Vicepresidència Primera i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Igualtat i diversitat
Centre Dona (Atención 24 horas llamando al 900 580 888)
ATENPRO: Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les víctimes de la violència de génere ( 900 22 22 92)
Recorda que en cas d'emergència pots telefonar al 112 o al 016
LGTBIQ+ designa de manera col·lectiva a lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i queers. La suma (+) inclou a les persones que no están representades en les lletres, com poden ser les persones asexuals o pansexuals.
Orienta, servei de la Generalitat Valenciana que assessora i fa costat a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI
CLGS, Col·lectiu LGTB de la Safor
Galesh, associació de families homoparentals
Chrysallis, associació de families de menors trans
El terme diversitat funcional pretén evitar la diferència pejorativa de paraules com a discapacitat o minusvalidesa.
Plena Inclusió, moviment associatiu que lluita a Espanya pels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual o del desenvolupament i les seues families.
FESORD - Comissió de juventut JOVESORD
+info - Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives
Denominat també com a zíngar, romaní o rom, es tracta d'una comunitat o ètnia procedent de l'Índia que ha conservat una cultura pròpia i trets físics comuns en molts casos.
Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023
''Tota persona te dret a la llibertad de pensament, de consciència i de religió''
-Art. 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans
Fundació Pluralisme i Convivència
Observatori del pluralisme religiós a Espanya
Renda Valenciana d'Inclusió - prestació econòmica i professional dirigida a les persones en risc d'exclusió de la Comunitat Valenciana.
Persones migrants Xarxa PANGEA
Com contactar: tlf. gratuït 900 404 403. Correu electrònic: Alacant: atlas.alc@gva.es; Castelló de la Plana: atlas.cas@gva.es; València: atlas.vlc@gva.es
Horari d'atenció (dies laborables): De dilluns a divendres, de 09h a 14h; Dimarts i dimecres, de 15h a 19h.
Entitats gestores:
Ves enrere L’IVAJ reunix 428 jóvens solidaris en la campanya de camps de voluntariat d’estiu ‘Viu la solidaritat’ de 2024
L’IVAJ reunix 428 jóvens solidaris en la campanya de camps de voluntariat d’estiu ‘Viu la solidaritat’ de 2024
L’IVAJ ha reunit 428 jóvens solidaris durant la seua campanya de camps de voluntariat d’estiu ‘Viu la solidaritat’ corresponent a 2024.
El director general de l’IVAJ, Vicent Ripoll, ha celebrat “l’èxit de la convocatòria i el compromís solidari de la joventut valenciana, exemple que les persones jóvens estan fortament implicades amb la societat i compartixen valors de tolerància i respecte”.
El responsable de l’IVAJ ha conegut de primera mà el dia a dia de l’activitat solidària dels jóvens durant la visita este divendres al camp ‘Xicotetes Il·lusions’, organitzat en col·laboració amb Creu Roja en l’alberg juvenil Mar i Vent de Piles.
En este campament han conviscut dotze menors amb discapacitat i vint-i-dos jóvens voluntaris, que han dinamitzat l’estada dels xicotets amb diverses activitats d’oci educatiu.
En termes globals, dels 428 jóvens que han pres part en els camps solidaris este estiu, 255 d’ells i elles han col·laborat en els onze camps organitzats per l’IVAJ dins de la Comunitat Valenciana.
Per la seua part, altres 112 jóvens valencians han participat en camps d’altres comunitats autònomes, mentres que 61 jóvens valencians han exercit el seu treball en camps de voluntariat a l’estranger.
Quant als i les participants en els onze camps de voluntariat celebrats dins de la Comunitat Valenciana, 138 jóvens procedixen d’altres comunitats autònomes i vint-i-dos provenen de països estrangers com Armènia, Bèlgica, Itàlia, França, el Marroc, Mèxic, República Txeca i Turquia.
Ripoll ha assegurat que l’IVAJ continuarà apostant per l’organització d’este tipus d’activitats: “La joventut està molt sensibilitzada i les administracions públiques hem d’oferir oportunitats perquè els jóvens canalitzen la seua pulsió solidària mitjançant accions de voluntariat”.
Camps socials, arqueològics i mediambientals
Els camps organitzats per l’IVAJ en la Comunitat Valenciana han tingut lloc en els municipis de Millares, Alcalà de Xivert, Ibi, Viver, Teulada-Moraira, Catarroja, Chera i Piles.
En quatre d’estos camps han participat jóvens d’entre 15 i 17 anys, mentres que els set restants han comptat amb jóvens de 18 a 30 anys, oberts en este cas també a la participació de jóvens d’altres països.
Els camps de voluntariat han permés a les persones jóvens interessades fer activitats de voluntariat en els àmbits social, mediambiental o arqueològic.
A més, gràcies a la col·laboració de l’IVAJ amb organismes de diferents comunitats autònomes i d’altres països a través del Servici Voluntari Internacional, les persones jóvens valencianes han pogut participar en camps repartits per tota la geografia espanyola i a l’estranger.
En els campaments de l’exterior, voluntaris valencians han aportat este estiu el seu treball solidari a França, Alemanya, Armènia, Itàlia, Portugal, Islàndia, Finlàndia, República Txeca, el Japó i Tanzània.