T'interessa

enllaços

Destacat

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029

  • Es presentarà en el segon semestre de 2024 i comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut
  • La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda ha presidit la reunió de la Comissió Interdepartamental de Joventut

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero, ha destacat que el Consell ha iniciat el desenvolupament de la nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029 (EVJ), que comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l'àmbit de les polítiques de joventut, com les entitats juvenils, els consells de joventut, les entitats locals, així com les les associacions de professionals del sector. 

Susana Camarero ha presidit la reunió de la Comissió Interdepartamental de Joventut en la qual s'ha tractat l'elaboració de l'EVJ que establirà les directrius generals de la política juvenil en la Comunitat Valenciana i a més coordinarà les actuacions i programes de les diferents Conselleries i de les administracions locals en matèria de joventut. 

Sobre este tema, la vicepresidenta segona ha recordat que la Comissió Interdepartamental de Joventut és un òrgan col·legiat de la Generalitat que té per objecte la proposta, informe i coordinació de la programació i execució de les polítiques de joventut que promou el Consell. 

Nova Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029
Durant la reunió celebrada, s'ha donat a conéixer la proposta de la Comissió Interdepartamental de Joventut a partir de la qual l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) elaborarà l'Estratègia Valenciana de Joventut 2025-2029, que es presentarà en el segon semestre de 2024. 

Per a garantir l'encert de la nova estratègia és important el treball dels membres de la comissió, així com la participació de les persones responsables dels centres directius per a articular totes les actuacions en matèria de joventut en un únic document. 

Comissió Interdepartamental de Joventut
La Comissió Interdepartamental de Joventut ha de reunir-se almenys dos vegades a l'any. No obstant això, l'última va reunir va tindre lloc a l'abril de 2022, per la qual cosa la vicepresidenta segona ha considerat imprescindible esta convocatòria per a garantir la continuïtat dels treballs de l'òrgan col·legiat. 

Susana Camarero, en qualitat de presidenta de la Comissió Interdepartamental de Joventut, ha presentat a més als membres de l'òrgan el marc normatiu, la composició i les funcions del mateix i ha explicat la necessària transversalitat de les polítiques de joventut. 

Així, ha subratllat que és necessari que les polítiques de joventut es dissenyen integralment per a tots els àmbits de la joventut des de tots els departaments de les administracions públiques. 

“És fonamental que les actuacions en matèria educativa, d'ocupació, de salut, vivenda o cultura, entre altres, estiguen alineades per a aconseguir uns objectius comuns en matèria de joventut. Tots els departaments de la Generalitat han de treballar conjuntament, de manera coordinada, per a donar resposta a les necessitats de les persones joves”, ha assegurat la vicepresidenta segona.

La gira teatral M’Importa d'Escena Erasmus arriba al juny a Altea, Torreblanca, Muro i Viver

La gira teatral M’Importa d'Escena Erasmus arriba al juny a Altea, Torreblanca, Muro i Viver

Escena Erasmus de l'IVAJ i de la Universitat de València presenta, dins de les activitats del programa Carnet Jove, una nova edició de la gira ‘M'importa’, el programa d'educació en valors de l'IVAJ, que arribarà al juny als municipis d'Altea, Torreblanca, Muro i Viver amb l'obra ‘Qui soc jo quan ningú em mira’, una reflexió sobre la identitat individual i col·lectiva.

Este projecte europeu oferix l'oportunitat a estudiants Erasmus a València procedents de diferents països, juntament amb estudiants valencians, d'involucrar-se en la representació d'esta obra teatral d'Anna Marí i Daniel Tormo, amb direcció de Josep Valero.

El director general de l'IVAJ, Vicente Ripoll, ha subratllat que esta gira és “especialment enriquidora, tant per als actors i actrius participants, que podran conéixer més parts del nostre territori, com per als instituts i joves dels municipis en els quals es representarà l'obra”, que podran descobrir este tipus d'activitats que tant el Carnet Jove de l'IVAJ com el programa de la Universitat de València duen a terme.

Segons el director de l'obra, Josep Valero, a partir dels testimoniatges i reflexions de les actrius i actors procedents de cinc països diferents, ‘Qui soc jo quan ningú em mira’ “medita sobre qui som en un món convuls, de nou amenaçat per l'horror de la guerra, la mentida i l'absolutisme, però també per l'individualisme, l'autocensura i la projecció distorsionada del 'jo' al món virtual”.

Per part seua, els vicerectors de Cultura i Internacionalització de la Universitat de València, Ester Alba i Carles Padilla, destaquen la consolidació d'Escena Erasmus UV com “un projecte de caire internacional que ha aconseguit que, a través de les arts escèniques, el diàleg i la dansa, cohabiten i convisquen diferents cultures en una itinerància pel territori”.

L'obra es representarà el 4 de juny en el Palau d'Altea Centre d'Arts d'Altea, el 14 de juny a l'Auditori Metropol de Torreblanca, el 18 de juny en el Teatre del Centre Cultural de Muro i el 20 de juny a la Casa de la Cultura de Viver. En cada població hi haurà dos funcions: una al matí dirigida al públic dels IES de la comarca i una a la vesprada oberta al públic general.

El repartiment de 2024 el formen per part d'Itàlia Alice Vaccaro, Fabiana Quattrone, Giulia Sbraccia, Lucca Tinaro i Marta Toso; de França Doucia Lopez-Pueyo i Julie Méndez; d'Alemanya Leonie Ronja; de València Carlos Baixauli, Sara Olivas i Sandra Pombo, i d'Euskadi June Otxoantesana.

Escena Erasmus

Els espectacles d'Escena Erasmus es van iniciar en 2010 amb els estudiants Erasmus com a protagonistes i col·laboradors en la creació i redacció dels textos.

Des de llavors, s'han representat en més de 300 ciutats, pobles i centres penitenciaris i en festivals de teatre com els d'Almagro, Olite, Olmedo, Elx, Internacional de Santander, Alcalá, o en la Comissió Europea a Brussel·les.

Com a resultat de qualitat i èxit, Escena Erasmus ha sigut reconegut en diverses ocasions des de l'any 2011, en què va rebre el premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu; en 2018 va guanyar la Menció d'Honor del Premi ‘Spotlight on Heritage in Culture and the Arts’ de la Lliga Europea d'Empreses d'Arts Escèniques a Brussel·les; en 2019, el premi AVETID al millor projecte teatral valencià; en 2021, la Distinció 'Lluís Vives'- Premi 9 d'Octubre del Consell de la Generalitat per l'aportació valenciana a la construcció europea; i en 2023, el premi d'Honor de les Arts Escèniques Valencianes de l'Institut Valencià de Cultura-GVA.