T'interessa

Albergues de l'Ivaj

Ves enrere Alberg juvenil La Marina. Moraira

Alberg juvenil La Marina. Moraira

Camí del Campament, 31 

03724 Moraira-Teulada 
(La Marina Alta) 
Tel.: 965 739 000
albergmoraira_ivaj@gva.es

Les edificacions que formen esta instal·lació són de construcció rústica i oberta, i ocupen una gran extensió. L'Alberg és a 500 m del nucli urbà i a uns 200 m de la platja. Flanquejant l'entrada, trobem l'esplanada esportiva amb els vestidors i la consergeria i, a la banda oposada, l'edifici més gran, en forma de U, que alberga el menjador i la cafeteria. Este espai el tanca un bloc destinat a dormitoris.

Hi ha uns altres dos blocs d'habitacions distribuïts pel complex, ambdós de dues plantes: una planta baixa amb habitacions de quatre places i amb una habitació de 6 llits adaptada, i una primera planta d'habitacions dobles.

L'Alberg disposa, a més a més, d'un edifici annex dedicat a tallers i d'una piscina. Quant a zones verdes, hi ha dues pinadetes als extrems NO i SE del complex.

Situació geogràfica

Està situat a la partida de la Cometa, als terrenys que ocupava una zona de campament, que dóna nom al camí que el comunica amb el nucli urbà de Moraira, l'eixida natural a la mar del poble de Teulada.

Arribant per la costa al port pesquer de Moraira, les cales de roca amb xicotetes platges d'arena vénen l'una rere l'altra ininterrompudament. La sòlida fortalesa que vigila la platja de Moraira data del segle XVIII. Però la importància d'este enclavament pesquer, dependent del municipi de Teulada (a 7 km cap a l'interior), és la potent infraestructura turística desenvolupada a partir dels anys 60.

A la comarca de la Marina Alta, a la qual pertany el terme on es troba l'Alberg, la pressió urbanística ha reconvertit espais naturals i de cultiu en zones edificables, i l'ocupació de les seues gents, pescadors i llauradors, actualment s'encamina més al sector serveis, sobretot al turisme.

Altres webs:

http://www.turismoteuladamoraira.com/teumor/web_php/index.php

https://www.denia.net/

https://www.visitbenidorm.es/

Com arribar a l'alberg

 • Cotxe: N-332; autopista AP-7, eixida 63 
 • Autobús:
  • des d'Alacant i València, l'empresa ALSA (info. 902 42 22 42 i www.alsa.es)
  • des de Calp o Teulada, l'empresa AUTOBUSOS IFACH (info. 965 83 55 91 i www.autobusesifach.com)
 • Tren: FGV línia Alacant-Dénia (Tel.: 900 72 04 72). Actualment el trajecte Dénia-Teulada es realitza amb autobús per reparació de les vies del tren fins a 2023 aproximadament.

Distribuició de l'alberg

Capacitat total: 128 places

 • 22 habitacions amb dos llits amb bany
 • 18 habitacions amb quatre llits amb bany
 • 2 habitacions amb sis llits amb bany adaptat

Instal·lacions i serveis

 • Aula multiusos amb projector amb capacitat per a 60 persones
 • Aula per a 20 persones
 • Cafeteria amb màquines d'autoservei
 • Calefacció
 • Pista poliesportiva de futbol sala, handbol i bàsquet
 • Piscina 
 • Pagament amb targeta
 • Llençols inclosos en el preu (possibilitat de lloguer de llençols i tovalloles extra)
 • L'alberg disposa íntegrament d'habitacions adaptades a persones sordes.
 • Menús per a vegans i celíacs.

Activitats recomanades

A peu 

 • Torreta del Cap d'Or (a 3 km de l'Alberg) 

L'excursió consisteix a pujar una xicoteta muntanya situada al Cap d'Or, que està coronada per una antiga torre sentinella des d'on es pot contemplar la costa, Moraira i el seu port, la zona pròxima a l'Alberg i, els dies clars, fins i tot l'illa d'Eivissa. 
La torre del Cap d'Or (d'11 metres d'altura) és a la vora de penya-segats. Es va edificar durant el segle XVI per a protegir les poblacions costeres de les incursions pirates. Els sentinelles de la Torre estaven en contacte amb les torres de Granadella i d'Ifac, de manera que, en cas d'atac, en passaven ràpidament avís a l'interior. 
Al vessant SE del Cap d'Or és la cova de les Cendres, un jaciment arqueològic del paleolític superior, un dels més important de la Mediterrània. I, a pocs metres, hi ha un aljub de planta rectangular que servia per a abastir d'aigua els soldats que s'encarregaven de la vigilància. 

