T'interessa

Albergues de l'Ivaj

Ves enrere Alberg Juvenil Serra Mariola. Muro de Alcoy

Alberg Juvenil Serra Mariola. Muro de Alcoy


C/ del Transport, 1
03830 Muro de Alcoy
(Comtat)
Tel.: 965 695 757

albergmuro_ivaj@gva.es

L’alberg és un edifici de tres plantes (planta baixa i dues altures), amb un total de 6.060 m².

En la planta baixa trobem la recepció, sala d'oci, cuina, sala de TV, lavabos, sala polivalent, despatxos d'administració, consigna d'equipatges, menjador i dos ascensors.

La segona planta està dedicada a habitacions i l'edifici compta amb una terrassa practicable amb gespa artificial i mobiliari de terrassa. 

Hi ha disponibles 15 places d'aparcament tancat.
 

Situació geogràfica

L'alberg juvenil Serra Mariola està ubicat al terme municipal de Muro de Alcoy, integrat a la comarca del Comtat la capital del qual és Cocentaina, a 75 quilòmetres de la capital de la província. El terme municipal està travessat per l'autovia del Mediterrani (A-7) i per la carretera nacional N-340 entre els PK 805 i 809, a més de per carreteres locals que permeten la comunicació amb l'Alqueria d'Asnar, Benimarfull, Gaianes i Agres.

El relleu del municipi està definit per la depressió principal de les valls prebètiques d’Alcoi, juntament amb les serres de Mariola i del Benicadell. La part més elevada del terme es troba al sud-oest, a la Serra de Mariola, on se superen els 1.200 metres d'altitud; destaca també al nord-est la serra del Benicadell (1.022 metres). El port d'Albaida (600 metres), travessat per l’A-7, fa de límit amb la província de València. Els cursos fluvials més importants són el riu d'Agres i el riu Serpis. L'altitud oscil·la entre els 1.222 metres al sud-oest i els 330 metres a la vora del Serpis. El poble s'alça a 410 metres sobre el nivell de la mar.

Com arribar a l'alberg

L'alberg es troba en la circumval·lació de Muro de Alcoy, carretera nacional 340, punt quilomètric 806.

Des de València, cal agafar l'eixida 432 des de l’A-7; des d'Alacant, cal agafar l'eixida 442 des de l’A-7.

Instal·lacions i serveis

 • Climatització en totes les estances.
 • Sala d'oci amb TV i màquina d'autoservei.
 • Sales de reunions i conferències. • Consigna.
 • Àmplia terrassa amb gespa artificial i mobiliari amb vistes a la Serra de Mariola.
 • Equips audiovisuals.
 • Wifi.
 • Pagament amb targeta.
 • Lloguer de llençols i tovalloles.
 • No s'admeten mascotes (excepte gossos guia i d'assistència).

Distribució de l'alberg

Capacitat total de l'Alberg: 77 places.

 • 5 habitacions quàdruples amb bany amb 2 llits i una llitera.
 • 10 habitacions triples amb bany.
 • 1 habitació triple adaptada per a diversitat funcional amb bany.
 • 12 habitacions dobles amb bany.

Activitats recomanades

L'alberg juvenil Serra Mariola se situa al terme municipal de Muro de Alcoy, enfront de la Penya del Frare, prop del cim del Montcabrer. Aquesta ubicació el converteix en un bon punt de partida perquè la joventut puga gaudir de tota la riquesa natural que hi ha a les comarques del Comtat i l'Alcoià, com la Serra de Mariola, el Benicadell i la Serra d’Aitana. En tots aquests paratges trobem les benvolgudes plantes aromàtiques i medicinals del bosc mediterrani.

A 14 km trobem l'embassament de Beniarrés, als seus voltants es troba el Barranc de l’Encantada.

L’enclavament de l'alberg s’ubica prop de significatius nuclis de població (Muro, Cocentaina, Alcoi…) on podrem conéixer rutes culturals com la del Modernisme, la Revolució Industrial, etc. o gaudir de les centenàries festes de Moros i Cristians dels pobles limítrofs i d'una compra en la Fira de Tots Sants de Cocentaina.

A més del senderisme, podem fer turisme d'interior, running, bicicleta de muntanya, etc. Els centres excursionistes d'Alcoi, Cocentaina i Muro programen periòdicament activitats lúdiques esportives.