T'interessa

Igualtat i diversitat

Igualtat i diversitat

 

 

Recursos igualtat de gènere:

Institut de les Dones

Centre Dona (Atención 24 horas llamando al 900 580 888)

ATENPRO: Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les víctimes de la violència de génere ( 900 22 22 92)

Recorda que en cas d'emergència pots telefonar al 112 o al 016

            

 

Recursos LGTBIQ+:

LGTBIQ+ designa de manera col·lectiva a lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i queers. La suma (+) inclou a les persones que no están representades en les lletres, com poden ser les persones asexuals o pansexuals.

 

Orienta, servei de la Generalitat Valenciana que assessora i fa costat a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI

Asociació Lambda

CLGS, Col·lectiu LGTB de la Safor

Galesh, associació de families homoparentals

Chrysallis, associació de families de menors trans

 

Recursos diversitat funcional:

El terme diversitat funcional pretén evitar la diferència pejorativa de paraules com a discapacitat o minusvalidesa.

Plena Inclusió, moviment associatiu que lluita a Espanya pels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual o del desenvolupament i les seues families.

FESORD - Comissió de juventut JOVESORD

+info - Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives 

 

Recursos poble gitano:

Denominat també com a zíngar, romaní o rom, es tracta d'una comunitat o ètnia procedent de l'Índia que ha conservat una cultura pròpia i trets físics comuns en molts casos.

M'Importa: La veu gitana      

Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023

Fundació secretariat gitano

 

Recursos diversitat religiosa:

''Tota persona te dret a la llibertad de pensament, de consciència i de religió''

-Art. 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans

 

Fundació Pluralisme i Convivència

Observatori del pluralisme religiós a Espanya

 

Recursos inclusió social:

Renda Valenciana d'Inclusió -  prestació econòmica i professional dirigida a les persones en risc d'exclusió de la Comunitat Valenciana. 

Persones migrants Xarxa PANGEA

ATLAS - Servei gratuït de la Generalitat d'informació bàsica i atenció especialitzada per a migrants i refugiats/des.

Com contactar: tlf. gratuït 900 404 403. Correu electrònic: Alacant: atlas.alc@gva.es; Castelló de la Plana: atlas.cas@gva.es; València: atlas.vlc@gva.es 

Horari d'atenció (dies laborables): De dilluns a divendres, de 09h a 14h; Dimarts i dimecres, de 15h a 19h.

Entitats gestores:

 

En marxa per la Inclusió  

Notícies

Ves enrere Presentem "L'estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

Presentem "L'estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

  • Dona entre 24 i 30 anys; així és el perfil majoritari de participació juvenil en el territori valencià

  • Educar en participació en edats primerenques per fer conscients a les persones joves del seu paper en la societat com a mesura principal

L'"Estudi sobre la Participació Juvenil en la Comunitat Valenciana", presentat pel Consell Valencià de la Joventut, ofereix una visió dels discursos i percepcions de la joventut sobre la participació juvenil al territori valencià, així com suggeriments concrets per millorar-la.

Entre les dades més rellevants, es destaca que un 11,3% de les persones joves enquestades declaren estar actives en associacions o organitzacions juvenils, així com quasi un 20% d'aquests també manifesta que els agradaria fer-ho. Aquesta xifra evidencia la necessitat d'incrementar els esforços per atraure la participació juvenil en els àmbits associatius, doncs, aquestes troben barreres com la falta de temps o d'informació, sent els últims un 36,7% de les persones joves enquestades. També és important recalcar altres obstacles com la sensació que no s'escolta a la joventut, amb una dada alarmant de prop del 78%, així com el desconeixement, la desafecció política, la precarietat econòmica i la falta de temps.

L'altruisme com a impuls de participació de la joventut valenciana
L'estudi, també parla sobre les motivacions que impulsen les i els joves a participar, evidenciant que, el 71'2% de les persones joves ho fa per sentir-se útil ajudant als altres i un 58'9% per a defensar els seus drets i interessos, perquè volen canviar una situació concreta o ajudar a un col·lectiu.

Aquestes dades reforcen la idea de la necessitat de continuar fomentant un moviment associatiu com el que ja tenim al territori valencià; exigent i amb major compromís amb la seua societat. Però, per poder continuar engreixant aquesta modalitat de participació, també s'han d'aplicar mesures que siguen conscients del context en el qual viuen les persones joves valencianes actualment.

Dotar les persones joves de recursos, apropar-les de manera primerenca al món de la participació, optar per la cocreació de polítiques públiques com a model de participació ciutadana, incloent-hi a les entitats juvenils i la joventut en el disseny, desenvolupament i avaluació de les polítiques públiques, són algunes de les mesures que, tant en el Consell Valencià de la Joventut, com en l'estudi, defensen.

L'Estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana ja està disponible al web de l'ObservatoriJove i al del Consell.