 • Platja de l'Ampolla 

A les rodalies de l'Alberg, agafant com a nucli central de l'itinerari la platja de l'Ampolla, on, a més de trobar mostres de quatre ecosistemes diferents (boscs de pins, marjal, platja d'arena ), a l'estiu pots practicar tota mena d'esports aquàtics.

Amb altres mitjans de transport 

 • Cap de la Nau (a uns 25 km) 

És el punt més oriental de la Comunitat Valenciana, està format per un ixent rocós de grans penya-segats i impressionants panoràmiques. 

 • Serra de Bèrnia 

On podem triar entre els diferents itineraris a peu que ofereix el PR-V7. Es pot fer una ruta senderista circular passant pel Fort de Bèrnia i el Forat; es pot accedir per Altea, Benissa o Xaló. També està l'ermita del Vicari amb pintures rupestres en el vessant alteà. I finalment, el passeig ecològic amb parcs i gimnasos en la costa de Benissa amb dos itineraris (nord i sud).

 • Visita al Parc Natural del Penyal d'Ifach 

Els fenicis l'anomenaren 'roca del nord' per diferenciar-lo de Gibraltar. És, efectivament, una gran roca de 332 metres d'altura transformada en parc natural per protegir una reserva vegetal de més de 300 espècies i una rica fauna d'aus marines que niuen als seus amagatalls. S'hi ha condicionat una aula de la natura en què es poden observar des dels insòlits clavells de Calp fins a les originals orquídies robertines. Els esforçats alpinistes gaudeixen despenjant-se per la cara sud del penyal, que cau en picat a la mar. 
A més a més, tant el penyal com la serra del Toix i el Mascarat ofereixen moltes vies per a la pràctica d'escalada. 

 • Visita a Teulada (amb autobús regular) 

A Teulada podem recórrer el barri antic i visitar l'església de Santa Caterina, l'ermita de la Divina Pastora, la Sala de Jurats, i alguns portals blasonats i curiosos exemples d'arquitectura popular. 

 • Visita cultural a Dénia (amb tren o amb autobús) 

Dénia, una vila eminentment oberta a la mar, és una ciutat interessant tant pel paisatge coster com per l'activitat de la zona portuària (esportiva, pesquera i comercial), i també per la rellevància històrica de la ciutat, la qual es pot constatar amb una visita al Castell, l'origen del qual es remunta a l'antiguitat clàssica. El museu Arqueològic està situat en la part alta del castell i el museu Etnològic dins del nucli urbà. Així mateix, podem visitar la torre de vigilància del Gerro, a la part alta dels penya-segats de Les Rotes de Dénia.
Des de Dénia pots visitar un altre parc natural de la Marina Alta, el del Montgó, i també el cap de Sant Antoni. Hi ha indrets molt interessants, com ara la cova del Camell i la ruta de la Creueta. 

 • Guadalest 

A més de passejar pels seus carrers i conéixer-ne els monuments, tindrem la possibilitat de pujar al Castell (monument historicoartístic àrab) i contemplar, des d'allí, les serres d'Aitana, la Serrella i la Xortà. El Castell de Guadalest està construït sobre una roca.

Activitats lúdic esportives 

 • Tren Turístic 

Informació en www.fgvalicante.com

 • Terra Mítica

Descobreix a només 36 km de Moraira, a Benidorm, el parc temàtic més gran d'Europa (informació, 902 02 02 20 i www.terramiticapark.com). A Benidorm també podràs visitar els parcs d'Aqualandia i Mundomar.

 • Hi ha possibilitat de practicar activitats aquàtiques pels voltants de l'Alberg, com ara vela, busseig, piragüisme, surf de vela, motos aquàtiques, snorkeling...