T'interessa

enllaços

Destacat

Ja està oberta la inscripció a la Senda del Poeta

Ja està oberta la inscripció a la Senda del Poeta

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Vicente Ripoll, ha convidat a la població més jove a participar en la XXVIII edició de la Senda del Poeta, que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 d'abril des d'Orihuela, on va nàixer el poeta, fins a Alacant, en el cementeri del qual està enterrat. 

Des de Cox, on s'ha presentat este itinerari cultural, turístic i mediambiental basat en la vida i obra del Miguel Hernández, ha destacat “el valor cultural d'este esdeveniment” al qual acudixen un gran nombre de joves de tots els municipis participants, a més del “interés esportiu” que té, ja que ha sigut declarada Senda de Gran Recorregut “amb 68 quilòmetres que discorren pels llocs més importants en la vida i obra de l'escriptor alacantí, Miguel Hernández”. A més, ja pots inscriure't fins al 12 d'abril o fins que s'hagen cobert el totalitat de les places.

La presentació de la Senda del Poeta, que s'ha realitzat al costat de l'alcalde Cox, Antonio Bernabeu, també ha comptat amb la presència dels municipis d'Albatera, Alacant, Callosa de Segura, Crevillent, Elx Granja de Rocamora, Orihuela, Redován i San Isidro, localitats per on passa la senda, i que també participen en els diferents actes plantejats al llarg del recorregut. Vicente Ripoll ha agraït la “labor de tots els que fan possible esta activitat”, des dels ajuntaments, que col·laboren en l'organització i preparació de la senda al seu pas per ells, fins a la Diputació d'Alacant, que juntament amb l'IVAJ contribuïx al finançament de l'activitat, passant per la Universitat Miguel Hernández, on es realitza una pernocta i els estudiants de la qual es posen a la disposició dels senderistes per a ajudar-los de manera desinteressada en el que necessiten. 

Així mateix, Ripoll ha assenyalat que la Senda del Poeta, “més enllà de ser una simple caminada”, s'ha convertit ja en “el camí de Sant Jaume de la província d'Alacant, el ‘camí Hernandià’ en el qual es gaudix de la vida i obra de Miguel Hernández, de la seua passió per la seua terra, d'un entorn privilegiat i d'una activitat esportiva que enriquix i reconforta als participants que, després de realitzar-la, no deixa indiferent a ningú”. 

Premi Senderista de l'Any

En l'acte de presentació celebrat a l'Ajuntament de Cox s'ha donat a conéixer el nom de ‘Senderista de l'Any’, un guardó que concedixen, des de l'any 2002, l'IVAJ, la Fundació Cultural Miguel Hernández, l'Associació d'Amics de Miguel Hernández i la Càtedra Miguel Hernández (UMH) per a reconéixer a una persona o entitat especialment vinculada amb la Senda del Poeta o amb la vida del poeta Miguel Hernández. 

Es tracta de distingir a persones, institucions o col·lectius que han destacat en la difusió de valors que representen la pròpia figura del poeta Miguel Hernández o de la Senda, com la solidaritat, la promoció de la cultura, la diversitat, la tolerància o la defensa activa de valors democràtics.

En esta edició ha recaigut en Amelia Cartagena Mazón per fomentar l'activitat en col·legis i instituts de la comarca des d'una múltiple perspectiva: juvenil, cultural, esportiva i mediambiental per a inculcar valors com la tolerància, la defensa de la naturalesa i un sentiment de pertinença a una comarca com la de la Vega Baixa a la qual Miguel Hernández va cantar i va defendre amb la seua poesia i la seua veu. 

Saló del Còmic de València 2024

Saló del Còmic de València 2024

L'IVAJ, un any més, et convida de l'1 al 3 de març en Fira València, al Saló del Còmic de València 2024

L'estand d'Experiència Carnet Jove, dins de la Zona "Joc & Rol", es convertirà de nou en l'epicentre de la diversió per a totes les persones amants del joc de rol, estratègia i diversió en grup. Prepara't per a submergir-te en un món ple d'emocionants experiències i descobriments amb:

  • Demostracions de jocs de taula i editorials: Podràs participar en demostracions dels jocs de taula més emocionants del moment. Les principals editorials presentaran les seues últimes novetats, permetent-te conéixer de primera mà les regles, mecàniques i temàtiques dels jocs més esperats.
  • Tornejos Èpics: Els tres dies estaran plens de competicions intenses i desafiadores. La Zona "Joc & Rol" albergarà tornejos de diversos jocs, brindant-te l'oportunitat de demostrar les teues habilitats estratègiques i tàctiques en els jocs de grup.
  • Ludoteca Oberta: Si busques explorar nous mons de joc o simplement gaudir d'una vesprada relaxada amb amics i amigues, en la Zona "Joc & Rol" podràs triar entre una àmplia selecció de jocs de taula i gaudir d'un temps de qualitat en grup. La ludoteca oberta és el lloc perfecte per a descobrir nous títols i submergir-se en emocionants aventures de joc!

