T'interessa

Experiència Carnet Jove

Ves enrere L'IVAJ participa en els Trobades d'Escoles en Valencià 2022

L'IVAJ participa en els Trobades d'Escoles en Valencià 2022

- Se celebren fins al pròxim 5 de juny en 19 localitats de la Comunitat Valenciana, amb la participació de més de 200.000 persones
- L'IVAJ proposa una activitat d'oci educatiu amb jocs tradicionals i jocs de taula

L'IVAJ participa en els "Trobades d'Escoles en Valencià 2022" amb activitats d'oci educatiu com a eina d'aprenentatge.

En l'edició d'enguany, l'IVAJ proposa una iniciativa de dinamització centrada en el joc com a activitat d'oci educatiu, expressament dirigida al públic familiar en la qual l'edat no és una limitació i en la qual es promou la participació de persones de totes les edats, des de xiquets i xiquetes a adolescents i persones adultes, convertint-se en una oportunitat per a compartir el mateix espai, fomentar la inclusió, el treball en equip i la cooperació.

Per a això, l'IVAJ presenta, d'una banda, un ventall de jocs tradicionals i populars, com a carreres de sacs, bitles, jocs de cércols, xapes, la corda, la baldufa, el mocador, o 'la muixeranga', amb els quals, a més de l'entreteniment, es reivindiquen els jocs que formen part de les arrels culturals de la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, l'estand de l'IVAJ compta amb una zona de jocs de taula, una eina educativa, d'entreteniment i diversió que permet, al mateix temps, treballar la comunicació, les relacions grupals i traslladar al tauler tot tipus de simulacions de la realitat i aprendre a guanyar i a perdre.

Les Trobades 2022, sota el lema 'L'escola que ens fa lliures', s'han celebrat ja a Crevillent, Rafelbunyol, Sant Vicent del Raspeig, Mutxamel, Alfarb i El Pinós.

Les següents trobades se celebraran, fins al 6 de juny, a Benigànim, Campanar, Almassora, Canet d'en Berenguer, Quart de Poblet, Almenara, La Llosa de Ranes, Casinos, Parcent, Miramar, Agres, Cinctorres, Callosa de Segura i Alt Palància.

Les Trobades d'Escoles en Valencià són trobades de caràcter festiu organitzats per la Federació Escola Valenciana amb l'objectiu de reivindicar la llengua valenciana i en la qual està prevista la participació de més de 200.000 persones entre professorat, xiquets, xiquetes, famílies, centres educatius i entitats, entre les quals es troba l'IVAJ.

+ info