T'interessa

Preguntes freqüents - Erasmus+

Preguntes freqüents - Erasmus+

Si tens dubtes sobre el programa ERASMUS+ Posa't en contacte amb nosaltres. Pots llegir les respostes a les consultes que altres persones han fet en l'apartat de Preguntes freqüents. Si no trobes, però, resposta a la teua demanda, envia'ns la consulta, i assessors especialitzats et respondran de forma personalitzada 

Cos Europeu de Solidaritat

El CES (Cós Europeu de Solidaritat) està finançat pel programa Erasmus+. La persona voluntària té cobert l'allotjament, la manutenció, el transport local si cal, el visat, una assegurança mèdica, suport lingüístic, si és necessari, i una xicoteta quantitat de diners mensuals, variable depenent del país de destinació i l'import del viatge (segons els trams quilomètrics que estableix el programa).

Hi ha CES de curta durada –fins a dos mesos– i de llarga durada –fins a dotze mesos. Només es pot realitzar un únic servei de llarga durada en tota la vida.

Ser persona voluntaria implica créixer en valors com la solidaritat i el compromís amb els altres i,a més, tindràs l'oportunitat de participar activament en la societat i de contribuir al desenvolupament de comunitats locals. Molts projectes lluiten per a combatre la desigualtat social i fomentar la inclusió de les persones amb menys oportunitats, amb la qual cosa el teu paper pot ser més rellevant encara.

Al final del voluntariat, gràcies a la relació amb la comunitat local, coneixeràs un nou idioma, un nou país, una nova cultura... És una experiència molt completa gràcies a la qual podràs millorar les teues habilitats personals i professionals, i guanyar en autonomia i independència.

 

Pots inscriure't des dels 17 anys, però no podràs començar la teua activitat fins que hages complit 18. En els projectes del Cos Europeu de Solidaritat poden participar joves de fins a 30 anys

Si t'inscrius per primera vegada, se't demanarà que crees un compte en EU Login (el servei d'autenticació d'usuaris de la Comissió Europea), en el Portal Europeu de la Joventut, abans d'obrir-te un perfil.

En ell tindràs accés al teu espai personal, des del qual podràs enviar les teues candidatures a les oportunitats anunciades, accedir a la formació general en línia, participar en concursos, veure els teus certificats i moltes coses més. 

(La inscripció en el Cos no et garanteix la participació en una activitat.)

Així doncs, si faràs un voluntariat a l'estranger, hauràs de relacionar-te amb dues organitzacions: 

  • l'Organització de Suport, que és al teu país d'origen i t'ajudarà a preparar-te per a la teua experiència a l'estranger (abans se'n deia «organització d'enviament»). Pots cercar la teua Organització de Suport en la base de dades d'organitzacions acreditades.
  • l'Organització d'Acolliment, (els projectes disponibles en la mateixa base de dades) que et rebrà i prestarà ajuda al país de destinació. 

+Info

Primer inscriu-te a través del Portal del CES.

Després contacta amb les organitzacions de suport acreditades en la teua zona. En tens una llista en la nostra web. Et proporcionaran informació concreta de les possibles vacants disponibles o dels terminis de sol·licitud de projectes. També t'ajudaran a triar els projectes que millor s'adapten a tú, a la teua motivació i capacitats, i t'aconsellaran en la preparació de la candidatura.

Hi ha una base de dades amb totes les organitzacions acreditades pel Programa, tant d'enviament com d'acollida. Les dades que hi apareixen són suficients per a saber quin és l'àmbit d'actuació en què treballen les entitats, i les seues peculiaritats, referències, domicili social i manera de contactar-hi.