T'interessa

Igualtat i diversitat

Igualtat i diversitat

 

 

Recursos igualtat de gènere:

Institut de les Dones

Centre Dona (Atención 24 horas llamando al 900 580 888)

ATENPRO: Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les víctimes de la violència de génere ( 900 22 22 92)

Recorda que en cas d'emergència pots telefonar al 112 o al 016

            

 

Recursos LGTBIQ+:

LGTBIQ+ designa de manera col·lectiva a lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i queers. La suma (+) inclou a les persones que no están representades en les lletres, com poden ser les persones asexuals o pansexuals.

 

Orienta, servei de la Generalitat Valenciana que assessora i fa costat a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI

Asociació Lambda

CLGS, Col·lectiu LGTB de la Safor

Galesh, associació de families homoparentals

Chrysallis, associació de families de menors trans

 

Recursos diversitat funcional:

El terme diversitat funcional pretén evitar la diferència pejorativa de paraules com a discapacitat o minusvalidesa.

Plena Inclusió, moviment associatiu que lluita a Espanya pels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual o del desenvolupament i les seues families.

FESORD - Comissió de juventut JOVESORD

+info - Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives 

 

Recursos poble gitano:

Denominat també com a zíngar, romaní o rom, es tracta d'una comunitat o ètnia procedent de l'Índia que ha conservat una cultura pròpia i trets físics comuns en molts casos.

M'Importa: La veu gitana      

Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023

Fundació secretariat gitano

 

Recursos diversitat religiosa:

''Tota persona te dret a la llibertad de pensament, de consciència i de religió''

-Art. 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans

 

Fundació Pluralisme i Convivència

Observatori del pluralisme religiós a Espanya

 

Recursos inclusió social:

Renda Valenciana d'Inclusió -  prestació econòmica i professional dirigida a les persones en risc d'exclusió de la Comunitat Valenciana. 

Persones migrants Xarxa PANGEA

ATLAS - Servei gratuït de la Generalitat d'informació bàsica i atenció especialitzada per a migrants i refugiats/des.

Com contactar: tlf. gratuït 900 404 403. Correu electrònic: Alacant: atlas.alc@gva.es; Castelló de la Plana: atlas.cas@gva.es; València: atlas.vlc@gva.es 

Horari d'atenció (dies laborables): De dilluns a divendres, de 09h a 14h; Dimarts i dimecres, de 15h a 19h.

Entitats gestores:

 

En marxa per la Inclusió  

Notícies

Ves enrere Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

  • Es presentarà en el segon semestre de 2024 i comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut
  • La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda ha presidit la reunió de la Comissió Interdepartamental de Joventut

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero, ha destacat que el Consell ha iniciat el desenvolupament de la nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029 (EVJ), que comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut, com les entitats juvenils, els consells de joventut, les entitats locals, així com les les associacions de professionals del sector. 

Susana Camarero ha presidit la reunió de la Comissió Interdepartamental de Joventut en la qual s'ha tractat l'elaboració de l'EVJ que establirà les directrius generals de la política juvenil en la Comunitat Valenciana i a més coordinarà les actuacions i programes de les diferents Conselleries i de les administracions locals en matèria de joventut. 

Sobre este tema, la vicepresidenta segona ha recordat que la Comissió Interdepartamental de Joventut és un òrgan col·legiat de la Generalitat que té per objecte la proposta, informe i coordinació de la programació i execució de les polítiques de joventut que promou el Consell. 

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029
Durant la reunió celebrada, s'ha donat a conéixer la proposta de la Comissió Interdepartamental de Joventut a partir de la qual l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) elaborarà l'Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029, que es presentarà en el segon semestre de 2024. 

Per a garantir l'encert de la nova estratègia és important el treball dels membres de la comissió, així com la participació de les persones responsables dels centres directius per a articular totes les actuacions en matèria de joventut en un únic document. 

Comissió Interdepartamental de Joventut
La Comissió Interdepartamental de Joventut ha de reunir-se almenys dos vegades a l'any. No obstant això, l'última va reunir va tindre lloc a l'abril de 2022, per la qual cosa la vicepresidenta segona ha considerat imprescindible esta convocatòria per a garantir la continuïtat dels treballs de l'òrgan col·legiat. 

Susana Camarero, en qualitat de presidenta de la Comissió Interdepartamental de Joventut, ha presentat a més als membres de l'òrgan el marc normatiu, la composició i les funcions del mateix i ha explicat la necessària transversalitat de les polítiques de joventut. 

Així, ha subratllat que és necessari que les polítiques de joventut es dissenyen integralment per a tots els àmbits de la joventut des de tots els departaments de les administracions públiques. 

“És fonamental que les actuacions en matèria educativa, d'ocupació, de salut, vivenda o cultura, entre altres, estiguen alineades per a aconseguir uns objectius comuns en matèria de joventut. Tots els departaments de la Generalitat han de treballar conjuntament, de manera coordinada, per a donar resposta a les necessitats de les persones joves”, ha assegurat la vicepresidenta segona.