T'interessa

Igualtat i diversitat

Igualtat i diversitat

 

 

Recursos igualtat de gènere:

Institut de les Dones

Centre Dona (Atención 24 horas llamando al 900 580 888)

ATENPRO: Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les víctimes de la violència de génere ( 900 22 22 92)

Recorda que en cas d'emergència pots telefonar al 112 o al 016

            

 

Recursos LGTBIQ+:

LGTBIQ+ designa de manera col·lectiva a lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i queers. La suma (+) inclou a les persones que no están representades en les lletres, com poden ser les persones asexuals o pansexuals.

 

Orienta, servei de la Generalitat Valenciana que assessora i fa costat a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI

Asociació Lambda

CLGS, Col·lectiu LGTB de la Safor

Galesh, associació de families homoparentals

Chrysallis, associació de families de menors trans

 

Recursos diversitat funcional:

El terme diversitat funcional pretén evitar la diferència pejorativa de paraules com a discapacitat o minusvalidesa.

Plena Inclusió, moviment associatiu que lluita a Espanya pels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual o del desenvolupament i les seues families.

FESORD - Comissió de juventut JOVESORD

+info - Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives 

 

Recursos poble gitano:

Denominat també com a zíngar, romaní o rom, es tracta d'una comunitat o ètnia procedent de l'Índia que ha conservat una cultura pròpia i trets físics comuns en molts casos.

M'Importa: La veu gitana      

Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023

Fundació secretariat gitano

 

Recursos diversitat religiosa:

''Tota persona te dret a la llibertad de pensament, de consciència i de religió''

-Art. 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans

 

Fundació Pluralisme i Convivència

Observatori del pluralisme religiós a Espanya

 

Recursos inclusió social:

Renda Valenciana d'Inclusió -  prestació econòmica i professional dirigida a les persones en risc d'exclusió de la Comunitat Valenciana. 

Persones migrants Xarxa PANGEA

ATLAS - Servei gratuït de la Generalitat d'informació bàsica i atenció especialitzada per a migrants i refugiats/des.

Com contactar: tlf. gratuït 900 404 403. Correu electrònic: Alacant: atlas.alc@gva.es; Castelló de la Plana: atlas.cas@gva.es; València: atlas.vlc@gva.es 

Horari d'atenció (dies laborables): De dilluns a divendres, de 09h a 14h; Dimarts i dimecres, de 15h a 19h.

Entitats gestores:

 

En marxa per la Inclusió  

Notícies

Ves enrere Conveni entre l'IVAJ i la Xarxa per la Inclusió Social (EAPN-CV): "En marxa per la inclusió"

Conveni entre l'IVAJ i la Xarxa per la Inclusió Social (EAPN-CV): "En marxa per la inclusió"

El programa "En marxa per la inclusió" promou la transmissió de valors solidaris, la inclusió, la diversitat i el voluntariat entre joves.

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'IVAJ i la Xarxa per a la Inclusió Social de la Comunitat Valenciana (EAPN-CV) per al desenvolupament del programa educatiu "En marxa per la inclusió. Transmissió de valors solidaris de la inclusió, la diversitat i el voluntariat social entre joves".

Este programa, al qual l’IVAJ destinarà un total de 25.000 euros per a desenvolupar-lo en 2023, és el resultat de la col·laboració amb les entitats d’inclusió de l’EAPN-CV per a la sensibilització sobre drets socials bàsics, buscant sinergies amb l’objectiu que la joventut s’acoste a la realitat de la pobresa i el treball per la inclusió social, trenque visions estereotipades i conega directament les entitats d’acció social.

En marxa per la inclusió s’emmarca en la campanya M’importa. Educar en valors, de l’IVAJ, i es fonamenta en la línia de sensibilització de l’Estratègia valenciana per a la igualtat de tracte, la no discriminació i la prevenció dels delictes d’odi 2019-2024.

L’educació, la sensibilització, la difusió i la transmissió de valors solidaris des de la inclusió, la diversitat i el voluntariat social entre la joventut es fa a través de múltiples activitats, amb especial rellevància a posar en contacte persones joves amb situacions de desemparament social perquè les coneguen i se sensibilitzen.

Entre les accions específiques destaquen sessions formatives per a personal de la Xarxa Jove, professionals de joventut, així com per a joves de diversos centres educatius, en les quals s’explica la realitat de la pobresa a la Comunitat Valenciana, a través de la taxa Arope i la relació entre joventut i pobresa.

Així mateix, el conveni preveu també visites guiades a entitats socials i activitats en línia, com ara cursos, seminaris web i ús de plataformes.

Totes les accions es dirigeixen a la consecució d’una societat més conscienciada, cohesionada i respectuosa, mitjançant el foment del coneixement i el voluntariat social entre la joventut.