T'interessa

FORMACIÓ

FORMACIÓ

Animació en el temps lliure infantil i juvenil

Des de les escoles d'animació juvenil es proporciona la formació que habilita per a treballar en activitats d'animació en el temps lliure infantil i juvenil.

L'IVAJ, que té la competència de la regulació en matèria d'animació juvenil, reconeix estes escoles i supervisa la formació, així com expedeix els diplomes dels cursos que acredita. Punxa ací per a saber més sobre els títols que expedeix l'IVAJ.

 

Tema Jove:

Tema Jove: Trobades

 

Tema Jove: Formació

  • Formació de l'IVAJ per a personal tècnic de joventut.
  • L'objectiu d'este programa és proporcionar a este personal un conjunt de coneixements i tècniques que els permeta desenvolupar millor i més eficaçment el seu treball quotidià.

 

Tema Jove: Estudis

 

Tema Jove: Innovació

 

Tema Jove: Publicacions

 

Residències juvenils

Les residències juvenils de l'IVAJ ofereixen allotjament a joves que, pels seus estudis, han de desplaçar-se fora del seu domicili.

Que es el IVAJ video

D'interès

Ves enrere ‘A la Mar 2024’ - ‘Programa Blau’

‘A la Mar 2024’ - ‘Programa Blau’

  • L'IVAJ i la Direcció General d'Esport publiquen en el DOGV una resolució conjunta per a promocionar els esports nàutics en la Comunitat Valenciana
  • Es poden practicar esports com a vela, piragüisme, paddle surf, indsurf o rem
  • Les inscripcions es podran realitzar en la pàgina web a partir de les 10.00 hores del pròxim 31 d'octubre

 

La Generalitat, a través de l'IVAJ i la Direcció General d'Esport, ha obert la inscripció per al
programa d'activitats nàutiques ‘A la Mar 2024’ i el seu ‘Programa Blau’ a fi de promocionar els esports nàutics en la Comunitat Valenciana, segons una resolució conjunta publicada en el DOGV.

En concret, la campanya té per objecte l'aprenentatge i difusió dels esports nàutics i el coneixement, conservació i respecte del medi marí, amb especial atenció a joves en edat escolar.

El director general de l'IVAJ, Vicente Ripoll, ha destacat la importància d'esta mena de programes complementaris a l'educació formal, “La millor manera d'aprendre és fent, per la qual cosa realitzar activitats en contacte amb l'entorn marí d'una manera activa, ajuda als joves a ampliar els seus coneixements en este mitjà.”

“Amb esta mena d'iniciatives, en les quals es mescla educació, activitat física i medi natural, es promouen també tots aquells valors relacionats amb el respecte a la naturalesa i al nostre entorn, així com la cooperació i el treball en equip que permet, a més, als xics i xiques conéixer-se millor i crear llaços d'amistat”, ha afirmat Ripoll.

Per part seua, el director general d'Esport, Luis Cervera, ha agraït a l'IVAJ “la col·laboració en esta campanya que té l'objectiu d'acostar i familiaritzar-se amb la mar i els esports nàutics, tan importants en la nostra Comunitat, als nostres ciutadans”.

Així mateix, Cervera ha destacat “el valor de les Escoles de la Mar de la Generalitat i el seu treball en la preservació del medi ambient i la sostenibilitat”.

Dins de la campanya ‘A la Mar’, el ‘Programa Blau’ ofereix cursos que faciliten el coneixement i la pràctica d'esports nàutics durant els mesos de febrer a juny i de setembre a novembre.

Els cursos estan dirigits a tota la ciutadania i, especialment, a centres docents com a complement del seu procés educatiu. Així, podran participar centres educatius de Primària, ESO, Batxillerat, cicles formatius i universitats, però també particulars i associacions juvenils, ajuntaments, clubs esportius i altres entitats legalment constituïdes.

Les activitats esportives, recreatives i formatives es desenvolupen en instal·lacions i equipaments de la Generalitat situats en les "Escoles de la Mar" de Benicàssim, Borriana, la Vila Joiosa, en l'alberg Argentina de l'IVAJ a Benicàssim i en la Goleta Tirant Primer.
 
Programa Blau 
El Programa Blau de ‘A la Mar 2024’ desenvolupa activitats programades entorn de la ‘Setmana Blava’, els ‘Dies blaus’ o el ‘Dia Blau’.

La ‘Setmana Blava’ consisteix en una setmana de multiactivitat nàutica de dilluns a divendres en la qual s'imparteixen classes teòriques i pràctiques de vela, piragüisme o també de modalitats com el paddle surf, windsurf i altres. Les classes pràctiques de vela i les de piragüisme es realitzen en companyia de monitors o monitores. 
 
El ‘Dia Blau’ és una jornada de familiarització amb l'activitat nàutica que inclou classe teòrica i pràctica de vela en embarcacions col·lectives, sempre en companyia d'un monitor o monitora, i de piragüisme en piragües individuals tutelades per personal a bord d'una embarcació pneumàtica. 
 
El ‘Cap de setmana blau’ pretén donar a conéixer els esports nàutics des d'un punt de vista lúdic i recreatiu. L'activitat es distribueix en tres sessions: dissabtes al matí i vesprada i diumenges al matí, amb classes teòriques i pràctiques. En este cas, es combina la iniciació pràctica a la vela lleugera i el piragüisme.  
 
També es podran realitzar altres activitats nàutiques per petició expressa d'un grup de participants constituït almenys per cinc persones. 
 
Tarifes especials
Per a les activitats del programa ‘A la Mar’ s'ha establit un preu especial per a centres educatius sostinguts amb fons públics, ajuntaments, associacions juvenils i entitats esportives, així com altres entitats amb les quals la Generalitat haja subscrit acords en relació amb la promoció esportiva.  
 
Així mateix, en les activitats de caps de setmana s'estableix un preu especial per a les persones que realitzen inscripcions individuals, que siguen membres de famílies nombroses, educadores o monoparentals, titulars de Carnet Jove i víctimes de violència de gènere. 
 
Inscripcions
Les inscripcions es realitzaran a través del procediment de venda directa en la pàgina web Escoles de la Mar, a partir de las 10.00 horas del día 31 de octubre de 2023.