Destacat

L'IVAJ posa en marxa el programa de voluntariat “Joves per la Natura”, que permetrà a joves i persones amb diversitat funcional contribuir a cura d'espècies d'ocells protegits

L'IVAJ posa en marxa el programa de voluntariat “Joves per la Natura”, que permetrà a joves i persones amb diversitat funcional contribuir a cura d'espècies d'ocells protegits

Durant l'estiu de 2022, les persones joves i les persones amb diversitat funcional que ho desitgen podran realitzar una activitat de voluntariat alimentant a cries de falciot en l'Alqueria Casa Clemència de València, contribuint a la protecció del medi ambient en un espai inclusiu i integrador.

L'IVAJ ha posat en marxa el programa de voluntariat “Joves per la Natura”, en col·laboració amb el Centre de Recuperació de Fauna La Granja de El Saler, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Des del 20 de juny fins al 14 d'agost, les persones d'entre 18 i 30 anys que ho desitgen podran acudir a Alqueria Casa Clemència per a col·laborar en la cura i alimentació de falciots, una espècie d'ocell protegit.

A més, el programa es dirigeix especialment a persones amb diversitat funcional, que podran participar a través de les entitats socials que es posen en contacte amb l'IVAJ. D'esta manera, a més de la protecció i el respecte al medi ambient, es pretén es fomentar la inclusió social des del voluntariat.

“Joves per la Natura” busca donar una segona oportunitat a xicotets ocells que, per diferents circumstàncies, cauen dels seus nius i no poden valdre's per si mateixes. Durant els mesos d'estiu, nombrosos falciots sobrevolen les nostres ciutats, però les onades de calor provoquen que els xicotets pollets caiguen del niu. Aquests ocells, a més d'estar protegides, s'alimenten d'insectes ajudant-nos a deslliurar-nos de plagues i mosquits. Per això, ajudar a la seua supervivència ens serveix a tots.

Les persones que participen en el programa podran realitzar la seua activitat de voluntariat presencialment, acudint a l'Alqueria Casa Clemència, o bé emportar-se als falciots als seus domicilis per a cuidar-los fins al seu alliberament.

Les persones voluntàries rebran formació prèvia i una atenció continuada per a aprendre a manejar i alimentar als ocells que han d'atendre. Després d'aquest període de creixement dels pollets, els ocells quedaran lliures i emprendran el vol a les seues zones d'hivernada a Àfrica.

Es tracta d'una iniciativa innovadora que s'ha convertit en una experiència social integradora i realment enriquidora per a tots aquells que formen part d'ella.

Inscriure't!

El planter del cinema espanyol s'ha reunit en la Trobada Audiovisual de Joves del festival Cinema Jove

El planter del cinema espanyol s'ha reunit en la Trobada Audiovisual de Joves del festival Cinema Jove

  • En esta edició s’han presentat 150 curtmetratges d’estudiants de finsa 25 anys.
  • La cita audiovisual torna a ser completament presencial.


 

Després de dos anys en format híbrida conseqüència dela pandèmia,la Trobada Audiovisual de Joves organitzada per Cinema Jove torna a ser completament presencial. La secció que va donar origen al FestivalInternacional de Cine de València se celebrarà del 29 de juny a l’1 de juliol.

La trobada dels participants de la categoria A, dirigida a escolars d’Infantil iPrimària de fins a 12 anys, i la categoria B, per a estudiants de l’ESO i Batxillerat de fins a 20 anys, tindrà lloc al Col·legi Major Rector Peset, mentre que les projeccions de la categoria C, que reuneix curts realitzats per alumnesde cicles formatius d’imatge, universitats, escoles de cinema i associacions juvenils, amb edats compreses entre els 16 i els 25 anys, es duran a terme a la Sala 7 de l’Edifici Rialto.

Enguany s’han presentat a concurs un total de 150 curts, dels quals més d’un 80 per cent pertanyien a la categoria ‘amateur’. Del total, s’han seleccionat a concurs set curts d’infantil; huit, de juvenil, i 14, d’‘amateur’, la qual cosasuma 29 curts del nou planter del cinema espanyol.“

Entre els treballs proposats en les categories infantil i juvenil crida l’atenció el retrat de la pandèmia com si fora un mal somni. El plantejament de la crisi sanitària per als més joves no està integrat en la realitat, sinó com una distopia en un context molt fosc i negatiu”, valora la coordinadora de la trobada, TeresaAguilar.

