.

Els projectes estaran formats per tres fases: planificació, execució i seguiment, estant incloses en aquesta última l'avaluació i la difusió del mateix a través, per exemple, d'experiències compartides.

 

+Info

 

Cos Europeu de Solidarittat

Twitter