T'interessa

Igualtat i diversitat

Igualtat i diversitat

 

 

Recursos igualtat de gènere:

Institut de les Dones

Centre Dona (Atención 24 horas llamando al 900 580 888)

ATENPRO: Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les víctimes de la violència de génere ( 900 22 22 92)

Recorda que en cas d'emergència pots telefonar al 112 o al 016

            

 

Recursos LGTBIQ+:

LGTBIQ+ designa de manera col·lectiva a lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i queers. La suma (+) inclou a les persones que no están representades en les lletres, com poden ser les persones asexuals o pansexuals.

 

Orienta, servei de la Generalitat Valenciana que assessora i fa costat a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI

Asociació Lambda

CLGS, Col·lectiu LGTB de la Safor

Galesh, associació de families homoparentals

Chrysallis, associació de families de menors trans

 

Recursos diversitat funcional:

El terme diversitat funcional pretén evitar la diferència pejorativa de paraules com a discapacitat o minusvalidesa.

Plena Inclusió, moviment associatiu que lluita a Espanya pels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual o del desenvolupament i les seues families.

FESORD - Comissió de juventut JOVESORD

+info - Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives 

 

Recursos poble gitano:

Denominat també com a zíngar, romaní o rom, es tracta d'una comunitat o ètnia procedent de l'Índia que ha conservat una cultura pròpia i trets físics comuns en molts casos.

M'Importa: La veu gitana      

Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023

Fundació secretariat gitano

 

Recursos diversitat religiosa:

''Tota persona te dret a la llibertad de pensament, de consciència i de religió''

-Art. 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans

 

Fundació Pluralisme i Convivència

Observatori del pluralisme religiós a Espanya

 

Recursos inclusió social:

Renda Valenciana d'Inclusió -  prestació econòmica i professional dirigida a les persones en risc d'exclusió de la Comunitat Valenciana. 

Persones migrants Xarxa PANGEA

ATLAS - Servei gratuït de la Generalitat d'informació bàsica i atenció especialitzada per a migrants i refugiats/des.

Com contactar: tlf. gratuït 900 404 403. Correu electrònic: Alacant: atlas.alc@gva.es; Castelló de la Plana: atlas.cas@gva.es; València: atlas.vlc@gva.es 

Horari d'atenció (dies laborables): De dilluns a divendres, de 09h a 14h; Dimarts i dimecres, de 15h a 19h.

Entitats gestores:

 

En marxa per la Inclusió  

Notícies

Ves enrere Plaça Europa! Amb ganes de futur

Plaça Europa! Amb ganes de futur

Plaça Europa, un punt de trobada amb la joventut

Amb motiu de l'Any Europeu de la Joventut la Direcció General de Fons Europeus de la Generalitat Valenciana ha organitzat una jornada lúdic-formativa on es donaran a conéixer les oportunitats que la Unió Europea posa a l'abast de la joventut.
El dissabte 1 d'octubre, de les 10.00 a 22.00 h. en la zona del MuVIM l'esdeveniment Plaça Europa, es va crear un espai de trobada on els i les joves podran conéixer bona part de les oportunitats que la Unió Europea els brinda en matèria de formació i ocupació.
L'IVAJ va tindre un estand en el qual et podràs informar d'Erasmus+ Juventud, Cos Europeu de Solidaritat i JOOP. També vam tindre un plató en el qual entrevistarem joves sobre temes del seu interés, motivacions, etc.
A més es van poder veure les experiències sobre projectes de la mà de les persones voluntàries, i dels seus tutors i tutores. I a les 18.00 h., presentat per Jesús Martí, es va fer en una taula redona de Solidaritat en la qual diverses persones comptaran la seua experiència en diferents projectes solidaris.
També, seguint el recorregut Discover EU, es va informar dels programes que tenen la resta dels organismes que van ser presents en Plaça Europa com poden ser beques formatives, oportunitats de treball i programes com Eurodisea o la xarxa EURES. Si et segellaven el carnet participant en les dinàmiques i participaves en un sorteig d'un premi especial.

Entre els objectius principals que es va marcar la Generalitat per a l'organització de Plaça Europa es trobava ajudar i guiar a la joventut a través dels diferents estands, proporcionant-los informació bàsica sobre estudis i treball, que adquiriren coneixements, habilitats i competències per al seu desenvolupament professional, enfortint el seu compromís cívic, donant forma al futur d'Europa i ressaltar la importància dels joves en aquest any Europeu de la Joventut 2022. En aquest sentit es va voler que la veu de la joventut se sentira i que tinguera més oportunitats d'aprendre, compartir visions, conéixer a persones i participar en activitats per tota Europa, és el moment ideal per a avançar amb confiança i esperança.

 


Pel que fa a la part artística, a través del llenguatge universal de la música es va donar també protagonisme a bandes joves que van amenitzar Plaça Europa amb les seues cançons fins a les 22.00 h del dissabte i entre les quals van destacar grups com
Hinds, Ay Trick, Sandra Monfort, Lespurna o Zanco Shadow.