Els curts seleccionats esta edició es dividiran en tres programes en quès’impartiran sessions de mentoria als participants. Els tutors seran els cineastes Emilio Martí, Gabi Ochoa i Begoña Soler, que enguany estaran acompanyatsper la directora guanyadora de la secció ‘amateur’ en Cinema Jove 2021, ‘Las flores que arrancas’, Claudia Estrada.

La trobada es clausurarà amb una projecció amb música en directe i constarà dedues activitats especials: la presentació als participants de la secció C del llibre del cineasta, improvisador teatral i guionista Alejandro Portaz, ‘Cow Lost’, i una projecció de dos curts realitzats en la residència, un facturat en 2020, ‘Agosto’, de Remedios Sola, i un altre en 2021, ‘Cantando en chino’, de JorgeIguaz.

L’impuls de la residència

Del total, cinc peces amb “mirada singular” seran seleccionades per a participaren la V residència de formació organitzada per Cinema Jove, programada en esta ocasió de l’1 al 8 de setembre.

La coordinadora de la trobada atribueix elgran repunt de participants en la secció ‘amateur’, precisament, als quatre anys que fa que es troba en marxa laresidència: “El projecte ha donat una espenta a esta categoria perquè s’està corrent la veu de la iniciativa en escoles de cinema i cercles universitaris. Al llarg de l’any treballem per difondre la trobada i està arribant a este perfil principiant”.

Els participants en aquesta residència estaran concentrats a València amb elsmentors Emilio Martí, Gabi Ochoa i Begoña Soler. L’equip tutor guiarà el procés de creació dels seus segons curts. El nou planter de cineastes rebrà assessorament en el procés de guió i desenvolupament, així com consells per a realitzar el ‘pitch’ davant de productores. Durant els set dies que dural’experiència, reescriuran el guió, realitzaran diverses versions i rodaran algunes seqüències.

Guardons de l’IVAJ i À Punt

El festival atorgarà un accèssit i un premi principal, i el premi especial delprograma de televisió ‘La aventura del saber’de La 2 de TVE al millor treballrealitzat dins de l’àmbit educatiu.

Així mateix, Cinema Jove renova la col·laboració per segon any amb À Punt il’Institut Valencià de la Joventut a través del programa ‘Carnet Jove’. La radiotelevisió valenciana premiarà el millor treball en l’àmbit de la Comunitat Valenciana en les categories infantil i juvenil amb una visita a les seues instal·lacions, al Centre de Producció de Programes de Burjassot. L’IVAJ, per part seua, patrocinarà els millors curts en l’àmbit local en les categories Juvenil i Amateur. 

Participa:

 Col·laboren:

 

Més de 200 joves han participat en la "I Trobada Ibèrica-Insular de Corresponsals Juvenils"

Més de 200 joves han participat en la "I Trobada Ibèrica-Insular de Corresponsals Juvenils"

Els i les corresponsals juvenils són una figura fonamental per a la informació juvenil i la seua labor és oferir una informació de qualitat a la gent jove. Per tot això, l'Institut Valencià de Joventut (IVAJ), amb la Dirección General de Juventud de la Comunidad de Madrid, en representació de la seua Red de Centros de Información Juvenil, el Instituto Andaluz de Juventud (IAJ), i la Dirección General de Juventud de la Región de Murcia han promogut conjuntament aquesta trobada formativa, que tindrà lloc en la localitat de Mollina, en la qual la joventut podrà compartir les seues idees i realitzar activitats d'interés sociocultural.

Es tracta d'una activitat de 3 dies complets de duració (més dia d'arribada i dia d'eixida) de la qual gaudiran els i les joves d'entre 14 i 25 anys al costat de personal tècnic de joventut de les diferents Comunitats Autònomes, formadors, i equip d'acompanyants de menors.

La Trobada es va celebrar en el Centro Eurolatinoamericano de Juventud (CEULAJ), que pertany a la xarxa de INJUVE, entre el 26 i el 30 de juny de 2022. 

+ info