T'interessa

Igualtat i diversitat

Igualtat i diversitat

 

 

Recursos igualtat de gènere:

Institut de les Dones

Centre Dona (Atención 24 horas llamando al 900 580 888)

ATENPRO: Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les víctimes de la violència de génere ( 900 22 22 92)

Recorda que en cas d'emergència pots telefonar al 112 o al 016

            

 

Recursos LGTBIQ+:

LGTBIQ+ designa de manera col·lectiva a lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i queers. La suma (+) inclou a les persones que no están representades en les lletres, com poden ser les persones asexuals o pansexuals.

 

Orienta, servei de la Generalitat Valenciana que assessora i fa costat a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI

Asociació Lambda

CLGS, Col·lectiu LGTB de la Safor

Galesh, associació de families homoparentals

Chrysallis, associació de families de menors trans

 

Recursos diversitat funcional:

El terme diversitat funcional pretén evitar la diferència pejorativa de paraules com a discapacitat o minusvalidesa.

Plena Inclusió, moviment associatiu que lluita a Espanya pels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual o del desenvolupament i les seues families.

FESORD - Comissió de juventut JOVESORD

+info - Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives 

 

Recursos poble gitano:

Denominat també com a zíngar, romaní o rom, es tracta d'una comunitat o ètnia procedent de l'Índia que ha conservat una cultura pròpia i trets físics comuns en molts casos.

M'Importa: La veu gitana      

Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023

Fundació secretariat gitano

 

Recursos diversitat religiosa:

''Tota persona te dret a la llibertad de pensament, de consciència i de religió''

-Art. 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans

 

Fundació Pluralisme i Convivència

Observatori del pluralisme religiós a Espanya

 

Recursos inclusió social:

Renda Valenciana d'Inclusió -  prestació econòmica i professional dirigida a les persones en risc d'exclusió de la Comunitat Valenciana. 

Persones migrants Xarxa PANGEA

ATLAS - Servei gratuït de la Generalitat d'informació bàsica i atenció especialitzada per a migrants i refugiats/des.

Com contactar: tlf. gratuït 900 404 403. Correu electrònic: Alacant: atlas.alc@gva.es; Castelló de la Plana: atlas.cas@gva.es; València: atlas.vlc@gva.es 

Horari d'atenció (dies laborables): De dilluns a divendres, de 09h a 14h; Dimarts i dimecres, de 15h a 19h.

Entitats gestores:

 

En marxa per la Inclusió  

Notícies

Ves enrere Els voluntaris del camp juvenil de l’IVAJ ‘Divertix-te II’ atenen 25 xiquets i xiquetes menors provinents del sistema de protecció de la Generalitat

Els voluntaris del camp juvenil de l’IVAJ ‘Divertix-te II’ atenen 25 xiquets i xiquetes menors provinents del sistema de protecció de la Generalitat

  • El secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Nacho Grande, ha visitat l’alberg juvenil La Marina, a Moraira-Teulada, a on es desenrotlla el camp
  • Les persones voluntàries programen activitats d’oci educatiu per als menors a càrrec seu, amb els quals conviuen entre el 31 de juliol i el 8 d’agost

Les persones voluntàries participants en el camp de voluntariat juvenil ‘Divertix-te II’ de l’IVAJ atenen 25 xiquets i xiquetes menors provinents del sistema de protecció de la Generalitat, als quals ha visitat este dilluns el secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Nacho Grande, en l’alberg juvenil La Marina, a Moraira-Teulada.

El responsable de Servicis Socials, acompanyat pel director general de l’IVAJ, Vicente Ripoll, ha fet un recorregut per les instal·lacions i ha conversat amb les persones voluntàries i els menors que reben atenció en l’alberg.

En el camp ‘Divertix-te II’ participen 25 jóvens voluntaris i voluntàries que conviuen i compartixen experiències amb 25 xiquets i xiquetes d’entre 9 i 12 anys tutelats per la Generalitat. El camp ha sigut organitzat de manera conjunta entre l’IVAJ i la Direcció General de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic.

Les persones voluntàries, amb l’assessorament i guia de l’equip d’animació, programen activitats d’oci educatiu per als menors a càrrec seu, amb els quals conviuen entre el 31 de juliol i el 8 d’agost, temps en el qual es desenrotlla el projecte tècnic.

Totes les activitats del camp es duen a terme amb les consignes d’integració i normalització, amb l’objectiu que els menors participen de manera activa en estes.

Camps de voluntariat de l’IVAJ

Els camps de voluntariat de l’IVAJ estan dirigits a jóvens voluntaris de diferents procedències que es comprometen de manera voluntària i desinteressada a desenrotllar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació.

Són una iniciativa que fomenta els valors de la convivència, la tolerància, la participació, la solidaritat i l’aprenentatge intercultural. Les persones voluntàries reben formació prèvia sobre els protocols dirigits a atendre els menors.

Les activitats se celebren en  primavera, estiu i hivern, tant a la Comunitat Valenciana com en altres comunitats autònomes, així com en l’estranger, a través del Servici Voluntari Internacional (SVI).

Els camps també inclouen activitats complementàries com excursions i visites, tallers i activitats formatives, vetlades nocturnes, dinàmiques de grup, activitats esportives i jocs.

Els servicis inclouen l’allotjament en instal·lacions adequades per a l’activitat; règim de pensió completa; formació necessària per al correcte desenrotllament del projecte tècnic; programes d’oci educatiu, amb activitats d’animació i de tipus cultural i assegurança d’accidents i de responsabilitat civil.