A més, en el Saló del Còmic de València hi haurà moltes més activitats com ara actuacions, tallers, conferències, xarrades, cosplays, K-Pop i J-Pop, manga, projeccions d'anime, etc. 

També comptarà amb els convidats i convidades, tant nacionals com internacionals, més importants del sector del còmic i les sèries, perquè vos dediquen les vostres obres favorites o es fotografien amb vosaltres.

Entre els esdeveniments més destacats d'este any estaran la presentació de la pel·lícula "La Casa", adaptació de còmic de Paco Roca dirigida per Alex Montoya, o la presentació de l'adaptació al cinema de la novel·la gràfica de Mariscal "Dispararon al pianista" per part del director Fernando Trueba.

Podeu veure tota la programació d'este any del Saló en la seua pàgina web. 

Acudix i amb el teu Carnet Jove tindràs un bon descompte per a les entrades.

T'esperem!

 

Participa:

Col.laboren:

Pla de formació de l'IVAJ 2024

Pla de formació de l'IVAJ 2024

Tema Jove: formació

 

(descarrega el pla *.pdf)

Dirigit al personal tècnic de la Xarxa Jove i als equips de formació de les escoles d'animació juvenil, té una doble finalitat, d'una banda, a través de les diferents accions formatives programades en els itineraris formatius es pretén treballar les competències professionals necessàries per a un exercici àgil, eficaç i flexible de la pràctica professional,  afavorint l'adaptació permanent a les necessitats de l'adolescència i joventut i a les noves exigències socials i professionals en l'àmbit de la joventut.  

D'altra banda, es pretén incentivar a les persones que s'incorporen per primera vegada a la prestació de serveis en matèria de joventut, a rebre una formació inicial dins de l'àmbit de l'educació no formal, l'oci educatiu, per a portar avant les polítiques integrals de joventut, a nivell municipal. 

OBJECTIUS DEL PLA

  • Facilitar als professionals de joventut espais formatius per a poder compartir i presentar iniciatives per a treballar coneixements específics sobre aspectes tècnics, ètics, socials, mediambientals, i educatius que incideixen directament en la joventut. 
  • Garantir l'actualització dels coneixements de les persones professionals de joventut i la permanent millora de la seua qualificació, així com incentivar-los en el seu treball diari i incrementar la seua motivació professional. 

MÒDULS FORMATIUS:

1. Formació bàsica de la Xarxa Jove 1. Metodologia  2. Informació juvenil  
2. Formació especialitzada  a) Bloc I. Formació tècnica per al treball amb joves b) Bloc II: L'oci educatiu com a agent transformador c) Bloc III: Formació sectorial aplicada al treball amb joves

Mòdul Formatiu

Dates  Duración  Bloc
Modalitat
MF 01.08 Els programes de corresponsals juvenils: millora de la intervenció socioeducativa 10/06/2024 18/06/2024  15h FB de la Xarxa Jove
(
Informació juvenil)

Telepresencial
MF 01.07 Educar per competències, educar en valors, avaluació, planificació del treball de dinamització, elaboració de projectes 14/05/2024 04/06/2024  15h FB de la Xarxa Jove
(
Informació juvenil)

Telepresencial
MF 02.04 ADVANCED YIntro-ERYCA  02/05/2024  31/05/2024  26h FB de la Xarxa Jove
(Metodologia)

En línia
MF 03.01.03 L'ús de les eines de dinamització digital en els cursos de formació en matèria d'animació juvenil 9,16, 23, i 30 de maig de 2024  8h  Formació especialitzada Bloc I
Telepresencial
MF 03.03.02 Comunicació NOVIOLENTA per a adolescents
Fitxa informativa     Inscripció (fins el 10 d'abril)
15,16,19, 23 i 25 de abril 2024  10h  Formació especialitzada Bloc III
Telepresencial
MF 03.03.01 Multiculturalitat. Aprendre a valorar les diferències a través de les activitats d oci educatiu
Fitxa informativa     Inscripció (fins el 2 d'abril)
10,11,17, 18 i 24 d'abril 2024  10h  Formación especializada Bloque III
Telepresencial
MF 01.06 Metodologia del treball amb grups d'oci educatiu: presa de decisions, treball en equip 

Ajornat

15h  FB de la Xarxa Jove
(
Informació juvenil)

