Destacat

Plaça Europa! Amb ganes de futur

Plaça Europa! Amb ganes de futur

Plaça Europa, un punt de trobada amb la joventut

Amb motiu de l'Any Europeu de la Joventut la Direcció General de Fons Europeus de la Generalitat Valenciana ha organitzat una jornada lúdic-formativa on es donaran a conéixer les oportunitats que la Unió Europea posa a l'abast de la joventut.
El dissabte 1 d'octubre, de les 10.00 a 22.00 h. en la zona del MuVIM l'esdeveniment Plaça Europa, es va crear un espai de trobada on els i les joves podran conéixer bona part de les oportunitats que la Unió Europea els brinda en matèria de formació i ocupació.
L'IVAJ va tindre un estand en el qual et podràs informar d'Erasmus+ Juventud, Cos Europeu de Solidaritat i JOOP. També vam tindre un plató en el qual entrevistarem joves sobre temes del seu interés, motivacions, etc.
A més es van poder veure les experiències sobre projectes de la mà de les persones voluntàries, i dels seus tutors i tutores. I a les 18.00 h., presentat per Jesús Martí, es va fer en una taula redona de Solidaritat en la qual diverses persones comptaran la seua experiència en diferents projectes solidaris.
També, seguint el recorregut Discover EU, es va informar dels programes que tenen la resta dels organismes que van ser presents en Plaça Europa com poden ser beques formatives, oportunitats de treball i programes com Eurodisea o la xarxa EURES. Si et segellaven el carnet participant en les dinàmiques i participaves en un sorteig d'un premi especial.

Entre els objectius principals que es va marcar la Generalitat per a l'organització de Plaça Europa es trobava ajudar i guiar a la joventut a través dels diferents estands, proporcionant-los informació bàsica sobre estudis i treball, que adquiriren coneixements, habilitats i competències per al seu desenvolupament professional, enfortint el seu compromís cívic, donant forma al futur d'Europa i ressaltar la importància dels joves en aquest any Europeu de la Joventut 2022. En aquest sentit es va voler que la veu de la joventut se sentira i que tinguera més oportunitats d'aprendre, compartir visions, conéixer a persones i participar en activitats per tota Europa, és el moment ideal per a avançar amb confiança i esperança.

 


Pel que fa a la part artística, a través del llenguatge universal de la música es va donar també protagonisme a bandes joves que van amenitzar Plaça Europa amb les seues cançons fins a les 22.00 h del dissabte i entre les quals van destacar grups com
Hinds, Ay Trick, Sandra Monfort, Lespurna o Zanco Shadow.

L'IVAJ posa en marxa el Carnet Jove digital

L'IVAJ posa en marxa el Carnet Jove digital

L'Institut Valencià de la Joventut, dependent de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives, llança el nou Carnet Jove digital a través d'aquest enllaç, una aposta per la simplificació administrativa i la digitalització amb la qual l'IVAJ adapta els seus serveis als usos habituals de la joventut.

D'aquesta manera, les persones joves interessades a obtindre el Carnet Jove poden sol·licitar-lo en línia i rebran automàticament el carnet digital en el seu correu electrònic. Això permetrà que els usuaris i usuàries puguen portar-ho en el seu dispositiu mòbil, la qual cosa suposarà una major comoditat en la seua utilització.

Per a accedir al formulari en línia no és necessari certificat digital; la persona sol·licitant només ha d'emplenar un qüestionari amb les seues dades personals i el pagament de la taxa corresponent s'efectua a través de la plataforma en línia.

Les persones joves que desitgen rebre també la credencial en format físic poden seleccionar la seua recollida en qualsevol de les seus de l'IVAJ (Alacant, València o Castelló), o als ajuntaments amb els quals l'IVAJ ha subscrit el corresponent conveni. Els qui preferisquen sol·licitar el Carnet Jove presencialment, podran fer-ho també en algun d'aqueixos Ajuntaments.

Per part seua, les dones víctimes de violència de gènere i les persones joves pertanyents a col·lectius vulnerables exemptes del pagament de la taxa, així com les i els joves amb N.I.E o passaport, hauran d'acudir (de manera temporal) presencialment a l'IVAJ o als ajuntaments per a sol·licitar el seu Carnet Jove.

El Carnet Jove permet a les persones joves de la Comunitat Valenciana beneficiar-se de descomptes i avantatges en béns i serveis de caràcter social, cultural, de transport, educatiu, recreatiu, esportiu o de consum, en la Comunitat Valenciana, en la resta de comunitats autònomes i en tota Europa. Es tracta d'un programa de l'Associació del Carnet Jove Europeu, de la qual forma part l'IVAJ. Actualment, quasi 200.000 joves de la Comunitat Valenciana posseeixen el Carnet Jove.

Aconsegueix el teu Abonament RENFE gratuït

Aconsegueix el teu Abonament RENFE gratuït

Ja pots adquirir els abonaments per a viatjar gratuïtament en tren, en Rodalia i Mitjana distància, des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre de 2022. Per a això has de registrar-te en les app de Renfe i Rodalia, en la web, o bé realitzar el tràmit en les taquilles o màquines expenedores de les estacions de Renfe.

A més, obtindràs un descompte del 50% en el teu abonament Avant.

En Rodalia pagaràs una fiança de 10 € i en Mitjana distància de 20 €, imports que et retornaran si des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre has realitzat un mínim de 16 viatges. I si pagues amb targeta la devolució serà automàtica.

+ info