Visualització de contingut web

Preguntes freqüents - Erasmus+

Si tens dubtes sobre el programa ERASMUS+ Posa't en contacte amb nosaltres. Pots llegir les respostes a les consultes que altres persones han fet en l'apartat de Preguntes freqüents. Si no trobes, però, resposta a la teua demanda, envia'ns la consulta, i assessors especialitzats et respondran de forma personalitzada 

Servici Voluntari Europeu

Què inclou?

El CES (Cós Europeu de Solidaritat) està finançat pel programa Erasmus+. La persona voluntària té cobert l'allotjament, la manutenció, el transport local si cal, el visat, una assegurança mèdica, suport lingüístic, si és necessari, i una xicoteta quantitat de diners mensuals, variable depenent del país de destinació i l'import del viatge (segons els trams quilomètrics que estableix el programa).

Quant dura?

Hi ha CES de curta durada –fins a dos mesos– i de llarga durada –fins a dotze mesos. Només es pot realitzar un únic servei de llarga durada en tota la vida.

Perquè serveix?

Ser persona voluntaria implica créixer en valors com la solidaritat i el compromís amb els altres, tindràs l'oportunitat de participar activament en la societat i de contribuir al desenvolupament de comunitats locals. A més, molts projectes lluiten per a combatre la desigualtat social i fomentar la inclusió de les persones amb menys oportunitats, amb la qual cosa el teu paper pot ser més rellevant encara.

Al final del voluntariat, gràcies a la relació amb la comunitat local, coneixeràs un nou idioma, un nou país, una nova cultura... És una experiència molt completa gràcies a la qual podràs millorar les teues habilitats personals i professionals, i guanyar en autonomia i independència.

 

Vull anar-me'n de voluntari/ària, on m'haig d'apuntar?

Pots inscriure't des dels 17 anys, però no podràs començar la teua activitat fins que hages complit 18. En els projectes del Cos Europeu de Solidaritat poden participar joves de fins a 30 anys

Registra't al PORTAL DEL CES. Després d'un senzill procés d'inscripció, podràs resultar seleccionat per a incorporar-te a tota una sèrie de projectes amb forma d'activitats de voluntariat, projectes de solidaritat o treball i pràctiques.

Entra, informa't i registra't per participar en el Portal de CES

Com participar en un CES?

Primer inscriu-te a través del Portal del CES.

Després contacta amb les entitats d'enviament acreditades en la teua zona. En tens una llista en la nostra web. Et proporcionaran informació concreta de les possibles vacants disponibles o dels terminis de sol·licitud de projectes. També t'ajudaran a triar els projectes que millor s'adapten a tú, a la teua motivació i capacitats, i t'aconsellaran en la preparació de la candidatura.

On puc aconseguir informació sobre projectes de voluntariat en altres països?

Hi ha una base de dades amb totes les organitzacions acreditades pel Programa, tant d'enviament com d'acollida. Les dades que hi apareixen són suficients per a saber quin és l'àmbit d'actuació en què treballen les entitats, i les seues peculiaritats, referències, domicili social i manera de contactar-hi.