Telepresencial
MF 02.03 DIGITAL YIntro-ERYCA  Ajornat 15h  FB de la Xarxa Jove
(Metodologia)

En línia
MF 03.02.03 Detecció i prevenció del risc de suïcidi en adolescents
Fitxa informativa     Inscripció (fins el 14 de març)
20, 22 i 27
de març de 2024 
6h  Formació especialitzada Bloc II
Telepresencial
MF 03.02.02 L'oci educatiu per al benestar i la qualitat de vida de la joventut: reptes per a les administracions locals
Fitxa informativa     Inscripció (fins el 4 de març)
7, 12, 14 i 21 de març de 2024  8h  Formació especialitzada Bloc II
Telepresencial
MF 01.05 Com crear un pla de xarxes i comunicació digital per a arribar a nostre públic jove. Eines i creació de continguts
Fitxa informativa Inscripció finalitzada
26, 27, 28, 29 de febrer de 2024  8h  FB de la Xarxa Jove
(
Informació juvenil)

Telepresencial
MF 01.04 Pla jove: Disseny, implementació i avaluació de les polítiques de joventut
Ficha informativa Inscripció finalitzada
Ajornat 25h  FB de la Xarxa Jove
(
Informació juvenil)

Telepresencial
MF 02.02 YIntro: primers passos en la Informació Juvenil
Fitxa informativa Inscripció finalitzada

 
15/02/2024
15/03/2024
30h  FB de la Xarxa Jove
(Metodologia)

En línia
MF 03.02.01 El valor de l'esport en les activitats d'oci educatiu
Fitxa informativa Inscripció finalitzada
5,6,12,14 i 19 de febrer 2024  10h  Formació especialitzada Bloc II
Telepresencial
MF 01.03 Educació en la participació, vinculació de joves a projectes d'oci educatiu, anàlisi de la realitat (Mòdul 1)
Fitxa informativa Inscripció finalitzada
30/01/2024 20/02/2024  15h  FB de la Xarxa Jove
(
Informació juvenil)

Telepresencial/Presencial
MF 03.01.02 Responsabilitat i obligacions legals en les activitats d'oci educatiu amb menors d'edat
Fitxa informativa Inscripció finalitzada
15,17,24,29 i 31 de gener de 2024  10h  Formació especialitzada Bloc I
Telepresencial
MF 03.01.01 Bones pràctiques per a la prevenció de la violència de gènere en l'àmbit de l'educació no formal
Fitxa informativa Inscripció finalitzada
11 i 12 gener 2024  4h  Formació especialitzada Bloc I
Telepresencial
MF 01.02 Educació en la participació, vinculació de joves a projectes d'oci educatiu, anàlisi de la realitat (Mòdul 1)
Fitxa informativa Inscripció finalitzada
28/11/2023 19/12/2023  15h FB de la Xarxa Jove
(
Informació juvenil)

Telepresencial
MF 02.01 YIntro: primers passos en la Informació Juvenil
Fitxa informativa Inscripció finalitzada
21/11/2023 21/12/2023  30h FB de la Xarxa Jove
(Metodologia)

En línia
MF 01.01 Metodologia del treball amb grups d'oci educatiu: presa de decisions, treball en equip
Fitxa informativa Inscripció finalitzada
24/10/2023 21/11/2023 15h FB de la Xarxa Jove (Informació juvenil)
Telepresencial

 

DESTINATARIS/TÀRIES DEL PROGRAMA:

  • Personal tècnic de joventut que presta els seus serveis en la Xarxa Jove
  • Professorat de les Escoles d'Animació Juvenil. 
  • Personal de l'IVAJ. 
  • Regidors i regidores de Joventut.
  • Associacions juvenils  

MODALITAT DE LA FORMACIÓ:
En línia

El contingut està publicat en la plataforma de formació i l'alumnat fa les tasques pertinents per a aconseguir l'APTE.

Telepresencial
En streaming, en els quals professorat i alumnat estan en els seus diferents llocs de treball i es connecten per videoconferència.

Presencials
Es realitzaran de manera presencial en diferents espais habilitats

INSCRIPCIÓ:
Serà telemàtica a través del procediment establit en cada mòdul formatiu.

CERTIFICACIÓ:

En finalitzar cada activitat formativa, se certificarà a les persones que hagen superat el seu contingut (en el cas de formació presencial) o que hagen emplenat el formulari d'assistència (en els cursos en línia), sempre que hagen contestat a l'enquesta d'avaluació que s'enviarà després de la formació.

Cadascun dels cursos de formació que conté este pla se certificarà individualment.

Vídeo presentació del Pla de Formació

Itineraris de Plans de Formació anteriors